agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-02-2017, 21:39   #1
Ağaçsever
 
dmtmrt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2016
Şehir: Ankara-Mamak
Mesajlar: 89
Süz-i Dilârâ sade balik enzimi yapacaginiza birkac büyük balik kafası, birkac kılçik, 1 adet patates, 1 havuç ve kış sebze atiklari toplamda 1kg yakin olacak şekilde karma bir enzim yapin derim.Ben ayri yaptim 1kapak balik 1 kapak sebze enzimi koyuyorum 1 litre suya.Bitkilerimi bu sekilde suluyorum.Ama karisik yapsaydim bence 2 ayri bidon enzim yapmak zorunda olmazdim.Hayirli olsun enziminiz şimdiden

dmtmrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2017, 14:39   #2
Ağaç Dostu
 
mister73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Regensburg, Ankara, Bergama
Mesajlar: 496
İlk enzim denemem

Merhaba, enzim başlığını bir süredir takip ediyorum ve buradan aldığım ilhamla yaklaşık iki ay önce mutfak atıklarından ilk enzimlerimi beş ve iki buçuk litrelik plastik kaplara kurdum. Analog pH metre ile ölçüm yaptım, 6 civarında bir pH değeri çıktı. Keskin ama hoş bir kokusu var. Kaplardan bir tanesinde yüzeyde beyaz küfümsü ince bir tabaka oluştu ama ilerlemedi, öylece kaldı. Doğru yolda mıyım bilmiyorum ama çabalarım kimya öğretmeni olan eşime de ilham verdi ve okulunda bir kaç öğrencisine performans ödevi olarak ev yapımı enzim konusunu vermiş. Arada bana da bir şeyler soruyor ben de çok biliyormuşum gibi cevap veriyorum ama Forumumuzun reklamını da yapıyorum

Herkese iyi forumlar ve bol enzimli günler diliyorum.

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2017, 21:51   #3
Ağaçsever
 
dmtmrt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2016
Şehir: Ankara-Mamak
Mesajlar: 89
mister73 enzimleriniz hayirli olsun.Enzim yüzeyindek beyaz tabaka fermente sonucunda olmasi gereken bir durum 3 aylık surenizi tamalayip enziminizi süzün derim.3 ay öncesinde açilan enzimlerde fermente tamamlanmamiş oluyor.Ögrencilere eşinizin bunu ögretmesi ne güzel olmuş.Onlarda evde anne babalarina anlatir, birlikde yapip faydasini gorürler umarim

dmtmrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2017, 23:30   #4
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mister73 Mesajı Göster
Merhaba, enzim başlığını bir süredir takip ediyorum ve buradan aldığım ilhamla yaklaşık iki ay önce mutfak atıklarından ilk enzimlerimi beş ve iki buçuk litrelik plastik kaplara kurdum. Analog pH metre ile ölçüm yaptım, 6 civarında bir pH değeri çıktı. Keskin ama hoş bir kokusu var. Kaplardan bir tanesinde yüzeyde beyaz küfümsü ince bir tabaka oluştu ama ilerlemedi, öylece kaldı. Doğru yolda mıyım bilmiyorum ama çabalarım kimya öğretmeni olan eşime de ilham verdi ve okulunda bir kaç öğrencisine performans ödevi olarak ev yapımı enzim konusunu vermiş. Arada bana da bir şeyler soruyor ben de çok biliyormuşum gibi cevap veriyorum ama Forumumuzun reklamını da yapıyorum

Herkese iyi forumlar ve bol enzimli günler diliyorum.
Ph ile ilgili olarak olgunlaşma tamamlandığında, ph düzeyi 4-4,5 gibi olmalı.

http://www.agaclar.net/forum/1227120-post1665.htm

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025