agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni55Beğeniler
  • 4 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen tarku
  • 1 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 5 Gönderen
  • 5 Gönderen
  • 5 Gönderen
  • 5 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 6 Gönderen
  • 1 Gönderen kerkenez
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-02-2016, 10:12   #1
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Organik tarımla ilgili okuduğum bir kitapta yazar kesinlikle bu aletin çok başarılı olduğunu belirtiyor. Sebeplerine gelince normal viyollerde fideyi çıkarırken kökler zarar görebiliyor. Ayırıca içinde kökler dolandığı için büyümeyi olumsuz etkiliyebiliyor. Cocopeat viyoller içinde kolay kolay çözülmediğini onunda büyümeyi olumsuz büyüdüğünü belirtiyor. Ayrıca cocopeat viyoller ucuzda değil. Bunun avantajı köklerin serbest büyümesi ve toprağa dikim kolaylığı ancak ekim zamanını iyi ayarlamak gerekiyor.

Gördüğüm kadarıyla bunun en iyi üreticisi Ladbrooke diye bir İngiliz firması. 2 - 5 - 10 cm' lik küp yapan modeller var ve küçükleri büyük küplere aktarabiliyorsunuz. 10 cm' likler biraz pahalı ama diğerleri çok pahalı değil. Sonuçta iyi bakarsanız bu tür aletler evladiyelik. Ben getirteceğim ama 5 cm' liklerinden bulamadım. Bakalım takipteyim.
O yazar acaba bu firmaya ortak mıymış? Viyolden çıkarırken zarar gören kökler bu şekilde zarar görmeyecek mi? Küplerin arasında 1-2 mm mesafe ya var ya yok. Köklerin bir küpten diğerine uzanmasını engelleyen ne var? Kökler karışırsa dikerken kökleri kopartmak zorunda kalacaksınız.

sinbas beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2016, 09:42   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
O yazar acaba bu firmaya ortak mıymış? Viyolden çıkarırken zarar gören kökler bu şekilde zarar görmeyecek mi? Küplerin arasında 1-2 mm mesafe ya var ya yok. Köklerin bir küpten diğerine uzanmasını engelleyen ne var? Kökler karışırsa dikerken kökleri kopartmak zorunda kalacaksınız.
Zannetmiyorum adam Amerikan vatandaşı, özellikle organik tarım daha yaygın ve daha iyi yapıldığı için Avrupayı bayağı bir dolaşmış. Bir çok güzel önerisi var kendin yap şeklinde de fikirler veriyor. O da zaten köklerin birbirine geçebileceğini dolayısıyla vakitlice toprağa ekilmesini öneriyor. Her şeyi olumsuza yormanın anlamı yok içinize sinmezse alıp kullanmazsınız.

Karton bardağı bende evvelki yıl kullandım, danaburnu onu bile delip geçti benim bahçedikiler biraz vahşi, ayrıca karton hemen eriyip gitmiyor.

Fiyat içinde 5 cm çaplılar 15 - 20 pound civarı dolayısıyla çok meraklısı için alınamıyacak bir şey değil. Bahçeye her yıl kattığımız maddelere ödediğimiz para bunun misli.

Çok merak eden için kitapta şu: The New Organic Grower: A Master's Manual of Tools and Techniques for the Home and Market Gardener, 2nd Edition (A Gardener's Supply Book): Eliot Coleman, Sheri Amsel, Molly Cook Field: 9780930031756: Amazon.com: Books

YeniBON beğendi.
kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026