![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
Alıntı:
bana kalırsa oranlarda hata var. diger secenekler klorlu su kullandınız..ya da kapakta kaçak var.. ya da bunların hepsi.. ![]() malzeme miktari 10 lt derken ne demek istiyorsunuz? su+atık+pekmez mi sadece atık mı.. ama her halukarda hata var gibi gorunuyor, enzim yaparken oran basit 1 ölçek pekmez + 3 ölçek organik atık + 10 ölçek su...(ölçek=kg) 1 bardak dediginiz pekmez ne kadar kg dir tam bilemesem de olsun 0.5 kg ..buna 1.5 kg civari atık ve uzerine 5 litre(=kg) su koymaniz gerekirdi..bu da toplamda (bahsettiginiz atıkların özgül ağırlıklarına bağlı degisiklik gosterecekse de) kabaca 7-8 litre eder. ki siz 3 litre su koymuşsunuz... 10 litreden kastınızın su, atık pekmez dahil herşey oldugunu dusunursek. 10 litre -3 litre su -0.2 lt(1 bardak pekmez)= 6.8 litre atık eder..bahsettiginiz atık cinsiyle 6.8 litre atık etsin 4.5 kg (gerçekten atıyorum bunu kestirmek mümkün degil) bu hesaplar altında ölçülerin şöyle olması gerekirdi.. 1.5 kg pekmez - 4.5 kg atık - 15 litre su çok karışık oldu biliyorum ama her halukarda oranlarda sorun var gibi.. sizin yerinizde olsam sıfırdan başlar ve 1-3-10 ağırlık oranına dikkat ederdim. klorlu musluk suyu kullandıysanız boşuna hesap yaptırdınız o ayrı.. ![]() bu arada hava çıkışı başladıysa ne mutlu ama yine de kullandığınız atığın ağırlığını biliyorsanız yazın ki eklenmesi gerekeni söyleyebilelim.. sn safranlı bu konuya daha hakim, o fikir beyan ederse onu dinlemenizi tavsiye ederim.. sevgiler.. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
Alıntı:
10 kg atığa 10kg/3=3.33 kg pekmez, 33.3 litre su isterdi.. bunu da en az 45-50 litrelik kaba koymanız gerekirdi... enzim yaparken ilk denemeleri daha kücük ama sayıca bol yapmakta yarar var.. benim yaptığım 3 pet şişeden biri tutmamıştı mesela, ama geriye 2 pet dolusu (8 er litrelik petler) sağlam enzimim oldu. yogurt kabındansa 5-8-10 litrelik petlerde yapmanızı tavsiye ederim... malzemeyi bölüştürün ve oranlara mümkün olduğunca sadık kalın.. başlatmaya calistiginiz 10 kg atık 3-4 gündür klorlu suyun icinde durdu.. şans vermek icin de bir hayli pekmez eklemeniz gerekiyor.. bence sıfırdan başlayın.. kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
|
Alıntı:
Düzenleyen ertugrula66 : 29-06-2013 saat 22:01 Neden: eksiklik ve yeni bilgi |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
Alıntı:
siz 2 nolu giriş yogurt kabından fermentasyon kabından bahsediyor olabilir misiniz acaba ? |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 17
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
bu yöntemi hiç denemedim ve bilgim yok.. benim tüm yorumlarım enzim (1 nolu entry) üzerine idi.. kusuruma bakmayın hem yanlış anladığım hem de yardımcı olamayacağım için.. |
|
|
|
![]() |
|
|