![]() |
|
|
|||||||
55Beğeniler
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Organik tarımla ilgili okuduğum bir kitapta yazar kesinlikle bu aletin çok başarılı olduğunu belirtiyor. Sebeplerine gelince normal viyollerde fideyi çıkarırken kökler zarar görebiliyor. Ayırıca içinde kökler dolandığı için büyümeyi olumsuz etkiliyebiliyor. Cocopeat viyoller içinde kolay kolay çözülmediğini onunda büyümeyi olumsuz büyüdüğünü belirtiyor. Ayrıca cocopeat viyoller ucuzda değil. Bunun avantajı köklerin serbest büyümesi ve toprağa dikim kolaylığı ancak ekim zamanını iyi ayarlamak gerekiyor. Gördüğüm kadarıyla bunun en iyi üreticisi Ladbrooke diye bir İngiliz firması. 2 - 5 - 10 cm' lik küp yapan modeller var ve küçükleri büyük küplere aktarabiliyorsunuz. 10 cm' likler biraz pahalı ama diğerleri çok pahalı değil. Sonuçta iyi bakarsanız bu tür aletler evladiyelik. Ben getirteceğim ama 5 cm' liklerinden bulamadım. Bakalım takipteyim. Düzenleyen kerkenez : 12-02-2016 saat 09:58 Neden: imla hataları |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Alıntı:
Karton bardağı bende evvelki yıl kullandım, danaburnu onu bile delip geçti benim bahçedikiler biraz vahşi, ayrıca karton hemen eriyip gitmiyor. Fiyat içinde 5 cm çaplılar 15 - 20 pound civarı dolayısıyla çok meraklısı için alınamıyacak bir şey değil. Bahçeye her yıl kattığımız maddelere ödediğimiz para bunun misli. Çok merak eden için kitapta şu: The New Organic Grower: A Master's Manual of Tools and Techniques for the Home and Market Gardener, 2nd Edition (A Gardener's Supply Book): Eliot Coleman, Sheri Amsel, Molly Cook Field: 9780930031756: Amazon.com: Books |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2015
|
Alıntı:
http://www.ebay.com/.... Bunun yerine kendin yap modeller var. ![]() --- ![]() --- ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu fiyat ile satılmasının tek anlamı olabilir, o da gerçekten kullanışlı olması ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|