agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni85Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-02-2010, 23:30   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
klinoptiliolit kansorejen değil,eryonit kansorojendir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Savaş Mesajı Göster
Sayın MeyveliTepe, 26 nolu mesajı okudum ama bana yeterli gelmedi. Solunduğunda kansorejen demek tam manasıyla yeterli değil. Soluma dışında kullanımında daha dikkatli olmayı da gerektirmez mi bu? O halde nasıl kullanmalıyız? Kullanım miktarı kansorejen etkiyi sağlıyor mu? El ile teması, veya örneğin saksıdaki domatese temas etmişse ve bu domates bir şekilde yıkanmadan yenildiğinde etkisi nasıl olur? Bu ve benzeri daha detaylı yanıtlar arıyordum. Bir de bu konuda resmi olarak belgelenmiş bir bilimsel bulgu, araştırma vs. var mı bildiğiniz?

Teşekkürler.
Sayın savaş, Meyvelitepenin 26 numaralı mesajdaki İşaret ettiği nokta zeolit mineralinin bir ailesi içinde klinoptilolite sevgili diye bahsediliyor, fakat o aile içinde hayta (yaramaz olanlar) olanlardan Eriyonit'ten kansorejen olarak nitelendiriyor, sadece solunum yoluyla bu vasfını ortaya koyduğunu belirterek, bu zeolit ailesinin diğer fertlerinin mükemmel olduğunu vurguluyor.

Bu mesajda her şey net bir şekilde anlatılmış, şüphe edilecek noktaya işaret edilmiş, sizi şüphede bırakacak düşüncenin kaynağını anlamak isterdim,Daha önce doğaseverin mesajındada japonyadaki bir projeden bahsederek mutfak atıkla atıklarıylan zeolit in kullanımı anlatılıyor.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2010, 05:59   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Sayın savaş, Meyvelitepenin 26 numaralı mesajdaki İşaret ettiği nokta zeolit mineralinin bir ailesi içinde klinoptilolite sevgili diye bahsediliyor, fakat o aile içinde hayta (yaramaz olanlar) olanlardan Eriyonit'ten kansorejen olarak nitelendiriyor, sadece solunum yoluyla bu vasfını ortaya koyduğunu belirterek, bu zeolit ailesinin diğer fertlerinin mükemmel olduğunu vurguluyor.

Bu mesajda her şey net bir şekilde anlatılmış, şüphe edilecek noktaya işaret edilmiş, sizi şüphede bırakacak düşüncenin kaynağını anlamak isterdim,Daha önce doğaseverin mesajındada japonyadaki bir projeden bahsederek mutfak atıkla atıklarıylan zeolit in kullanımı anlatılıyor.
Sn. Epsody,
Sizin tavsiye ettiğiniz ürünün, saf Klinoptilolit olduğundan ne kadar eminsiniz? Çünkü madenden sadece bir tür değil birden fazla zeolit türü aynı anda çıkarılır. İşte bu nedenle, içinde Erionit olmadığına dair elinizde Laboratuar tahlili var mı?

Düzenleyen acemi_caylak : 18-02-2010 saat 08:36
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2010, 10:38   #3
Ağaç Dostu

acemi_caylak;Arkadaşım şüpheni biliminlen yenmelisin.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sn. Epsody,
Sizin tavsiye ettiğiniz ürünün, saf Klinoptilolit olduğundan ne kadar eminsiniz? Çünkü madenden sadece bir tür değil birden fazla zeolit türü aynı anda çıkarılır. İşte bu nedenle, içinde Erionit olmadığına dair elinizde Laboratuar tahlili var mı?
Arkadaşım bu şüpheci yaklaşımlar sana, zaman kaybettirmekten öte bir şey kazandırmıyacaktır, bunun farkına varamadın, leonardit'te ki tutumunu devam ettiriyorsun.

Benim kullandığım klinoptilolit ayni zamanda hayvan yemi olarak kullanımı tesçil almış bir ürün ben daha ne arayayım, bundan ötesi şüphe adamı hastalığa götürürür, kullandığım ürünün bilgilerini sayın meyvelitepeyle de paylaşmıştım, bu konuda o sizden daha şüpheci yaklaşımları olan bir kişi olmasına rağmen, kendisinden bu konuda herhangi bir karşı görüş almadım kendisinden.

Siz hep böyle bir ticaret anlayışı içinde olduğunuz sürede, sizin alış veriş yaptığınız satıcıların vah haline diyorum.

http://www.bizimbahce.net/forum/habe...s/msg8203/#new

Düzenleyen epsody : 18-02-2010 saat 10:45 Neden: Link ilavesi
Eski 18-02-2010, 19:07   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-05-2008
Biz hiç değişmeyeceğiz. Gözümüzün içine baka baka Türk milletini radyasyonlu çay içmeye davet eden bakan bizde, aidsli olduğunu bile bile hayat kadınları ile birlikte olmak bizde, önümüze atılan herşeyi doğru kabul etmek bizde. Bazı maden firmaları klinoptilolit satıp para kazanacak diye insanları çok rahat harcayabilirler. İçinde ne olduğuna emin olmadığım, üretici firmasına güvenmediğim hiçbir şeyi almam. Eksik kalsın. Alanında yolu açık olsun.

ggirgin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2010, 19:46   #5
Ağaç Dostu

Arkadaşım aklın yolu bir derler.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ggirgin Mesajı Göster
Biz hiç değişmeyeceğiz. Gözümüzün içine baka baka Türk milletini radyasyonlu çay içmeye davet eden bakan bizde, aidsli olduğunu bile bile hayat kadınları ile birlikte olmak bizde, önümüze atılan herşeyi doğru kabul etmek bizde. Bazı maden firmaları klinoptilolit satıp para kazanacak diye insanları çok rahat harcayabilirler. İçinde ne olduğuna emin olmadığım, üretici firmasına güvenmediğim hiçbir şeyi almam. Eksik kalsın. Alanında yolu açık olsun.
Sizin bu konuda biraz bilgi ve deneyimiz var, buyurun paylaşalımda sizin dediğiniz gibi insanlara yol göstereceğiz diyerek zarar vemiyelim, bilgilerinizi ortaya koyarak bu başlıkta müspet mesajları tersine çeviren açıklamalar yapında hizmetiniz olsun insanlara sevgiyle kal, fakat şüpheyle yaşama. iyi günler.

Eski 18-02-2010, 21:51   #6
Ağaç Dostu

Savaş's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2009
Galeri: 131
Arkadaşlar, kusuruma bakmayın lütfen! Basitçe ama bana göre önem arzeden bir kanser meselesine değinmek isterken az çok polemiğe neden oldum sanırım. Belki sorularımı eksik ifade etmiş olabilirim. Aslında sormak istediğim soruyu sayın acemi_caylak daha net ifade etmiş bulunuyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sn. Epsody,
Ve yine sayın MeyveliTepe ve Epsody bana göre yeterli açıklama bulunmuştur. Teşekkür ederim. Geriye tescilli ürünü tespit etmek kalıyor.

Hadi "Türk işi doğru olmaz" diyelim, ama bütün bir dünya bu ürünü kullanıyor. Hatta, bir tez çalışmasında, bu ürünün klimalarda kullanılarak, hastanelerin yeni doğan bebek ünitelerinde kullanımı ile bebek ölümlerinin önlenmesi ile ilgili araştırmalar yapılmış. Benim sorum sadece, kanser riski ile ilgili ne ölçüde gerçekçi veri elde edilmiş ve kullanımda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?, şeklinde olacaktı.

Şimdi bu konu ile ilgili sayın acemi_caylak'ın vermiş olduğu linkleri inceleyeceğim.
Saygılarımla.

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025