agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-02-2016, 14:42   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 18
enzim

merhaba arkadaşlar.bende enzim yapmaya başladım.20 gün oldu sabah baktığımda balon şişkinliği sönmüştü.bende biraz esmer şeker ilave ettim.şimdi baktığımda balon tekrar şişmeye başlamış.enzimde bozulma olmuş olabilir mi?

mustafa1453 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 12:12   #2
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa1453 Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar.bende enzim yapmaya başladım.20 gün oldu sabah baktığımda balon şişkinliği sönmüştü.bende biraz esmer şeker ilave ettim.şimdi baktığımda balon tekrar şişmeye başlamış.enzimde bozulma olmuş olabilir mi?
20 gün sonra gaz çıkışının oldukça azalması ve balonun sönmesi gayet normal, çok az çıkış olması nedeniyle göremiyorsunuzdur.

Hava ile temas enzime patojen bakteri karışma ihtimalini doğurduğu için olgunlaşana kadar açmamak gerekiyor. Bundan sonra açmayıp, kötü koku, küf ve renkte garip değişim olup olmadığını gözlemleyin. Bunlardan herhangi biri olursa enziminiz bozulmuştur, dökmelisiniz.

Not: Hafif ekşi turşumsu koku normaldir.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 21:30   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 18
enzim

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
20 gün sonra gaz çıkışının oldukça azalması ve balonun sönmesi gayet normal, çok az çıkış olması nedeniyle göremiyorsunuzdur.

Hava ile temas enzime patojen bakteri karışma ihtimalini doğurduğu için olgunlaşana kadar açmamak gerekiyor. Bundan sonra açmayıp, kötü koku, küf ve renkte garip değişim olup olmadığını gözlemleyin. Bunlardan herhangi biri olursa enziminiz bozulmuştur, dökmelisiniz.

Not: Hafif ekşi turşumsu koku normaldir.
Evet hafif turşumsu koku vardı.enzim yaparken esmer şeker yanında biraz pekmez katmıştım.Pekmez biraz dip kısımda kalmış gibi.

mustafa1453 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 22:45   #4
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa1453 Mesajı Göster
Evet hafif turşumsu koku vardı.enzim yaparken esmer şeker yanında biraz pekmez katmıştım.Pekmez biraz dip kısımda kalmış gibi.
İlk haftalarda arasıra sallayarak pekmezin karışmasını sağlayabilirsiniz, sonrasında gerek kalmayacaktır.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025