agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni288Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-09-2017, 17:08   #11
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Pirinç suyunun, sütün bir ölçüsü var mı?

Sütün pastörize ya da yem yiyen inekten alınması farkediyor mu
Bir pilav için gereken kadar pirincin yıkama suyu (1 büyük bardak) yeterlidir. Pirinç yıkama suyunu temiz bir şişede ağzı tülbentlenmiş bir şekilde 5-6 gün dışarıda, tercihan temiz, çiçeklik, ağaçlık bir yerde beklettikten sonra temiz büyük bir şişeye alıp buna 4-5 litre kadar süt eklemelisiniz. Süt, herhangi bir süt, kutu sütü dahi olabilir(bozuk süt olmamalı).Bekletilmiş pirinç yıkama suyunu süte ilave etmeden önce kontrol ediniz. Üzerinde (beyaz zar haricinde) yeşil, siyah vb. küflenme olmamalı, kokusu hafif ekşimsi olmalıdır.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025