![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2022
|
Fikirlerinize ihtiyacım var.
Arkadaşlar yeni bir bahçe aldık, bir sistem kurmak istiyorum ama nereden başlayacağım bilemedim. O yüzden size fikir danışmak istedim. • Arazi A Noktasından F, E ve D Noktasına doğru eğimli. Yaklaşık 40 cm kot farkı var. • Yaklaşık 1500 M2 ağaçlık alan ve 200 M2 de sebze ve yeşillik yetiştireceğim alan mevcut. • Araziyi yeni aldığım için , ağaç dikim zamanını kaçırdım. Seneye araziyi ıslah edeceğim, Sebze alanının önündeki ağaçlık alanın çoğunu ağaçların verimine göre seneye sökmeyi düşünüyorum. O yüzden bu sene araziden en fazla şekilde nasıl yarar sağlayabilirim, ona bakıyorum. • Arazi B ve C noktalarında D-E noktalarına eğimli . Kot farkı yaklaşık 30 cm. • Arazi Şebeke Suyu ile sulanıyor, Koskiye sorduğumda 4-5 Bar basıncının olduğunu söylediler, hiç damlama sulama kurulmamış bahçeye hortum çekilerek sulanmış şimdiye kadar. • Su kuyusu yok maalesef, yaklaşık 150 metreden çıktığını söylediler, maliyet fazla olduğu için hiç düşünmedik, boyumuzu baya aşıyor • Çeşmelerin yerini resimde belirttim. Tesisatçı çağırarak çeşmeleri taşıyabilir/sayısını arttırabilirim. • Sorum şu şebeke suyu ve piyasadan temin edeceğim su zamanlayıcıları ile buraya bir damlama sulama sistemi sermek istiyorum. Sebze için ayrı, ağaçlar ve bağlar için ayrı olmak üzere 2 hat sermeyi düşünüyorum. Piyasada bulunan su zamanlayıcıları ile (Su Hattına / Çeşme ucuna takılan pilli) bunu yapabilir miyim? Şebeke suyu basıncını damlama borusu kaldırabilir mi? Serim şeklim nasıl olmalı özellikle ağaçlık alanlarda kangal ve 16lık damlama borusunu nasıl sermeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Alıntı:
Tüplü fidan dikerek bir sene beklemenin önüne geçebilirsiniz. Biraz evvel Fırat Plastiğin sitesine baktım, maksimum çalışma basıncı 1,2 bar diyor. Sulanacak yerden 1-2 metre yüksekte küçük bir depo koyarak basıncı ayarlayabilirsiniz. Bahçenizde her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle. Not: Eğer kot farklarını tahmin ettiyseniz, çok ciddi yanılabilirsiniz. Pek çok kere tecrübe edilmiştir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2022
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Alıntı:
Köyün su deposu ile benim evim arasında 50m kot farkı var. Bu da evin girişinde şebeke basıncının yaklaşık 5 bar olduğunu gösterir. 5 bara damla sulama vanası ile bir hortum bağlayayım dedim. Vana birkaç saniyede patladı. Bahsettiğim depo, öyle tonluk depolardan değil. Tuvaletlerdeki sifon sistemiyle bile halledebilirsiniz. Şebeke suyunu, bir şamandıra ile 8-10 litrelik atmosfere açık bir bidona bağlasanız basıncı kontrol etmek için kafi gelir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|