Ben portakal kabuğu, yoğurt suyu, ekmek, maya, kefir, pekmez veelmadan oluşan malzemeyi 5 lt su içinde şarap yaparken kullandığım damacanaya koydum ve elde ettiğim enzimi ev çiçeklerinde kullandım. Alaca benjaminin yaprak gelişimi mükemmel oldu ama sarı renk olması gereken bölgeler açık yeşil diğer yerler çok parlak ve koyu yeşil oldular. Diğer çiçeklerdede canlı yaprak yapısı oluştu.
Bu sene kavun yetiştirmeyi düşündüğüm bahçemde enzim denemeleri yapmak istiyorum. Ucuz ama potasyumca zengin bir enzim hazırlamak istiyorum. Muz, tere, fasulye, barbunya, patateste potasyumun çok olduğunu okudum ama veriler bilimselmi bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Bu enzime güvercin gübresi katarsam fermantasyon olurmu?
|