![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-09-2016
|
Süz-i Dilârâ sade balik enzimi yapacaginiza birkac büyük balik kafası, birkac kılçik, 1 adet patates, 1 havuç ve kış sebze atiklari toplamda 1kg yakin olacak şekilde karma bir enzim yapin derim.Ben ayri yaptim 1kapak balik 1 kapak sebze enzimi koyuyorum 1 litre suya.Bitkilerimi bu sekilde suluyorum.Ama karisik yapsaydim bence 2 ayri bidon enzim yapmak zorunda olmazdim.Hayirli olsun enziminiz şimdiden ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2016
|
İlk enzim denemem
Merhaba, enzim başlığını bir süredir takip ediyorum ve buradan aldığım ilhamla yaklaşık iki ay önce mutfak atıklarından ilk enzimlerimi beş ve iki buçuk litrelik plastik kaplara kurdum. Analog pH metre ile ölçüm yaptım, 6 civarında bir pH değeri çıktı. Keskin ama hoş bir kokusu var. Kaplardan bir tanesinde yüzeyde beyaz küfümsü ince bir tabaka oluştu ama ilerlemedi, öylece kaldı. Doğru yolda mıyım bilmiyorum ama çabalarım kimya öğretmeni olan eşime de ilham verdi ve okulunda bir kaç öğrencisine performans ödevi olarak ev yapımı enzim konusunu vermiş. Arada bana da bir şeyler soruyor ben de çok biliyormuşum gibi cevap veriyorum ama Forumumuzun reklamını da yapıyorum ![]() Herkese iyi forumlar ve bol enzimli günler diliyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-09-2016
|
mister73 enzimleriniz hayirli olsun.Enzim yüzeyindek beyaz tabaka fermente sonucunda olmasi gereken bir durum 3 aylık surenizi tamalayip enziminizi süzün derim.3 ay öncesinde açilan enzimlerde fermente tamamlanmamiş oluyor.Ögrencilere eşinizin bunu ögretmesi ne güzel olmuş.Onlarda evde anne babalarina anlatir, birlikde yapip faydasini gorürler umarim ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1227120-post1665.htm |