![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2014
Şehir: IZMIR
Mesajlar: 270
|
Yakmayı hızlandırmak ve kontrol altında tutmak için mayalama işlemi yapılabilir. Bunun için meyve artıkları ( bahçeden çürümüş altına dökülmüş olabilir ) , üzüm küspesi ( herhangi bir meyva küspeside olur - zeytin, elma vs... ) ( Şeker ilede bu sürece katkı sağlayabilirsiniz ama ekonomik olmaz ) 100 kg -> 2-3 kg küspe yeterlidir. Ham gübre 2-3 ay içinde hazır hale gelir ( hava soğuksa daha uzun sürer... ) Kesinlikle su ile sulanmaması gerekiyor. Su verdiğiniz taktirde gübrenin kalitesi oldukça düşer. Yağmurdan korunması gerekir... Isıyı kontrol etmek için uzaktan okuyuculu termometreler idealdir. ( veya gübreye sokabileceğiniz termal uçları olan okuyuculu termometrelerde olur ) Isı yükselince alt üst ederek ısıyı düşürmeniz gerekiyor. Isı çok yükselirse mikroorganizma ve diğer canlılar ölüyor ve gübre kalite kaybediyor. Gübre olgunlaştığında ısı artışı durur ve yükselme olmaz. ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2016
Şehir: Trabzon-Yomra
Mesajlar: 67
|
Alıntı:
Düzenleyen Likos : 08-01-2017 saat 21:47 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|