![]() |
|
|
|
#11 | |||
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Ensar bey, bravo. Ben o kadar araştırmadıydım. Don Alusi'ye kadar yazmışsınız, ne güzel. Benim bildiğim sunguard ABD'den ithal bir malzeme. Bir müşteri olarak elimde uzun bir süredir bu malzemenin spekleri var. Yani kimyasal ve fiziksel özellikleri. Bu gizli de değil, isteyen herkese gönderirler. Tarımda kullanılacak malzemenin OMRI olması değil uygun speklerde olmasıdır benim için önemli olan. OMRI mi diye sorgulayan da ben değildim, sizdiniz. Yazdığınız gibi, sunguard omri belgelidir diye üç yıldır söylemekte olduğum bir şey de yok. Alıntıladığınız satır da 2 Temmuz Tarihl şu mesaja aittir; Alıntı:
Buradaki satır ise, acemi_caylak sordu diye 2 temmuz 2011 günü ismi sorguladığımda omri'den gördüğüm kayıttır. Aynı firmadır ya da değildir ilgilenmedim. Türkiyedeki firma da benim malım omri listesindedir demiyor zaten. Burada bir hata varsa bana aittir. Firmanın web sitesi şuyu buyu ısrarla bana soruyorsunuz. Atladığınız bir şey var. Ben size sorabilirim, çünkü satın almış müşteriyim. Ama siz bana soramazsınız. İstiyorsanız, diğer satıcılardan sorarsınız, beni ilgilendirmez. Başından itibaren bu ürünün kullanılabilir sınıf bir malzeme olduğunun belgesi; ![]() budur. Zaten de mal meydanda. Öteki sorduğunuz; ![]() ![]() Müşterisine kendi malının durumunu söyleyebilmekten kaçınan bir satıcının, müşteriden, müşterinin beğendiklerinden bir diğer mala o mudur, bu mudur demesi de bir tuhaf. Böylelikle neyin üstü kapatılmaya çalışılıyor ki? Bir müşteri olarak sizin sattığınız malzeme nedir diye sordukça, müşteriye yanıt vermek yerine rakiptir diye bellediklerinizi müşteriye soruyorsunuz. Ürünün içeriğinden emin olduktan sonra daha ötesine para verip satın alan olarak ihtiyacım yok. Fakat siz hala bir açıklamada bulunmadınız, neden 315gr diye ilan ettiğiniz malınız 580 gr çıktı? Buna yanıt vermek için harcayacağınız vakti, size göre "rakibinizin ipliğini pazara çıkarmak için" harcamışsınız. Hoş, ona da itirazım yok, speklerde sahtekârlık olmadıkça beni çok ilgilendirir bir durum değil. Bu zamanı ucuz fiyatla iyi bir ürün çıkarmak için harcasaydınız daha iyi olmaz mıydı? İtirazım iki noktadadır. Birincisi satıcı sattığı ürünün özelliklerini müşteriyi yanıltıp alım tercihini etkileyecek şekilde beyanda bulunuyor mu? Bu önemli bir kusur. İkincisi, satılan ürünün özellikleri belirli içerik kıstaslarına uyuyor mu? Bu teknik bir konu. Ben ne bir liderim ne de bir guru'yum. Kral hiç değilim. Öyle bir şey de iddia etmedim. Belki sadece meraklı bir müşteriyim. İlan ettiğiniz özellikler buydu; Alıntı:
Sorduğum, bu özelliklerin hangilerinin doğru olduğu idi? Bir tanesinin çok büyük sapma ile doğru olmadığı meydanda idi. Siz ne yaptınız? Düzeltmek yerine bunun üstünü kapatmaya. Düzenleyen MeyveliTepe : 09-07-2011 saat 14:23 |
|||
|
|
|
|
|