agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni544Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-06-2013, 13:20   #11
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,033
Sebzelere kaolin uygularken herhangi bir yapıştırıcı uygulamanıza gerek yok.

Bahsettiğiniz domatesteki kırmızı yaprak bitleri taze yapraklarda bulunur. Kaolin uygulaması bu bitlerin ölmesini sağlamaz. Özellikle domates bir gecede yeni taze yapraklar verir ve bitler bu yapraklara geçer. Kırmızı bitler mozaik virüsü gibi hastalıkların taşıyıcısıdır. Bu yüzden öncelikle neemazal vb. bir ilaçla bitlerden acilen kurtulmanızı ve sürekli göz altında tutmanızı tavsiye ederim.

Bunun dışında domates, fasulye, salatalık ve biber gibi sebzelere kaolin uygulaması istediğiniz zaman yapabilirsiniz. Başka bir hastalık taşıyıcı olan trips'lerin uzaklaşmasını sağlar, fazla güneş ışınımından korur.

Dikkat etmeniz gereken önemli bir şey, salatalık ve fasulye kırmızı örümceğin bayıldığı ortamlardır. Kaolin kaplaması kırmızı örümcek belirtilerini gözlemlemenizi zorlaştırabilir, özellikle dikkat etmelisiniz. Kaolinin kırmızı örümceği engelleyemediğini de belirtmeliyim.

Sebzelerde kaolin dozunu %2 civarında tutmanız yeterlidir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026