![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2007
|
Kaolin kullanımı
Çeşitli ağaç cinslerinden oluşan bahçemde sırt tulumbası ile bugün kaolin(kaokil) kullandım. 1 kg kaokil beraberinde 25 gr delfin ve 200 ml gülleci bulamacı da karışıma eklendi. Herhangi bir yapıştırıcı kullanmadım. Elle iyi karıştırmama rağmen bazen tıkanmalar oldu belki daha fazla karıştırmam gerekiyordu. Ağaçlarımın çoğunda herhangi bir hastalık yoktu. Daha önce gülleci bulamacı atmıştım. Yalnız elmalarda galiba yaprak biti ve eriklerde yaprak kıvırcıklığı başlamıştı. İnşallah onlara iyi gelir. Aşağıdaki resimlere bakarak eleştirilerinizi bekliyorum... ![]() ![]() ![]() Yapraklardaki sarılığın rengine olabilir? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hatipali74, kullandığınız kaolinin markası nedir. Nereden aldınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Kaokil Sayın Lilium. İnternet sitesi yoluyla iletişim telefonla sipariş verdim. 3 gün içinde sürat kargo aracılığıyla geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2010
|
Alıntı:
KAOKİL 0,6 mikron ortalama tane dağılımına sahiptir. Çok kolay disperse olur. İyi hazırlanmış ise her hangi bir tıkanma yapmaz. Aksine bulutumsu bir püskürtme sağlayabilemniz için mümkün olan en küçük püskürtme ucu önerilir. Web sitemizde de bulunan hazırlama şekli aşağıdaki gibidir. Küçük sırt pompaları için sn. meyvelitepe nin belirttiği gibi önceden bir kovada iyice karıştırıp eklemek daha faydalı olacaktır. Saygılarımızla, Hazırlama Tankın yarısına kadar su ile doldurup karıştırıcısını açınız. Suyu doldurmaya devam ederken tam doz uygulama için % 5, 100 litre suya 5 KG Kaokil, yarım dozuygulama için % 2,5, 100 litre suya 2,5 KG Kaokil yavaş yavaş karıştırılarak eklenir. Tam olarak dağılım sağlanana kadar karıştırılır. Karıştırıcılı tanklarda malzeme tamamı ile püskürtülene kadar karıştırıcıyı kapamayınız. Uygulama sonunda ekipman içinde kalan tüm malzemeyi püskürtüp sistemden temiz su geçirerek ekipmanı yıkayınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Kaolin, ortalama 1 mikrondan daha küçük parçacıklardan oluşur. Sizin gözle görebildiğiniz en küçük parçacık en az 50-60 parçacığın bir araya gelmiş halidir. İyi bir uygulama yapmak için parçacıkları suda disperse edebilmek (her bir parçacığın biribirinden ayrılarak suda dağılması) gerekir. Bunu yaparken, bilhassa sırt tipi tulumba ile uygulama yapılacak ise, önce kovada disperse edip oradan tulumbaya aktarmak, gerekiyorsa su ilave edip tekrar karıştırmak gerekir. Kovada solusyon hazırlarken önce su konmalı, sonra kaolin yavaş yavaş kovaya dökülürken de bir yandan karıştırılmalıdır. Önce kaolin koyup sonra su ilave etmek sıklıkla yapılabilen bir hatadır. Kuru kaolinin üzerine dökülen su büyük kümelerin etrafını ıslatır ama içlerindeki parçacıklar kuru kalır. Bahsettiğiniz durumun sebebi genellikle budur. ![]() Malzeme hazırlığı ile ilgili detaya buradan erişebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
sayın Meyvelitepe, öncelikle teşekkür ediyorum.Yazdıklarınızı okuyunca uygulama aşamalarımı göz önüne alınca haklısınız. İkinci tulumba için önce kaolin sonra su koymuştum. Dipte tortu oluşmuştu. Pekala bu şekilde iyi disperse edilmemiş kaolin uygulamasının zararı var mıdır? Sizce frenk elmasının yapraklarının sarı olmasının sebebi nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-07-2011
|
SUN SHIELD bu adresi de ziyaret edin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |