![]() |
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
|
Teşekkürler Meyvelitepe. sizin sayfanız ve verdiğiniz bilgiler sayesinde bu işe acaip merak saldım.maya ve bakterilerle kafayı bozduk Evin her yeri laktik asit şarap enzim yoğurt mayalarıyla doldu. ve bunlar için aldığım alet edevatlarla.hanım yakında evden atacak beni ![]() siz anlatınca kafam başka sorular oluştu. 1.) Enzimde mayaların bir işlevi yok mu? ben hepsine mayada koyuyorum. Enzimler koyduğumuz şekerle aktif hale gelip besleniyorsa ; içine attığımız meyve kabukları,organik madde vs. ile ilişkisi nedir? sadece bu organik maddelerin içindeki şekeri mi tüketiyorlar? 2.) Enzim ve mayalar birlikte mi çalışırlar yoksa mayalar => laktik asit bakterileri => asetik asit bakterileri 3.) attığımız mayaların ve enzimlerin çeşitliliğini arttırmak fayda sağlar mı? yoksa birbirlerinin çalışmasını kesebilirler mi? 4.) Elimde şu an 1 aylık 3 tane enzim var. 3 de çok güzel kokuyor ( hatta kapağını açtığım zaman içesim geliyor ama birisini üzerinde beyaz küfler var. onun kokusu biraz daha farklı. neden birinde küf oluştuda diğerlerinde olmadı. hava mı aldı acaba ?5. ) Şu ana kadar temin ettiğim materyaller pHmetre hidrometre alkol refraktometresi bome kefir mayası buğday kepeği ( çinko ve bakır katkılı ) arpa azerbeycan dağ köylerinden gelmiş peynir mayası ekşitip suyunu süzdüğüm yoğurt suyu ( şekerli su ile besliyorum. pH'ı= 3,4 ) çok miktarda peyniraltı suyu var. ( nasıl kullanabilirim bilemiyorum ) bunların hepsini karıştırıp bir deneme yapsam sizce sonuç ne olur ![]() |
|
|
|
|
|