agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-12-2016, 09:46   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-06-2014
Şehir: IZMIR
Mesajlar: 270
Yakmayı hızlandırmak ve kontrol altında tutmak için mayalama işlemi yapılabilir.
Bunun için meyve artıkları ( bahçeden çürümüş altına dökülmüş olabilir ) , üzüm küspesi ( herhangi bir meyva küspeside olur - zeytin, elma vs... )
( Şeker ilede bu sürece katkı sağlayabilirsiniz ama ekonomik olmaz )

100 kg -> 2-3 kg küspe yeterlidir.
Ham gübre 2-3 ay içinde hazır hale gelir ( hava soğuksa daha uzun sürer... )
Kesinlikle su ile sulanmaması gerekiyor. Su verdiğiniz taktirde gübrenin kalitesi oldukça düşer.
Yağmurdan korunması gerekir...

Isıyı kontrol etmek için uzaktan okuyuculu termometreler idealdir. ( veya gübreye sokabileceğiniz termal uçları olan okuyuculu termometrelerde olur )
Isı yükselince alt üst ederek ısıyı düşürmeniz gerekiyor. Isı çok yükselirse mikroorganizma ve diğer canlılar ölüyor ve gübre kalite kaybediyor.

Gübre olgunlaştığında ısı artışı durur ve yükselme olmaz.

...

tarku ve Likos beğendi.
megbilgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2016, 10:31   #2
Ağaçsever
 
Likos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2016
Şehir: Trabzon-Yomra
Mesajlar: 67
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi megbilgi Mesajı Göster
Yakmayı hızlandırmak ve kontrol altında tutmak için mayalama işlemi yapılabilir.
Bunun için meyve artıkları ( bahçeden çürümüş altına dökülmüş olabilir ) , üzüm küspesi ( herhangi bir meyva küspeside olur - zeytin, elma vs... )
( Şeker ilede bu sürece katkı sağlayabilirsiniz ama ekonomik olmaz )

100 kg -> 2-3 kg küspe yeterlidir.
Ham gübre 2-3 ay içinde hazır hale gelir ( hava soğuksa daha uzun sürer... )
Kesinlikle su ile sulanmaması gerekiyor. Su verdiğiniz taktirde gübrenin kalitesi oldukça düşer.
Yağmurdan korunması gerekir...

Isıyı kontrol etmek için uzaktan okuyuculu termometreler idealdir. ( veya gübreye sokabileceğiniz termal uçları olan okuyuculu termometrelerde olur )
Isı yükselince alt üst ederek ısıyı düşürmeniz gerekiyor. Isı çok yükselirse mikroorganizma ve diğer canlılar ölüyor ve gübre kalite kaybediyor.

Gübre olgunlaştığında ısı artışı durur ve yükselme olmaz.

...
teşekkürler!


Düzenleyen Likos : 08-01-2017 saat 21:47
Likos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025