agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni544Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-06-2011, 19:02   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-04-2009
Bana kalırsa, sevgili Meyvelitepe'nin deneylerinden sonra yazmış olduğu yazılardaki en önemli kelime uygunluk.

Ürün ne kadar ucuz olursa olsun, o kadar emek verilen ağaçlara uygun değilse kullanılmaz. Uygunluk ispatını ise deneyi yapanın değil, ürünü üreten firmanın/kişinin yapması gereklidir. Sahada, başkasının ağacı üzerinde yapılan deneylerle uygunluğu ispatlamaya çalışmak ise tam anlamıyla riski kullananın üzerine atmaktır. Pazardan meyve, sebze alırken pazarcının "Organik bunlar abi." lafına ne kadar inanılır ise gerekli sertifikasyonları ve belgeleri sağlayamayan ürünlere de o kadar inanılır.

Senelerce emek verdiğim ağaçlara ve dönümüne binlerce lira harcadığım yatırımıma ben şahsen uygunluk belgesi ve sertifikası olmayan ürünü ne atarım ne de attırırım.

Ağaçlar.net kullanıcılarına düşen ise, bu ürünleri üretenlere, birlikte olmaktan gelen güçlerini kullanarak, gerekli sertifikaları çıkarttıracak baskıyı yapmaktır. Hatta, madem ki, bu ürünleri çiftçilere satarak para kazanmak istiyorlar, güvenilirliği bilenen laboratuarlara test ettirerek Tarımda Kullanılabilir sertifikası da almaları gereklidir. Buna 2 numaralı ucuz ürün de dahil.

Sarp99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2011, 21:36   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-10-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarp99 Mesajı Göster

Ağaçlar.net kullanıcılarına düşen ise, bu ürünleri üretenlere, birlikte olmaktan gelen güçlerini kullanarak, gerekli sertifikaları çıkarttıracak baskıyı yapmaktır. Hatta, madem ki, bu ürünleri çiftçilere satarak para kazanmak istiyorlar, güvenilirliği bilenen laboratuarlara test ettirerek Tarımda Kullanılabilir sertifikası da almaları gereklidir. Buna 2 numaralı ucuz ürün de dahil.
Sayın Sarp99,

Sizi gayet net anlıyorum ve haklı buluyorum. Bahsi geçen 2 numaralı ucuz ürün bizim ithal ettiğimiz üründür. Ancak biz bu foruma tesadüfen rastladık ve belirli özelliklerde daha ekonomik kaolin arandığını duyunca yardımcı olabilmek amacı ile bizde bazı ürünler var dedik. Ürünümüzün üzerinde tarım için üretilmiştir, şöyle böyle kullanılır yazmaz. Tarımda kullanılabileceğini daha yeni keşfetmeye başladığımızı itiraf edebiliriz. Ancak 2 numaralı ürünün kozmetikte dahi kullanıldığını da belirtmek isteriz.

Gerekli ticari şartlar sağlanır ise biz de ürünümüzü daha da geliştirip her türlü sertifikayı rahatlıkla alabiliriz. Üretici firmamızın ISO ve benzeri sertifikaları zaten mevcuttur. Ama henüz olaya ticari yaklaşmaktan ziyade yeni bir sektöre olan merak ve yardımcı olma isteği ile yaklaşıyoruz.

Selamlar

Sabry Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2011, 22:21   #3
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Sevgili meyvelitepe 310 daki bana yazmış olduğun mesajın bazı yanıtlarını benim vermem mümkün değil, ben refine kalsine derken, ürün rafine ve kalsineyse yazılması unutulmuşsa ve sende rafine kalsine değildir diyorsan hani başın ağrımasın açısından analiz ettirdinmi diye iyi niyetle sormuştum yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.

Bir ikinciside kullandığım ürünü nasıl kullandığımı yazmıştım, başka bir ürün denemem olmadığını ( geçen yıl ham kilden bir denemem olmuştu) yazmıştım, bu durumda iyidir kötüdür demem mümkün değil zaten dedim, benim ne bilgim ne bu konuda deneyimim var.

Dün atmış olduğum kaolin kilinin bugün resim çekip yayınlayacaktım, ben fazla bir şeyler söylemeden çektiğim resimleri koyayım iyidir kötüdür olmuş olmamış değerlendirmesini size bırakayım inanın başka bir ürün daha kullanmış olsam en azından ikisinin arasındaki farkı söylerim olmadığı için bu değerlendirmeyi sizlerden beklerim.
Name:  ABCD0020.jpg
Views: 1612
Size:  56.5 KB

Ağaç büyük olduğu için motorlu sırt tulumbası en tepelere yetemedi.

Name:  ABCD0015.jpg
Views: 1635
Size:  62.8 KB

Name:  ABCD0005.jpg
Views: 1630
Size:  60.3 KB

Name:  ABCD0004.jpg
Views: 2290
Size:  66.8 KB

Name:  ABCD0003.jpg
Views: 1932
Size:  70.1 KB

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2011, 22:25   #4
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Devamı
Name:  ABCD0008.jpg
Views: 1839
Size:  62.8 KB

Sakız kabaklarım

Name:  ABCD0009.jpg
Views: 1926
Size:  69.8 KB

Gojide kaolin
Name:  ABCD0013.jpg
Views: 1870
Size:  61.7 KB

Burada ve bir üst mesajdaki resimler yanlış kaolin uygulaması yapılmış resimlerdir dikkate almayınız.

Düzenleyen Lilium : 02-07-2011 saat 14:49 Neden: Uygulanan kaolin kili yanlış uygulanmıştır.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025