![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
|
Alıntı:
cevabınız için teşekkür ederim. yazıların tamamını okuyamadım. yalnız maya + şeker havasız ortamda her türlü alkol oluşturur diye biliyorum. bu alkol oranı yüksekse tüm canlıları öldürür. adwa marka ph-metre aldım. 90 TL+ KDV ek olarakta yarım litrelik pH4 ve pH7 kalibrasyon sıvıları ve elektrodu koruma sıvısı potasyum klorür aldım. bunlarında toplam bedeli 50 TL. 2. haftasına giren enzimlerimin ph'ı biri 3,5 diğeri 3,7 çıktı.sanırım iyi yolda. fakat bir tanesinde beyaz küfler ve kötü koku geliyordu. üzerine tekrar beyaz şeker eritilmiş su ekleyince kendine geldi. daha sonra plastik bidona tekrar enzim hazırladım. Buna; yumurta kabuğu turp turp yaprağı üzüm sapı üzüm mandalin kabuğu elma kabuğu vs. meyve kabukları koydum. pekmez ekledim. 1:3:10 oranına uymaya çalıştım fakat 6. günden sonra fermantasyon çok yavaşladı. şekerli su eklemeli miyim ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|