![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Alıntı:
Bir su bardağı kadar bu sıvıdan alıp, temiz bir suya bir yemek kaşığı pekmez ilavesi ile çoğaltmak istiyorum. Şişenin ağzının açık veya kapalı olması önemli olur mu? Bir de çoğaltım esnasında şişe içerisine az miktarda da olsa süt eklememe gerek var mı? Gerçi şimdi zamanı değil ama turşu yaparken 10 litre suya bu 1.5 litrelik laktik asidin tamamı yeterli olur mu diye sorup böylece soruları sonlandırayım.(şimdilik ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Alıntı:
Çoğaltmak için bir su bardağı laktik asit solüsyonu ve harnup pekmezini 1,5 litrelik kireçsiz klorsuz su içerisine koyup ağzını kapattık. Bügün 3.günü ve ph kağıdı ile ölçüm yaptığımda 3-4 aralığında renk sıkalasını tutturmuş olduğunu gördüm. Acaba şekerin asidik yapısı nedeniyle mi yoksa bakterilerin artışı ile mi bu düşüş olmuştur, merak ediyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|