![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
Selamlar, Bir işe koyulmadan mutlaka işin bilimsel arka planını araştırmaya çalışırım. Enzim için beni şaşırtan hakkında yapılmış herhangi bir bilimsel çalışma olmamasıydı. Okuduğum birkaç tane görüşün özeti: Üretilen bu enzimlerin temizlik ve koku önleme için sirkeye benzer şekilde kullanılabileceği (yememek gerekiyor) ama bitkilerin ve toprağın yapısına etkisi konusunda mucize beklenmemesi gerektiği şeklinde. Hatta asidik yapısı ve içinde patojen üreme olasılığı nedeniyle bilinçsiz kullanımının bitkilere zarar verme olasılığı da yüksek gibi görünüyor. Sayın Dogasever ve MeyveliTepe de bilimsel referans bulamadıklarından söz etmiş önceki mesajlarında. Sonuç olarak, ben çok fazla ikna olmadım bu enzim konusunda. Kompost ve EM konularına yoğunlaşmayı düşünüyorum şimdilik. Mucize Temizleyici - Enzim (İçilebilir Enzim ve Gübre Enzimi) Vinny's Reflections: Questions About "Garbage Enzymes" and "Farmer's EM" vs. EM Probiotic Microbial Products Responses: How effective are Garbage Enzymes? | EcoWalktheTalk |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
insanımız kendi imkanları ve alışkanlıkları itibariyle farklı bir yol bulabilirler balkonunda veya genişçe arazideki çalışmalar mutlaka farklı olacaktır yerel kültürlerde de benzer mantıkta uygulamalar oluyor açık olan şu ki; enzim mutlaka fayda sağlıyor sade vadandaş için bilimsel olarak çalışma sistemini çözmek gerekmiyor elinizde artıklar ve çöpler bir sürece giriyor ve sonunda çok faydalı neticeler alınıyor hiç bir verim artışı dahi olamasa çöplerimizin dönüşmüş olması fazlasıyla mutlu edici neticedir kullandığınız enzim akar suların dahi temizliğine yardımcı oluyor çöp sorunu kalmadıgı gibi çöpten altın niteliğinde besin maddesi elde ediyorsunuz tertemiz verimli ve sürdürülebilir sistemi oturtmuş oluyoruz dostlarım enzim uygulanan bitkiler mutlak ve mutlak fark oluştururlar topragınızda bayram eder çevremizin topragımızın ve suyumuzunda daha temiz kalamasını sağlar bence siz yinede enzimden vazgeçmeyiniz çünkü bende em yi ve kompostuda kullanıyorum ama enzim çok pratik.... |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
Alıntı:
yazmışım. Benim aradığım enzim kullanımının bitki gelişimine etkisi üzerine yapılmış bilimsel araştırmalardı. Dolayısıyla bu cevap benim soruma tam denk düşmüyor. teşekkürler murat |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
bizlere de çok katkısı olabilir bizler tabi ki doğayı seven amatörleriz bilimsel yorumlar yapamayız ülkemin üniversiterinden böyle faydalı çalışmalar yapılsa ne güzel olur |
|
|
|
|
![]() |
|
|