agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni850Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-07-2020, 09:56   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-07-2020
Devran bey. Diğerlerinin de ph ı yüksek bu yüzden 1 e 100 oranında su ile vermek dolayısıyla az az ve sık sık vermek gibi bir uygulamayla karşılaşıyoruz.

sbulut6 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2017, 22:38   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-10-2017
El-Leo adında 25 litrelik humik fuvik asit katkılı olduğunu iddaa eden 25 kg Leonardit kargo dahil 10 lira kampanya var şuan, çok çok ucuz fakat sertifikasyon vs yok. Ürün Kahramanmaraş menşeili 3 çuval aldım umarım sadece kömür tozu değildir. Bu arada bir kısmını bahçede sebzelere bir kısmında çimlere kullanmak istiyorum çimlere sertleşen ve hafif yosunlaşan toprağa nasıl uygulamak gerekir. Toprağı çapalayıp çimleri bozamadan uygulama üstten serperek verim almak sizce mümkünmüdür uygulayan varmı ?

Gökhan Aydınlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2017, 21:02   #3
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gökhan Aydınlı Mesajı Göster
El-Leo adında 25 litrelik humik fuvik asit katkılı olduğunu iddaa eden 25 kg Leonardit kargo dahil 10 lira kampanya var şuan, çok çok ucuz fakat sertifikasyon vs yok. Ürün Kahramanmaraş menşeili 3 çuval aldım umarım sadece kömür tozu değildir. Bu arada bir kısmını bahçede sebzelere bir kısmında çimlere kullanmak istiyorum çimlere sertleşen ve hafif yosunlaşan toprağa nasıl uygulamak gerekir. Toprağı çapalayıp çimleri bozamadan uygulama üstten serperek verim almak sizce mümkünmüdür uygulayan varmı ?
Çok ucuzmuş gerçekten, genelde %40 humik fulvik ve 50 organik madde olanlar 20-25 lira civarında oluyor sertifikalı.Ucuz olmasının sebebi birazda nem oranları yüksek oluyor %25 gibi ,zaten çuval 25 kg 6 kg su var içinde kaldı 19 bununda %40'ı humik fulvik asit.7,5 kg civarı yapıyor.Burdaki esas olay içerisindeki leonardit miktarı, o oranları kömürlede sağlanabiliyor ya da içinde az leonardit oluyor toprak ıslahı açısından kötü değil ancak fazla beklenti içerinde olmamak lazım az miktarda kullanımda, fazla miktarlarda kullanımda da bor miktarı artışıyla bu seferde bitkide yanmalar olabilir bu yüzden içeriği yüksek sertifikalı olanlardan az kullanmak daha iyi olur.
Toprak ıslah materyali olduğu için toprağa karışmalı gübre gibi çimin üstüne atmak pek işe yaramayacaktır çünkü su ile erimeyecektir daha doğrusu kısmen erir ancak çoğunluğu çim üzerinde kalır.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2017, 12:46   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Leonardet menşeli sıvı humik asit ile bitkisel menşeli arasında kalite farkı varmıdır. Bildiğim kadarı ile içeriğinde toplam humik-fulvik asit oranı %15 ve altında olanlar humik asit üzerinde olanlar ise humik asit sınıfına girmiyormuş ve organik gübre olarak kabul görüyormuş. Bir firmanın ürün etiketindeki değerler şöyle: Bitkisel menşeli toplam Humik-fulvik asit oranı %25 , organik made %30 yazıyor.

İki ürün arsında fiyat farkı %10-20 civarı. sorum şu; Hangi ürün Siz'ce daha hesaplıdır.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2017, 20:37   #5
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 Mesajı Göster
Leonardet menşeli sıvı humik asit ile bitkisel menşeli arasında kalite farkı varmıdır. Bildiğim kadarı ile içeriğinde toplam humik-fulvik asit oranı %15 ve altında olanlar humik asit üzerinde olanlar ise humik asit sınıfına girmiyormuş ve organik gübre olarak kabul görüyormuş. Bir firmanın ürün etiketindeki değerler şöyle: Bitkisel menşeli toplam Humik-fulvik asit oranı %25 , organik made %30 yazıyor.

İki ürün arsında fiyat farkı %10-20 civarı. sorum şu; Hangi ürün Siz'ce daha hesaplıdır.
Artık bakanlık bitkisel olanların ruhsatında bir değişikliğe gitti,sıvı bitkisellerde humik fulvik oranı yazmayacak daha doğrusu yazmıyor artık.
Organik madde ve organik karbon miktarları ve potasyum miktarı yazmakta.Organik maddesi ve organik karbonu yüksek olan ürünün humik içeriği daha yüksektir diyebiliriz.Bitkisel olanların fulvik asit oranları daha yüksek bu da bitkiye daha hızlı bir etki sağlaması yönünden iyi çünkü carbon oranı daha düşük daha küçük birimler bu yüzden toprakta daha hızlı çözünebilmekteler.Leonardit kökenli olanlar humik asit oranı daha yüksek ve karbon oranı daha yüksek büyük partiküller bitki bundan direk faydalanamıyor daha çok toprak düzenleyici olarak kullanılmalı.
Kendi arazimizde kullanıp gördüğüm kadarıyla bitkisel olanları uyguladığınız arazi biraz daha ıslahı daha iyi olan organik maddesi yüksek olan yerde etkisini gözlemleyebiliyorsunuz onun dışında ömründe hayvan gübresi vs görmemiş yerde birazda geçirgen bir yapıdaysa toprak isterseniz bidon bidon kullanın çok fazla etki görmeniz zor daha doğrusu ben bir etki gözlemleyemedim ancak kendi yapmış olduğum humik asitte yine böyle organik maddesi düşük olan bir yerde üründe erkencilik sağladı ve meyve rengi parlaklığı tonajı çok farklıydı.Leonardit kökrnli olanların veya leonarditin farkı uzun yıllar sonunda linyit kömürünün oksitlenmesi yoluyla oluşuyor daha aktif bir yapı ve toprak mineralleriyle daha iyi bağlar kurabiliyor.Mesela leonarditten elde edilmiş fulvik asitler var bomba ancak hem zor elde etmesi hemde az,bir kaç defa denedim yüzüme gözüme bulaştırdım.Kağıttan elde edilmiş olanlar var ligno sülfatlar %70 fulvik asit ( saçaka ws ) içeriyor gerçekten etkili bir ürün toz halde.
Sorunuza cevap şu toprağın durumuna göre değişir organik maddesi yüksekse bitkisel düşükse leonardit kökenli ürün kullanmak bana göre mantıklı çünkü bu ürünlerin ana amacı toprak ıslahından çok bitki ekili vaziyetteyken bitkiye şelatör görevi üstlenerek bitkiye bazı mineralleri sağlamasını düzenlemesini ummak,söylediğim gibi organik maddesi düşük olan yerde bitkisel olanlardan hiç bir randıman alamadım aynı yerde leonardit kökenli olanların daha etkili olduğunu gördüm bitkideki bariz farklarla.Tabi ben kendim yaptım leonarditten ve yoğun bir üründü,200 litrede 45 kilogram erittim (agrolig) potas kostikle.

Eski 05-11-2017, 13:21   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Artık bakanlık bitkisel olanların ruhsatında bir değişikliğe gitti,sıvı bitkisellerde humik fulvik oranı yazmayacak daha doğrusu yazmıyor artık.

Sorunuza cevap şu toprağın durumuna göre değişir organik maddesi yüksekse bitkisel düşükse leonardit kökenli ürün kullanmak bana göre mantıklı .
Türkiye topraklarının büyük bölümü (%90 nı diyorlar) organik madde oranı düşük olduğuna göre leonardet menşeliyi kullanmakta yarar var demektir.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2017, 22:10   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-07-2017
Önümüzdeki ay 40da tarlaya ceviz dikecegim. Toprak analiz sonuclarini buradan görebilirsiniz: https://www.cevyz.com/2017/11/03/cev...oprak-analizi/

Fidanlari dikmeden topraga ne istiyorsa vermek istiyorum ki ileride keske bastan yapsaydim demeyeyim. Su an tarlayi derinden sürdürdüm, topaclarin ilk yagmurdan sonra erimesi ile tarlayi düzlestirecegim (izgara) ve fidan cukurlarini acacagim (1x1m).

Su an güvenilir leonardit arayisindayim. Su an Organiksa ve Fosil Power marka 25kg cuvallar arasinda kaldim. Baska bulamazsam bu ikisinden birisini alip cukurlara dökecegim.

www.cevzy.com sayfamda tarlam ve yaptiklarim hakkinda yazilari paylasiyorum. Yapilmasi gerekenler hakkinda her türlü fikire acigim ve simdiden tesekkür ederim.

Lydian Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2017, 10:10   #8
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lydian Mesajı Göster
Önümüzdeki ay 40da tarlaya ceviz dikecegim. Toprak analiz sonuclarini buradan görebilirsiniz: https://www.cevyz.com/2017/11/03/cev...oprak-analizi/

Fidanlari dikmeden topraga ne istiyorsa vermek istiyorum ki ileride keske bastan yapsaydim demeyeyim. Su an tarlayi derinden sürdürdüm, topaclarin ilk yagmurdan sonra erimesi ile tarlayi düzlestirecegim (izgara) ve fidan cukurlarini acacagim (1x1m).

Su an güvenilir leonardit arayisindayim. Su an Organiksa ve Fosil Power marka 25kg cuvallar arasinda kaldim. Baska bulamazsam bu ikisinden birisini alip cukurlara dökecegim.

www.cevzy.com sayfamda tarlam ve yaptiklarim hakkinda yazilari paylasiyorum. Yapilmasi gerekenler hakkinda her türlü fikire acigim ve simdiden tesekkür ederim.
Leonardit Zararlı mı? benim sayfalarında böyle birşey dikkatimi çekti,böyle birşeyin olması imkansız buğdaydan daha fazla bor gereksinimi olan domateste aynı denemeyi bende yaptım üstelik domates yabani bir domates türünün üzerine aşılıydı ve ikinci günün sonunda bitki öldü.Kendi sattıkları ürünü bilemem ama saf leonardit içerisinde hiçbir bitki(kültür bitkileri) bu şekilde çimlenemez dahası uzun süre yaşayamaz.
Ayrıca bilmenizi isterimki ceviz bora hassas bir bitkidir (0.5-1 mg B l-1), sulama suyu bor miktarını analiz ettirmeyi unutmayın.
Benim önerim düşük kaliteli leonardit kullanmamanız çünkü alacağınız üründeki bor miktarı muamma üstelik uygulayacağınız miktarın organik madde miktarını arttırması imkansız zaten bu tür ürünlerin organik madde arttırılması için kullanılması hem ekonomik değil hemde bor miktarı istediğiniz organik madde seviyelerinde bitki için zararlı boyutlara çıkabilir.Bu tür bir uygulama yerine sıvı formda humik asit veya kaliteli leonarditlerden az miktarda uygulama yapmanız hem bitki sağlığı açısından hemde bütçeniz açısından daha uygun olacaktır.900 ağaca 1 kg koysanız 900 kg eder en ucuzu 25-30 tl ,36 paket gerekir ve 1080 tl para harcarsınız.Bunun sonucunda elde edeceğiniz fazladan bor ve kömür tozu olacaktır.

-Fosilpower sitesine tekrar baktım bu sattıkları şey leonardit değil,k-humat dedikleri bir ürün( leonarditin potasyum hidroksit ile muamele edilmesinen sonra tekrar toz haline getirilmişi ) bundan uygulamanızda bir sakınca yok ağaç başına 150 gr kadar ama leonardit olmadığını bilmelisiniz ayrıca phı muhtemelen yüksektir.
-brown power ve magic leonu da geçiniz %35 nem içeriyor geriye ne kaldı zaten,diğer oranlarsa düşük.

İzotar - Perlhumus
Orfe Teknik - Agrohum
Altıntar - Agrolig
siamad madencilik leonardit (%82-%85,5) %82'den daha düşük oranda leonardit satmadıklarını söylüyorlar ayrıca yapılan tahlillerde %85'ün üstünde görünüyor ama ben sitede bakanlık tescilini göremedim.
Bunlardan birisini kararında kullanmanız daha iyi olur örneğin agrolig'ten fide başına 125 gr uygulanmalıdır. Bu ürünlerden 5 çuval işinizi görecektir.500-600 lira bir maliyeti olur aşağı yukarı.
Daha sonra hem bitkisel olanlardan hemde leonardit kökenli olan sıvılardan bitkiye damlama ile uygularsanız.

Eski 05-12-2017, 14:49   #9
Ağaç Dostu

Beşiktaş's Avatar

Giriş Tarihi: 23-08-2017
Bunun yerine TKI Humas'ı tercih ederdim.

Beşiktaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2018, 08:26   #10
Ağaç Dostu

Beşiktaş's Avatar

Giriş Tarihi: 23-08-2017
Fosilpower 20lt sıvı humik asit aldım. Umarım anlatıldığı gibi iyidir.

Beşiktaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2019, 12:12   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-09-2015
Toz leonardit hangi aylarda uygulanır ?

CanK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2019, 13:25   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-03-2019
10 kadar fidan için (ceviz, elma, vs) leonardit almak istiyorum. fidanlar 1-2 yıllık. maalesef dikim aşamasında vermeyi kaçırdım. güvenilir leonardit satan yer tavsiyesi verebilecek var mıdır?

Düzenleyen halilhs : 06-03-2019 saat 15:55
halilhs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2019, 13:40   #13
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halilhs Mesajı Göster
10 kadar fidan için (ceviz, elma, vs) loenardit almak istiyorum. fidanlar 1-2 yıllık. maalesef dikim aşamasında vermeyi kaçırdım. güvenilir leonardit satan yer tavsiyesi verebilecek var mıdır?
Konuyu okursanız tavsiyeler var.

Eski 06-03-2019, 15:55   #14
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Konuyu okursanız tavsiyeler var.
arama yaptım ama mesajlar eski ve net bişey bulamadım. yakın zaman kullanıp memnun kalan varsa bildirirse memnun olurum.

Eski 09-03-2019, 20:23   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-03-2019
Bugün humik asit uygulaması yaptım. Fidanlara faydası olursa sonucu resimleyip sonucu yazacağım

İbrahimya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2019, 10:55   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-04-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İbrahimya Mesajı Göster
Bugün humik asit uygulaması yaptım. Fidanlara faydası olursa sonucu resimleyip sonucu yazacağım
fidanlara leonardit nasıl uygulanıyor ben dün fide ekeceğim yerlere cızılara ekmeden ellerimle serpip torağa karıştırdım sonra suladım, ağaçlar için nasıl ne kadar atmalıyım 5 adet tüplü erik ayva elma badem geldi dikeceğim ne kadar atmalıyım diplerine yardımcı olursanız sevinirim

westof Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2019, 19:09   #17
Ağaç Dostu

selim_50's Avatar

Giriş Tarihi: 13-09-2007
Alıntı:
10 kadar fidan için (ceviz, elma, vs) leonardit almak istiyorum. fidanlar 1-2 yıllık. maalesef dikim aşamasında vermeyi kaçırdım. güvenilir leonardit satan yer tavsiyesi verebilecek var mıdır?
sayın halilhs;ziraat odalarının satış magazalarında piyasaya göre daha uygun fıyatlı bulabilirsiniz.

selim_50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2019, 10:09   #18
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 Mesajı Göster
sayın halilhs;ziraat odalarının satış magazalarında piyasaya göre daha uygun fıyatlı bulabilirsiniz.
teşekkürler. bu mağazalardan yakınlarda bulmaya çalışacağım.

bu arada tki hümaş aldım internetten, inşallah faydası olur.

Düzenleyen halilhs : 05-04-2019 saat 10:10 Neden: teşekküler kısaltması düzeltme
Eski 12-03-2019, 07:30   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-02-2017
merhaba,sayfalarca okudum ama icerigi guvenilir bir marka onerisine rastlamadim. leonardit icin guvenip alabilecegimiz marka hangisidir?

gzeynep Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2019, 08:47   #20
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Alıntı:
arama yaptım ama mesajlar eski ve net bişey bulamadım. yakın zaman kullanıp memnun kalan varsa bildirirse memnun olurum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gzeynep Mesajı Göster
merhaba,sayfalarca okudum ama icerigi guvenilir bir marka onerisine rastlamadim. leonardit icin guvenip alabilecegimiz marka hangisidir?
http://www.agaclar.net/forum/564220-post308.htm

Eski 12-03-2019, 15:47   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-02-2017
devrann cok tesekkurler.

gzeynep Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2019, 15:59   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-03-2019
Merhaba, aklıma takılan çok şey var; bi kaç konuyu size danışmak istedim.

Balkonda süs bitkisi- ufak sebzeler(cherry domates, süs biberleri) yetiştirmeye başladım.

Yavaş yavaş ektiğim tohumlar çimleniyor ve toprak karışımı da hazırlamaya başladım.

Toprak karışımım 2 birim toprak, 2 birim torf, 1 birim coco peat, yarım birim granül solucan gübresi, eser miktarda kemik unu ve perlitten oluşuyor.(Kemik unu biraz sıkıntılı kendim evde yapıyorum ve çok zamanımı alıyor. undan biraz büyük perlit boyutunda olduğu da oluyor, arada kaçıyor bu boyuttaki parçalar da.)

Elimde sıvı solucan gübresi ve humik asit de var.

Humik asidi can suyu olarak veriyorum Mine Hanım'ın buradaki yazıları ve izlediğim videosu üzerine.

özellikleri şöyle:
organik madde: %5
toplam humik, fulvik asit: %12
suda çözünür potasyum oksit: %2
Ph: 11-13

şişe üzerinde yazan şaşırtma kullanımında can suyu olarak yazılan minimum dozajı kullanıyorum. Can suyu olarak verdikten sonra bu yaz sezonu içinde tekrar kullanmam gerekir mi?

İkinci sorum da sıvı solucan gübresini ne kadar zamanda bir uygulamam gerektiği. Teşekkür ederim.

flamencodiablo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2019, 21:11   #23
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Bu sene hümik asit yapımı için karıştırıcı mikser aldım, zaman ayarlı priz ile otomatik çalıştırmayı düşünüyorum.

Name:  57009158_2275821732635239_2106534669590724608_n.jpg
Views: 2007
Size:  73.1 KB

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2019, 17:35   #24
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Yapmaya çalıştığım humik asit hakkında bazı sorularım var;

Kullandığım leonardit deneme amaçlı madenden direk alınan un gibi bir ürün. Denildiğine göre en iyi kalite. (Fotograftaki ürün agrohum)

120 litre kuyu suyuna (ph değeri 7.1) 1860 gr potasyum hidroksit ekledim ve suyun ph değeri 13 oldu. Daha sonra 18600 gr leonardit ekleyip karıştırıcıyı çalıştırdım. Makine 45 dakika durup 15 dakika çalışıyor.

Bu sabah ölçüm yaptığımda ph 7 civarındaydı son ölçtüğümde 6,90 kadar düşmüştü ve dip kısımda çok az tortu kalmıştı. Acaba ph değerinin bu kadar düşmesi normal mi? (Ph metre kalibreli 5 defa denemesini yaptım.)

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2019, 18:32   #25
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster

Kullandığım leonardit deneme amaçlı madenden direk alınan un gibi bir ürün. Denildiğine göre en iyi kalite. (Fotograftaki ürün agrohum)

120 litre kuyu suyuna (ph değeri 7.1) 1860 gr potasyum hidroksit ekledim ve suyun ph değeri 13 oldu. Daha sonra 18600 gr leonardit ekleyip karıştırıcıyı çalıştırdım. Makine 45 dakika durup 15 dakika çalışıyor.

Bu sabah ölçüm yaptığımda ph 7 civarındaydı son ölçtüğümde 6,90 kadar düşmüştü ve dip kısımda çok az tortu kalmıştı. Acaba ph değerinin bu kadar düşmesi normal mi? (Ph metre kalibreli 5 defa denemesini yaptım.)
Kullandığınız oranlar benim yaptığım denemelerde kullandığıma hayli yakın (örnek: 1680 gr KOH yerine 1860 gr KOH kullanmışsınız).

Dipte tortu kalmayıp büyük ölçüde çözündü dediğinize göre de humik asiti çözmeyi başarmışsınız. Çözeltinin PH'ının 11-12 mertebesinde olması beklenirdi. 6,9 ölçmeniz garip. Doğru ölçüp ölçmediğinizi test etmekte fayda var. Söz gelimi elinize varsa 4,1'lik kalibrasyon sıvısını ve 7,1'lik ve 11'lik kalibrasyon sıvılarını ölçmeye çalışın, ne görüyorsunuz.

Her durumda, elde ettiğiniz sıvı stabil ise, yani dibe çökmüyorsa (asitik ortam humik asitin çökmesine sebep olur) işlem tamam diyebiliriz.

Bekledikçe çökelti artıyorsa ve PH ölçümünüzün doğruluğunu kesin olarak teyid edebiliyorsanız, biraz daha (200-300 gr kadar) KOH ekleyin ki, ortam alkali kalıp çözünmüş humik asit çökelti yapmasın.

Buradaki değişkenler, su, leonardit ve KOH. Bunların durumları, söz gelimi KOH'un saflığı, leonarditin humik asit oranı vb. reaksiyonu etkileyebilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2019, 19:43   #26
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster

18600 gr leonardit miktar doğrumu 1860 kg mı doğrumu

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2019, 15:24   #27
Ağaçsever

mertan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-02-2018
Neden ph' ın yüksek çıkmasını bekliyoruz? Piyasada satılan humik asitlerin Ph değeri genellikle 7 nin altında satılıyor. Genel olarak (domates, biber, çilek) sebzelerin de ph isteği 7' nin altında. Bu durumda ph' değerinin asidik çıkması bizim için istenen bir durum olması gerekmez mi?

mertan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2019, 11:41   #28
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mertan Mesajı Göster
Neden ph' ın yüksek çıkmasını bekliyoruz? Piyasada satılan humik asitlerin Ph değeri genellikle 7 nin altında satılıyor. Genel olarak (domates, biber, çilek) sebzelerin de ph isteği 7' nin altında. Bu durumda ph' değerinin asidik çıkması bizim için istenen bir durum olması gerekmez mi?
Ph'ın yüksek çıkmasını beklememizin sebebi KOH kullanmamız ve bu maddenin kendi ph'ının 14 gibi bir değerde olması,tabi ki çözeltinin ph'ını su ve leonarditin ph'ıda etkiler.Satılan bütün leonardit kaynaklı ürünlerin ph'ı yüksektir çünkü humik asitler ph düştükçe çökerler,esasında kostikle eritilmiş çözelti içinde fulvik asitlerde vardır.Birkaç ürün vardır (blackjak gibi) gerçi düşük ph'lı ama fulvik asit oranı daha yüksek ürünlerdir onlar.
Ayrıca ürünün en son ph'ı 11-12 olsa bile bu ürünü saf olarak bitki kök bölgesine uygulamadığımız için bir sorun teşkil etmez.Piyasada satılan çoğunlukla bidonlarda satılan ph 7'ye kadar olan ürünler genelde bitkisel kökenlidir ve içerisinde ayrıca aminoasitte bulunabilir bu da ph'ı düşürür toz halde satılan aminoasit ph'ı 3 ile 5 arasında değişir.

Eski 30-04-2019, 11:01   #29
Yeni Üye

10 kadar ağacım var şimdi 10 kadar daha tüplü 3 yaş geliyor bunları ekerken burdaki bilgilerden faydalandım daha önce hiç kullanmadım böle şeyler dikim aşamasında inşallah uygulayacağım

Eski 02-05-2019, 10:51   #30
Yeni Üye

abiler arkadaşlar ben bu işe yeni hevesli biriyim 600 m bir bahçem var bu leonardit nasıl vermeliyim ufak ufak cızışar actım 10 m falan buralara domates biber patlıcan vs ekeceğim ayrıca yeni ağaçlar geliyor saksıda bunu nasıl uygulamalıyım fazlası zarar verirmi dun cızılara elimle bol bol leonardit serptim sonra tırmıkla toprağa karıştırdım ve suladım haftaya fide ekeceğim fazla attım ise zararı olurmu.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025