![]() |
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 13
|
Aslında yapmanız gereken araştırma tarla koşullarında baklagillerin toprağa fikse ettikleri azot miktarına göre uygulama yapmanız. FAO 1984 yılındaki verilen bilgilerine göre yemeklik ve yemlik baklagil guruplarından ürün seçiminizi gerçekleştirebilirsiniz. Mesela Bir Kaç örnek vermek gerekirse; Yemeklik Baglagillerde En fazla Azot bağlayan Calapo 370-450 Kg N Ha-1 Yıl-1 Bunu Takip edenler Börülce Güvercin Bezelyesi ve Bakla Yemlik Baklagillerde ise Kene Üçgülü 897 Kg N Ha-1 Yıl-1 sesbania, centro gibi 400-600 Yonca , fiğ ve üçgülü ortalama 100-200 arasında Yonca çok yıllık bir bitki olmasından dolayı ıslah çalışmalarında tercih ediliyor. Çünkü her yıl aynı oranda toprağa azot fikse ediyor. Pazarı ve Uygulamasının kolay olması da tercih sebeplerinden; Saygılarımla; |
|
|
|
|
|