agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni52Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-02-2014, 22:51   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-10-2013
peki arkadaşlar torfda funda toprağı sayılmazmı torfun içindeki toprak ne çeşit bir toprak

ocak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2014, 12:40   #2
Ağaçsever

Semace's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2014
Toprak karışımı

Merhabalar..
Değerli bilgileriniz için öncelikle hepinize çok teşekkür ederim.. Acemi bir yetiştirici olarak, agaclar.net ile tanışmadan önce, bitkilerimin saksı değişimlerini yapmıştım. Torf, orman humusu, öğütülmüş çam kabuğu karışımıyla tüm bitkilerimin saksılarını donattım.. İyi mi yaptım kötü mü bilemiyorum.. Bir arkadaşımın fikir vermesiyle ziraat mühendisi bir Bey ile görüşüp, basacode ve fetrilion combi ürünlerini aldım. Basacode ürününü saksılara ebatlarına göre değişkenlik gösterecek şekilde ölçü ile karıştırdım. Fetrilon combi ise 2 haftada bir ölçüsüyle su ile karıştırarak yapraktan vermekteyim. Muhakkak eksiklerim var, zamanla öğrenip uygulamaya çalışıyorum. Sizlerden ricam eksiklerim nelerdir, nelerle tamamlayabilirim canım bitkilerimin soluklarını..

NOT:
Fetrilon Combi2; Bor, Bakır, Demir, Mangan, Molibden, Çinko ve Mikro bitki besin karışımı.
Basacode; Azot %17, Amonyum Azotu %17, Nötral Amonyum Sitrat ve Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit %43, Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit %38, Bakır %0,05, Demir %0,15, Mangan %0,015, Çinko %0,01.

Teşekkürler..
Selam ve sevgiyle...

Semace Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2014, 11:13   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-07-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ocak Mesajı Göster
peki arkadaşlar torfda funda toprağı sayılmazmı torfun içindeki toprak ne çeşit bir toprak
Sayın ocak,
Torf göl tabanında bozuşmuş bitki artıklarından oluşur. Göl tabanlarından kepçe ile çıkarılır. Hastalık barındırmaz. Torf ile funda toprağı farklı şeylerdir.

tufangündem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bitkilere göre toprak, hangi saksı toprağı, hazır toprak, karışım, nasıl saksı harcı, nasıl saksı toprağı, saksı, saksı harcı, saksı için uygun toprak, saksı toprağı, toprak, torf, uygun saksı toprağı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025