![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2016
|
Merhaba bugün sonuçlarını aldığım toprak analizim. Umarım fotoğrafı yükleyebileceğim. Yorumlarını paylaşmak isteyen olursa çok memnun olurum. Herhangi bir kimyasal kullanmıyorum bahçede, mevsimsel sebzeler ve meyve ağaçlarımız var (onlara bordo bulamacı yapıyoruz yalnız). Yaklaşık bir dönüm yerde 600 m2 bir alan ekiliyor. Bugünlerde bakla ekeceğim (fırsat bulduğum ilk tatilde) yeşil gübre yapmak için. Sevgiyle.. Tekrar merhaba, fotoğraf yüklenmedi, aşağıya yazıyorum sonuçları; Toprak reaksiyonu (pH) ....... 7,01 ..... nötr Toplam tuz......................... 1,18 ...... tuzsuz Bünye (su ile doygunluk) ...... 66 ....... killi/tınlı Organik madde ....................2,07 ...... orta Kireç .................................15.77 ...... fazla kireçli fosfor (kg/dekar) ................ 57,83 ...... çok fazla potasyum (mg/kg) ............. 1160,36 .... çok fazla Ca (mg/kg) ....................... 18507,68 ...... çok fazla Mg (mg/kg) ...................... 652,76 ......... fazla Cu (mg/kg) ...................... 0,07 ............ yetersiz Mn (mg/kg) ...................... 1,66 ........... yeterli Fe (mg/kg) ....................... 0,99 .......... az Zn (mg/kg) ...................... 1,19 ..........yeterli Değerli yorumlarınız hepimiz için önemli ... Düzenleyen novanda : 23-11-2016 saat 08:41 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
|
Merhaba, bir yorum alamadım. Umarım tecrübesi ve bilgisi ve vakti olan üyelerimizden yorum alabilirim. Çok merak ediyorum aslında yorumları... Ben bu arada bakla tohumlarını attım sürülmüş olan bahçeme, filizlenenleri de gördüm. Bu kış bakla olacak bahçemde, bahara yeşil gübre.. Bakalım .. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Organik madde orta denmiş ama bence az. Yanmış hayvan gübresinin faydası olur. Biraz demir sülfat vermekte fayda var. Azota bakılmamış. Örtü bitkisinin, özellikle de azot bağlayan örtü bitkisinin bir çok bakımdan faydası olur. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
Sayın Meyvelitepe ilginize çok teşekkür ederim. Sevgiler |