![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 554
|
Yonca ve diğer baklagiller köklerindeki bakteriler sayesinde havadan toprağa azot bağlıyor. Tohuma dönmesine izin vermediğiniz sürece köklerde depolanan azot toprakta kalıyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
|
Kökler dışında kesip toprağın üzerine bıraktığınız bitki parçalarını zaman içinde mikro organizmalar tüketip toprağa karışmalarını sağlıyor. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
|
Alıntı:
Yoncanın derin kök sistemi sayesinde, toprağın altındaki kirs(bizim burada böyle söyleniyor. Bilimsel adını bilmiyorum) tabakasını yok ettiği söyleniyor, aslı var mıdır? |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
|
|