![]() |
|
![]() |
#2011 |
Ağaç Dostu
|
Aslında bu çizimle aklımdan geçeni yaptınız. ![]() Önceki sayfalarda eklenen fotoğraflar konuyu tam açıklamıyor bence. Mükemmeliyetçi yapım yüzünden, konuyu anlasam da aklımdaki en ufak soru işareti ya da şüphe, harekete geçmemi engelliyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Sizin için açıklayıcı olduysa sevinirim, sevineyim mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
|
Gelçekten çok açıklayıcı oldu teşekkürler sevgili <3 A NOMAD <3 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
|
Gaz çıkışı neden durmuş olabilir ? Sabah ağzını gevşettim ama hiç gaz çıkmadı ;( ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Acele etme, hemen başlamayabiliyor. Nargile kurmadın mı, kapağını neden gevşettin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
|
Uyumuşum bugün yapıcam inşaAllah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
|
A Nomad abla az önce enzimi patlattım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
|
Kitap fuarından geldim yemek falan yedim , enzim aklıma geldi gittim baktım enzime kapak şişmiş azcık gevşettim köpürdü kola gibi bende camı açtım camda kapağı gevşetmemle bommm ![]() ![]() ![]() Benim için enzim bitmiştir ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Enzim bitmiştir de ne demek ![]() Abla sözü dinle ve nargile sistemiyle kur yeni enzimini. Hem biraz adrenalin iyidir, dinç tutar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
|
Yok abla bu korkudan sonra birdaha yapabilirmiyim bilmem ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Pes etme bence, birkaç gün dinlen, eminim sonra içindeki ses 'haydi şu enzimi bir daha deneyelim' demeye başlayacaktır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dunyanin sonu gelmediya ? Turnike SART... Moraller bozulmasin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
sadece şevkimiz çogaldı... enzime devam (sayın hocam erkenciliğinize hayran kaldım) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
|
Ya evde patlasaydı hayali bile kötü.. Sabah okula giderken enzim izlerini yerde gördükçe sesli gülüş ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-12-2014
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 7
|
Enzimin PH'ı kaça kadar düşer? Ben kuralı 2 ay 10 gün oldu. Gaz çıkışı daha 15 gün önce durmuştu akşam ölçeyim dedim 2,9 çıktı. Ph metrenin ayarı doğru , enzim ph ının bu kadar düşmesi normal mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Bu arada ben de pazar gezisinde yabanî sarmısak otu buldum. Ana maddesi bu olmak üzere yeni enzim planlıyorum ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nar gibi ; carsidan aldim bir tane , eve geldim bin tane.. Cok cabuk ureyen bitki.. Ben, bu hafta sonu balikcilardan alacagim artiklar ile kalan melasimi degerlendirmek istiyorum. Gerci, havalar soguk.. Buyukada da evde de birakmak niyetinde degilim.Kose bir yer bulup orada fokurdatmali.. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2014
Şehir: samsun
Mesajlar: 165
|
Arkadaşlar hazır enzimler konusunda bilgisi, ürün deneyimi, maliyeti gibi konularda fikri olan varmıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Hazır enzime ne hacet, evde yapımı çok kolay ve masrafsız, üstelik içeriğini paşa gönlünüze göre ayarlayabiliyorsunuz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 146
|
Ben enzim yapmıştım ama çabuk tüketemeyeceğim diye buzdolabına koymuştum. Birkaç aydır duruyordu. Şimdi baharla birlikte kullanayım dedim amaaa...... Neyi nasıl yapacağımı unuttum. Şimdi bu enzimi canlandırmam mı lazım? Evet se nasıl ? Buzdolabı dışında muhafaza edemiyor muyuz? Ve ne kadar zamanda tüketilmeli ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
![]() Yanlış aklımda kalmamışsa dolaptan çıkarıp oda ısısına alışınca bir miktar pekmez ekleyip canlandırılıyor ve 1 ay (süreden emin değilim, daha kısa da olabilir) kadar bekleyip kullanılıyordu. Oda ısısında ise 1 ay kadar kullanılabiliyor, daha uzun süre bekletmek sıkıntılı olur diye biliyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2014
Şehir: samsun
Mesajlar: 165
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
![]() Evinizde her gün kullandığınız meyve-sebzelerin atıkları, bahçenizdeki otlar (ki o kadar çok fidan varsa mutlaka ot da çıkıyordur) emin olun size yeterli miktarda enzim de kompost da sağlayacaktır. Kaldı ki o kadar çok ağaç için öncelikle hayvansal gübreleri kullanmanızı öneririm, ekstra destek olarak da her ağacın izdüşümüne enzim ve/veya kompost (ki şu an başlasanız 1-2 ay içinde kullanıma hazır hale gelebilirler) uygularsınız. Çok daha masrafsız olacaktır... Mesela önümüzdeki kış boyunca enzim yaparsınız, sonraki bahardan itibaren bol bol kullanırsınız, geleceği de düşünmek lazım ![]() Bu konuda benim fikrim (enzim kullanmak istemenize istinaden) bu ama eminim ustalarımız sizi çok daha iyi yönlendirecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 146
|
Alıntı:
![]() Yarım yamalak hatırlıyorum bende sizin gibi. Emin olamadım. Acaba bu pekmez ilavesinde önceki gibi gaz çıkışı oluyormu ki yine? Neyse bir deneyelim. Olmadı baştan yaparım. Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Ağaç Dostu
|
Enzim sayım sekiz oldu. ![]() İki bidon ısırgan enzimi, üç bidon yabanî sarmısak otlu karışımlı, iki adet yeşil sebzelerden bir adet de narenciye içi... Balkon tüm gün güneş alıyor diye oraya bıraktım. Daha sonra baktığımda bir şişmişlerdi ki dokunmaya korktum. ![]() ![]() Narenciye enzimimde her şey dibe çöktü. Sanırım hazır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2013
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 100
|
yaptığım enzim bidonlarının bazılarının içindeki meyve sebzelerin üzerlerinde beyaz beyaz küflenmeler başladı 20 gün oldu hala gözlemleyebildiğim hava çıkışı yok hatalı yapmış olabilirmiyim 1 kg üzüm pekmezi 3 kg pazarcı arkadaşımdan temin ettiğim meyve sebze artıkları 10 kg klorsuz su eklemiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
Benim önerim: Bu konuyu baştan sona, satır dahi atlamadan okumanız... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|