agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-01-2010, 23:39   #11
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Sn.Sındırgılı, sutest sertlik ölçüyor sanırım. Asitlik seviyesi için PH ölçmemiz gerek. PH kağıtları kullanmadım ama yeterince hassas olduğunu sanmam. Cep PH ölçerleri hassas ölçüm yapabiliyor. Uçlarındaki elektrodlara iyi bakılırsa kalibrasyon da gerekmiyor. Bendekini üç yıldır kullanıyorum, henüz kalibre etmem gerekmedi. Sn.Sarıcan'ın söylediği gibi çok çeşiti var. Sanırım hepsi iyi kötü iş görüyor.

Hazırlanan enzimlerde beklenen PH seviyesine ulaşılıp ulaşılmadığı, günden güne PH'ın azalıp artması, solusyondaki faydalı zararlı dengesi, hakim bakterinin beklendiği gibi olup olmadığı vb. bakımından size hakimiyet sağlayacaktır. Aksi halde, söz gelimi pirinç suyundan laktik asit yaptığınızı zannederken patojenlerlerden oluşan bir sıvı elde etmek de mümkün.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025