agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-03-2011, 15:58   #1
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rozkan Mesajı Göster
...
Bu sene kavun yetiştirmeyi düşündüğüm bahçemde enzim denemeleri yapmak istiyorum. Ucuz ama potasyumca zengin bir enzim hazırlamak istiyorum. Muz, tere, fasulye, barbunya, patateste potasyumun çok olduğunu okudum ama veriler bilimselmi bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
...

'Mikrobiyoloji ve Toprak' başlığında güzel bilgiler var. Ben bu mesajdan yararlanarak birşeyler yapmaya çalışıyorum.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2011, 18:43   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
'Mikrobiyoloji ve Toprak' başlığında güzel bilgiler var. Ben bu mesajdan yararlanarak birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Sevgili Üzümün belirttiği mesajda, oldukça besleyici ürünler var. Ayrıca bitkiler için enzim yaparken, limon ve portakal kabuğu, sarmısak, zencefil, ezilmiş kanola tohumu, ısırgan ve taze söğüt yaprağını ince ince kıyarak enzime katarsanız, nematod, mantar vb. zararlılara karşı bitkilerinize ekstra koruma sağlamış olursunuz.

Ayrıca enzim yaparken mümkün olduğunca küçük parçalayınız (mümkünse rendeleyerek) ve enzim şişelerini ılık bir odada saklayınız.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 00:27   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sevgili Üzümün belirttiği mesajda, oldukça besleyici ürünler var. Ayrıca bitkiler için enzim yaparken, limon ve portakal kabuğu, sarmısak, zencefil, ezilmiş kanola tohumu, ısırgan ve taze söğüt yaprağını ince ince kıyarak enzime katarsanız, nematod, mantar vb. zararlılara karşı bitkilerinize ekstra koruma sağlamış olursunuz.

Ayrıca enzim yaparken mümkün olduğunca küçük parçalayınız (mümkünse rendeleyerek) ve enzim şişelerini ılık bir odada saklayınız.
Limon kabuğu,
Portakal kabuğu,
Sarımsak,
Zencefil,
Ezilmiş kanola tohumu,
Isırgan otu,
( şu mevsim yok)
Taze söğüt yaprağı

buna;

Kekik suyu,
Sütleğen suyu,
Karanfil
,

de eklenirse;

bitkilerin temel hastalıklarından olan nematot ve mantar için tam çözüm bulunmuş demektir, diyebilir miyiz?

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025