agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni85Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-03-2010, 18:48   #1
Ağaç Dostu
 
Savaş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 326
Galeri: 131
Rota madencilikten Umdemin adlı ürünüm dün geldi. İşin doğrusu bu malzemeyi toprakta ve bitklerimde denemek için sabırsızlanıyorum. Daha önce sihirli toprak diye bir şey almıştım. Azar azar bazı çiçek saksılarına vermiştim. Çiçekler gerçekten kendilerine gelmişlerdi. Bu toprakta bol gübre olduğunu anlıyordum ama, nasıl oluyordu da bitkiye zarar vermiyordu? Toprağın içindeki beyaza çalan küçük taş parçaları her ne ise, keramet bunda diyordum. Dün Umdemin gelince anladım ki, topraktaki o malzeme zeolit imiş. İşte bu nedenle ürünü kullanmak için uygun zamanın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2010, 19:03   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Balkondaki özgürlüğün bir kat daha arttı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Savaş Mesajı Göster
Rota madencilikten Umdemin adlı ürünüm dün geldi. İşin doğrusu bu malzemeyi toprakta ve bitklerimde denemek için sabırsızlanıyorum.

Umdemin gelince anladım ki, topraktaki o malzeme zeolit imiş. İşte bu nedenle ürünü kullanmak için uygun zamanın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum.
Sayın Savaş, en ideal saksı toprağı hazırlamada kullabilirsin, saksıdaki bitkilerin ne fazla gübreden nede sudan zarar görmiyecekler, saksılarında bundan böyle mantari hastalık bitkilerinde görülmeyecek.

Bu klinoptilolit denen minerale ben bitki geliştirme regületerü diyorum, bitki toprak arasında regületör görevi yapmaktadır, sevincini kutluyorum, iyi günlerde kullanmayı diliyorum, sevgiyle kal.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026