View Single Post
Eski 10-11-2016, 16:56   #248
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İNTEPE Mesajı Göster
Sevgili meyvelitepe öncelikle,cevabınız ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
Zeytin toplamak için çanakkalede bulunduğumdan cevabınızı geç gördüm.
Müsade ederseniz bir kaç sorum daha olacak.
-Epsom tuzunu ne oranda,ne zaman ve nasıl kullanmam gerekir.
-çinko için ilkbaharda yapraktan uygulamam önerilmişti ,sizce de uygunmudur ve ürün olarak ne önerirsiniz.
-Bor için laben'e yeniden örnek gönderip analiz yaptıracağım.
-Yanmış hayvan gübresi yerine solucan gübresi kullansam sizce artı bir fayda sağlar mı?
Fidanları diktiğimden beri doğal olmayan hiç birşey kullanmadım ve bundan sonrada kullanma taraftarı değilim, gerek ziraatçılar gerek çiftçilerin tavsiyeleri hep kimyasal ürünlerden yana (
-
Epsom tuzunu şimdilik dekara 25 kg gibi uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı hemen yapabilirsiniz.

Çinkonun nasıl verileceğine bor tahlili geldikten sonra karar vermek daha iyi olabilir. Gerekirse içinde hem bor hem de çinko olan bir malzeme ilkbaharda yapraktan uygulanabilir. Bor durumu zaten iyi ise ayrıca çinko için topraktan bir uygulama ilkbahara kadar yapılabilir. Olmazsa ilkbaharda yapraktan verilebilir.

Solucan gübresi verebilirsiniz tabii ama uygulama miktarı bakımından biribirinin yerine geçmezler. Yanmış hayvan gübresi genelde ağaç başına 25-50 kg gibi uygulanır. Aynı miktarda solucan gübresi verebileceğinizi sanmıyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön