![]() |
|
![]() |
#11 | ||
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Evet, humik asitlerin demir tuzlarıyla bitkilerin alabileceği, hatta bitki içindeki taşınımını da sağlayacak şekilde kompleks oluşturduğuna dair kaynaklar var. Hoş, siz de; Alıntı:
Son zamanlarda fulvik asit ile ilgili tam da bu konuda biraz araştırma, biraz da deneme yapmaktayken konu benim açımdan sıcak sayılır. Bitkilerin inorganik kombinasyonlara tepkilerini olabildiğince izole bir şekilde göreyim merakı sebebiyle yaptığım topraksız denemesinde bir tankta edta ile şelatladığım demir kullanırken diğer tankta fulvik asit ile komplex hale getirdiğim demir kullanıyorum. Henüz demir alımı ile ilgili bir sıkıntı görmedim. Sentetik şelatlayıcılar icad olunmadan önce bitkiler demirsiz yaşamıyorduysa bazı organik şelatlayıcıların da var olduğunu düşünmemiz gerekir halde. Söz gelimi organik asitler, amino asitler, humik (özellikle de fulvik) asitler gibi. Yani metal kompleksleri sadece sentetik şelatlayıcılarla oluşmuyor. Mechanisms of plant growth stimulation by humic substances: The role of organo-iron complexes PREPARATION OF HUMATE IRON AND OTHER HUMATE METALS Humic Substances in Biological Agriculture Tomato acquisition of iron from iron chelates in a calcareous sandy substrate Uptake of Fe from soluble Fe-humate complexes by cucumber and barley plants Article 4-2 Hydro Humates by Dr. Lynette Morgan THE SCIENCE BEHIND CHELATES By Erik Biksa THE EFFECTS OF HUMATES ON REMEDIATION OF HYDROCARBON AND SALT CONTAMINATED SOILS |
||
![]() |
![]() ![]() |
|
|