agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-01-2013, 15:41   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Sizleri yürekten tebrik ediyorum
elinize sağlık

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2013, 15:47   #2
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Sn.Aviator
Dogru dusunuyorsunuz.Oranlara uyup harci hazirlarsaniz, bir de nargile sistemini yaparsaniz size sadece arada calkalamak kalir.
Sebze bahcesindekilerin cosmalari sadece ona baglanamaz ama etkisi de yadsinamaz.
Profesyonel sera isleten bir arkadasim, verimin % 30 gibi arttigini soylemisti. Bu da az bir olay degil.
Enzimi suzup, seyreltip damlama sistemlerinde; olmadi salma sulamada o da olmadi yapraktan verebilirsiniz.(yapraktan biraz daha seyreltip verin )
Olmus bir enzim, sirke gibi kokar. O kadar itici bir kokusu yoktur.
Sadece Melasa verilen para ile dunya kadar dogal besin elde edersiniz.
Yilmak yok, yola devam edin.

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2013, 15:59   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
sn.aviator
dogru dusunuyorsunuz.oranlara uyup harci hazirlarsaniz, bir de nargile sistemini yaparsaniz size sadece arada calkalamak kalir.
Sebze bahcesindekilerin cosmalari sadece ona baglanamaz ama etkisi de yadsinamaz.
Profesyonel sera isleten bir arkadasim, verimin % 30 gibi arttigini soylemisti. Bu da az bir olay degil.
Enzimi suzup, seyreltip damlama sistemlerinde; olmadi salma sulamada o da olmadi yapraktan verebilirsiniz.(yapraktan biraz daha seyreltip verin )
olmus bir enzim, sirke gibi kokar. O kadar itici bir kokusu yoktur.
Sadece melasa verilen para ile dunya kadar dogal besin elde edersiniz.
Yilmak yok, yola devam edin.
hocam yazdıklarınız ne güzel...
Söyle bir soru sorayım
yüzde 30 verim artışı olan enzim balık enzimi midir
ve damlamadan tüm sezonda hangi gübreler ile beraber kullnılmıştır

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2013, 17:39   #4
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Sn.Aviator
Dogru dusunuyorsunuz.Oranlara uyup harci hazirlarsaniz, bir de nargile sistemini yaparsaniz size sadece arada calkalamak kalir.
Sebze bahcesindekilerin cosmalari sadece ona baglanamaz ama etkisi de yadsinamaz.
Profesyonel sera isleten bir arkadasim, verimin % 30 gibi arttigini soylemisti. Bu da az bir olay degil.
Enzimi suzup, seyreltip damlama sistemlerinde; olmadi salma sulamada o da olmadi yapraktan verebilirsiniz.(yapraktan biraz daha seyreltip verin )
Olmus bir enzim, sirke gibi kokar. O kadar itici bir kokusu yoktur.
Sadece Melasa verilen para ile dunya kadar dogal besin elde edersiniz.
Yilmak yok, yola devam edin.
Sevgili sındırgılı ben 250 adet ceviz fidanımın ve 50 adet karışık meyve fidanlarımın daha iyi sürgüne gitmeleri ve kök sisteminin daha iyi çalışması için bu enzimi kullanmak istiyorum.
Balık'ta çinko olduğunu bilmiyordum o zaman ben sadece balığa yoğunlaşayım.Benim tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor.
Birde 350 litre enzim yazmıştım bu 35 ton yapıyor yine yanlış yazmışım.sadece bana bir dolu bir boş yaparsam 50 ton buda 500 kilo saf enzim yapıyor birde eşe doşta dağıtırsak bayağı bi yapacağız demektir.

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2013, 16:59   #5
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Domates te, NPK ile beraber balik enzimi kullanilmisti. Fakat daha detayli bilmiyorum.

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2013, 09:04   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
bir dolu bir boş su verildiğinde müthiş neticeler alınabilir die düşünüyorum

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2013, 19:16   #7
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-09-2012
Şehir: diyarbakır
Mesajlar: 85
Arkadaşlar ben cumartesi günü enzim yapmaya çalıştım. Evdeki meyve-sebze atıklarını ( elma, armut, kivi, portakal, limon, maydanoz, havuç, marul, patates ve biraz da çam yaprağı doğradım içine ) robotta geçirdim 5 kg lık bir yoğurt kabına ortalama 4 parmak boşluk kalacak şekilde doldurdum. Araya bir sıra da esmer şeker koydum. En üste 100 gr kadar üzüm pekmezi, 100-150 gr kadar esmer şeker ve kuru maya koydum, nargile düzeneğini de kapağa yerleştirdim. Pazar gününden beri oldukça yoğun bir gaz çıkışı var. İlk gün alttaki musluk bulunan hortuma su dolmuştu fakat gaz çıkışı başladıktan sonra su kayboldu içe çekti sanırım. Ben konuyu biraz okuyayım dedim ama kafam tamamen karıştı. Kafanızı fazla şişirmeden sorumu sorayım. Bu enzimi ne zaman boşaltmaya başlayayım, bir de ne kadar süre bu şekilde devam etmeliyim bir aymı üç aymı deneyimli arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim.

evzel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2013, 16:13   #8
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-11-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 51
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi evzel Mesajı Göster
Arkadaşlar ben cumartesi günü enzim yapmaya çalıştım. Evdeki meyve-sebze atıklarını ( elma, armut, kivi, portakal, limon, maydanoz, havuç, marul, patates ve biraz da çam yaprağı doğradım içine ) robotta geçirdim 5 kg lık bir yoğurt kabına ortalama 4 parmak boşluk kalacak şekilde doldurdum. Araya bir sıra da esmer şeker koydum. En üste 100 gr kadar üzüm pekmezi, 100-150 gr kadar esmer şeker ve kuru maya koydum, nargile düzeneğini de kapağa yerleştirdim. Pazar gününden beri oldukça yoğun bir gaz çıkışı var. İlk gün alttaki musluk bulunan hortuma su dolmuştu fakat gaz çıkışı başladıktan sonra su kayboldu içe çekti sanırım. Ben konuyu biraz okuyayım dedim ama kafam tamamen karıştı. Kafanızı fazla şişirmeden sorumu sorayım. Bu enzimi ne zaman boşaltmaya başlayayım, bir de ne kadar süre bu şekilde devam etmeliyim bir aymı üç aymı deneyimli arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim.
sayın evzel,
anlatımınızdan enzim yerine fermantasyonla soğuk kompost yaptığınızı anladım. acaba yanlış mı anladım? su koydum dememişsiniz.....

ozencan43 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2013, 10:05   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
en az bir ay olmalı
daha uzunda kalabilir yanı boşaltmasanızda sıkıntı olmaz

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2013, 17:16   #10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-09-2012
Şehir: diyarbakır
Mesajlar: 85
teşekkürler sayın Safranlı. en az bir ay enzim için beklemem gerekiyor.

evzel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2013, 19:05   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-09-2012
Şehir: diyarbakır
Mesajlar: 85
Su koymamıştım. Daha önce yazılanları okuyayım dedim aklım çok karıştı bu yüzden adını sayfa başlığına göre düşündüm kusura bakmayın.

evzel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2013, 08:39   #12
Ağaç Dostu
 
n.yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-01-2013
Şehir: SİVAS
Mesajlar: 134
Arkadaşlar ben yeni üyeyim.2 gün önce sitede dolaşırken enzim konusunu keşfettim. Hayranlıkla takip ediyorum. Çalışmalar çok güzel gerçekten emeklerinize sağlık. Ben de bugün başlıyorum inşaallah.
Bu karışıma haşlanmış fasülye, nohut, bezelye eklenirse azot oranı artırılmış olur diye düşünüyorum. Zira protein grubu azot içerir. Konuyu epey okudum ama bununla ilgili birşey bulamadım.Çoluk çoçuğun tabağından arta kalanlar bile salçası giderilip kullanılabilir.
Enzim için meyvelerin hafif çürümeye yüz tutmuş kısımları kullanılabilir mi? Yoksa zararlı bakteri oluşumuna mı sebep olur? Mesela muz.

n.yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2013, 12:10   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi n.yıldız Mesajı Göster
...
Enzim için meyvelerin hafif çürümeye yüz tutmuş kısımları kullanılabilir mi? Yoksa zararlı bakteri oluşumuna mı sebep olur? Mesela muz.
Kullanılanılır...

Ayva, armut, muz, elma, yeşillenmeye başlamış patates, son kullanımı geçmiş nohut, kurufasulye, pırasa ve yeşil soğanın kesilen kök kısmı, salatalığın kabukları, kivi kabukları,parcalanıp içine atılmış yumurta kabukları, ince doğranmış maydanoz roka marul sapları... tüm bunlar her gün elimizde bulunan mutfak atıkları;

ndan bir karışım yapılarak enzim yapılabilir...

(not: meyveler çürümeye başladığında aslında fermantasyona uğrar ve daha az melas/pekmez kullanılabilir...)

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2013, 11:48   #14
Ağaç Dostu
 
tiryaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-04-2008
Şehir: İzmir / Balıkesir Gömeç
Mesajlar: 376
Selamlar,
Çürümüş maddeler tavsiye edilmiyor. Mümkün olduğunca taze olması gerekiyor.

tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2013, 12:04   #15
Ağaç Dostu
 
n.yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-01-2013
Şehir: SİVAS
Mesajlar: 134
Teşekürler tiryaki.

n.yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2013, 19:06   #16
Ağaç Dostu
 
n.yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-01-2013
Şehir: SİVAS
Mesajlar: 134
Bilgiler için teşekkürler Halil Önen...

n.yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2013, 21:29   #17
ezo
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-09-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 215
Bugün elimdeki beyaz lahana atıkları ile enzimyapmaya karar verdim. 5 kiloluk su bidonuna beyaz lahana, 1 adet muz kabuğu, marul, portakal kabuğu, 1 adet ayva, 5,6 adet fındık kabuğu, biraz çay posası, yarım bardak çay, 2 çorba kaşığı kuru maya, 2, 3 çorba kaşıği yoğurt suyu koydum hepsini rondadan geçirdim ve yağmur suyuekledim 1 bardak da pirinç suyu koydum. Buraya kadar herşey vüzeldi fakat suyu ekledigimde malzemelerin yarısı yukarı çikarken diğerleri suyun dibinde duruyor. Bu bir yanlışlik olduğunun göstergesimidir. agzını kapattıgım 15 dakika oldu henüz gaz çıkışıda yok, yağmur suyu soğuktu bundan olabilirmi, ya da malzemem fazla mı geldi bilemiyorum. Yardım lütfen. Ayrıca 3,4 çorba kaşığı üzüm pekmezi ve yarım dilim ekmek de koydum.


Düzenleyen ezo : 11-02-2013 saat 21:47 Neden: ekleme
ezo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2013, 09:48   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Sayın ezo.

Enzim yaparken genel kabul görmüş kurallara göre

1 Ölçek Şeker ( Esmer şeker, melas, pekmez vs..)
3 Ölçek mutfaksal artıklar.
10 Ölçek su.

Bu oranlara sadık kalmalısınız.
Malzemeler suyun üstünde kalabilir...sonradan fermantasyon başlayınca, eninde sonunda hepsi dibe çöker.

Yine de size şunu söyleyebilirim...bu konuyu baştan itibaren yeniden okumalısınız.
Kolay gelsin.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2013, 11:56   #19
ezo
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-09-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 215
Sayın Tura; verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Verilen ölçülere bende sadık kalmaya çalıştım ancak göz kararı tutturamadım herhalde..

ezo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2013, 16:23   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ezo Mesajı Göster
Sayın Tura; verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Verilen ölçülere bende sadık kalmaya çalıştım ancak göz kararı tutturamadım herhalde..
O zaman gaz çıkışını bekleyelim...acele yok...sabır.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2013, 09:25   #21
ezo
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-09-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 215
İlk enzim denemem çöpe gitti...

ezo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2013, 09:33   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ezo Mesajı Göster
İlk enzim denemem çöpe gitti...
O zaman yeniden yapalım.

Nargile düzeneği yapmanız mümkün mü?
Bidonun ağzına yapacağınız nargile düzeneği sizi rahatlatacaktır.
Daha sonra ise 1,3,10 ölçülere dikkat etmelisiniz.
Sonrası ise sadece beklemek.

Çeşit çok olmadan, elinizde bulunan bir kaç çeşitle ( Muz, patates, salatalık kabukları gibi) yeni enziminizi yapınız.

Kolay gelsin.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2013, 14:15   #23
ezo
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-09-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 215
Sayın Tura; nargile düzeneği değilde balon tarzı daha kolayıma gitmişti. Fakat denememin neden sonuçlanmadığını çözdüm. Şöyle ki; EM bölümünü okurken Halil bey EM i aktifleştirmek için kendi yaptığı pekmezi kullandığında gaz çıkış işleminin uzadığını (1 ay) yazmış. Bende enzimimi yaparken ev yapımı pekmez kullanmıştım. Keşke dökmeyip biraz daha bekleseydim. Sayın Tura; Sizin de önerinizle daha az çeşit ile (muz, havuç, elma, ayva, patates) tekrar deniyeceğim. Aslında ben demir ağırlıklı (limonum için) bir enzim yapmak istiyorum. Kağıt Ph ölçer i nerden temin edebilirim.

ezo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2013, 15:17   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Sayın ezo

İlk yaptığımda ben de acele etmiştim...ilk heyecan, oluyor...önemli değil.

Sayın Çamtepe'nin söylediği gibi;Ev yapımı pekmezin işlemi uzatması olası değil.
Bizim buralarda pekmezin kilosu 7 TL.
PH ölçeri kimya malzemesi satan yerlerden bulabilirisiniz.
Nargile düzeneğinin şu faydası var, sıksık kontrol etmezseniz olur...yaptığınızı unutabilirisiniz.

Size kolay gelsin.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2013, 15:09   #25
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Ev yapımı pekmez çok farketmemeli bence, normalde içine hiç maya koymasanız dahi oda sıcaklığında 1-2 gün beklettiğinizde tepkime başlamalı. Yağmur suyu demişsiniz ama belki yağmur suyunu topladığınız düzenek bir şekilde kirliydi, sudan da olabilir..

Her neyse, zaten ev yapımı pekmezi enzime harcamak pek de anlamlı değil. Piyasada çok ucuza keçi boynuzu pekmezi var zaten.

Siz iyisi mi bir mutfak tartısı ile güzelce ölçerek malzemenizi koyun, daha sonra nispeten ılıman bir yerde enziminizi bekletin.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2013, 13:45   #26
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Ben de 3 ay kadar önce enzim yapımına başladım. Ancak ben sürecin başından beri kompost çayı yapımında olduğu gibi sıvı içerisine hava vererek deniyorum. Büyükçe bidon içerisine hem kıyılmış hem de rendelenmiş sebze ve meyveler yaklaşık olarak her ay eklediğim yarım litre melas ile oksijenli ortamda fermente oluyorlar. Aynı sistemi taze balık artıklarıyla başka bir bidonda denedim hiç ama hiç kötü koku oluşumu olmadı.

Önümüzdeki ay başından itibaren seyrelterek gerek topraktan gerekse yapraktan bitkilerimde kullanmaya başlayacağım. Daha önce de kompost çayını sıkça yaptığım için bu oksijenli düzeneği kurup işlemin devamını sağlamak zor olmadı.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2013, 14:21   #27
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Ben de 3 ay kadar önce enzim yapımına başladım. Ancak ben sürecin başından beri kompost çayı yapımında olduğu gibi sıvı içerisine hava vererek deniyorum. Büyükçe bidon içerisine hem kıyılmış hem de rendelenmiş sebze ve meyveler yaklaşık olarak her ay eklediğim yarım litre melas ile oksijenli ortamda fermente oluyorlar. Aynı sistemi taze balık artıklarıyla başka bir bidonda denedim hiç ama hiç kötü koku oluşumu olmadı.

Önümüzdeki ay başından itibaren seyrelterek gerek topraktan gerekse yapraktan bitkilerimde kullanmaya başlayacağım. Daha önce de kompost çayını sıkça yaptığım için bu oksijenli düzeneği kurup işlemin devamını sağlamak zor olmadı.
Yaklaşık bir aydır bazı bitkilerimde kullanıyorum, sonuç mükemmele yakın. Sıvı içerisine hava vermeyi hiç kesmedim, bidon ağız kısmında bembeyaz oluşumlar var. Sanırım bunlar faydalı bakteriler. Makine sorunlu olduğu için resimleyemedim. Uygulama yaptığım bazı bitkilerde erken çiçeklenme mevcut, özellikle frenk üzümünde ve kamkatlarda tam belirgin. Sardunya ve bodrum papatyası ise sanırım ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Hem sürekli dal ve yaprak veriyorlar hem de çiçekleniyorlar.

Balık enzimini ise ilk kullandığım bitkilerde yapraklarda yanmaya sebep oldu, daha fazla seyrelterek kullandım. Yapraklarda etkisi çok fazla belli, hem daha koyu yeşil hem çok irileştiler. Bence tam bir tonik olmuş)

Böylece kendi doğal gübremizi elde etmiş olduk. Katkısı olan, emeği geçen herkese teşekkürler.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2013, 22:33   #28
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Yaklaşık bir aydır bazı bitkilerimde kullanıyorum, sonuç mükemmele yakın. Sıvı içerisine hava vermeyi hiç kesmedim, bidon ağız kısmında bembeyaz oluşumlar var. Sanırım bunlar faydalı bakteriler. Makine sorunlu olduğu için resimleyemedim. Uygulama yaptığım bazı bitkilerde erken çiçeklenme mevcut, özellikle frenk üzümünde ve kamkatlarda tam belirgin. Sardunya ve bodrum papatyası ise sanırım ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Hem sürekli dal ve yaprak veriyorlar hem de çiçekleniyorlar.

Balık enzimini ise ilk kullandığım bitkilerde yapraklarda yanmaya sebep oldu, daha fazla seyrelterek kullandım. Yapraklarda etkisi çok fazla belli, hem daha koyu yeşil hem çok irileştiler. Bence tam bir tonik olmuş)

Böylece kendi doğal gübremizi elde etmiş olduk. Katkısı olan, emeği geçen herkese teşekkürler.
Sevgili Lonicera düzeneğin fotoğrafını eklersen çok sevinirim) (Zahmet olmassa tabii) Ben hala tam anlamadım o olayı da... Bir de balık enzimi nasıl oluyor?? Benim çiçeklerde çok olumlu bir gelişme henüz yok

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2013, 15:05   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
ilginç bir yöntem olmuş...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2013, 16:43   #30
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
ilk yaptıklarımı bende attım bu işin en güzel tarafıda sindire sindire öğrenmemiz sanırım.Olmaya yaklaşan bir enzimin kokusunu ben çok çok uzun zaman sonra anlayabilmiştim )

Şimdi ikinci yaptığım enzimlerimi önümüzdeki hafta fidan dikiminde 1/100 oranında incelterek can suyu olarak kullanacağım.
ilaveten Em-a inceltip enzim ile birlikte versem sorun olurmu ?

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025