agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni23Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-04-2022, 12:30   #32
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-04-2022
Fikirlerinize ihtiyacım var.

Arkadaşlar yeni bir bahçe aldık, bir sistem kurmak istiyorum ama nereden başlayacağım bilemedim. O yüzden size fikir danışmak istedim.

• Arazi A Noktasından F, E ve D Noktasına doğru eğimli. Yaklaşık 40 cm kot farkı var.

• Yaklaşık 1500 M2 ağaçlık alan ve 200 M2 de sebze ve yeşillik yetiştireceğim alan mevcut.

• Araziyi yeni aldığım için , ağaç dikim zamanını kaçırdım. Seneye araziyi ıslah edeceğim, Sebze alanının önündeki ağaçlık alanın çoğunu ağaçların verimine göre seneye sökmeyi düşünüyorum. O yüzden bu sene araziden en fazla şekilde nasıl yarar sağlayabilirim, ona bakıyorum.

• Arazi B ve C noktalarında D-E noktalarına eğimli . Kot farkı yaklaşık 30 cm.

• Arazi Şebeke Suyu ile sulanıyor, Koskiye sorduğumda 4-5 Bar basıncının olduğunu söylediler, hiç damlama sulama kurulmamış bahçeye hortum çekilerek sulanmış şimdiye kadar.

• Su kuyusu yok maalesef, yaklaşık 150 metreden çıktığını söylediler, maliyet fazla olduğu için hiç düşünmedik, boyumuzu baya aşıyor

• Çeşmelerin yerini resimde belirttim. Tesisatçı çağırarak çeşmeleri taşıyabilir/sayısını arttırabilirim.

• Sorum şu şebeke suyu ve piyasadan temin edeceğim su zamanlayıcıları ile buraya bir damlama sulama sistemi sermek istiyorum. Sebze için ayrı, ağaçlar ve bağlar için ayrı olmak üzere 2 hat sermeyi düşünüyorum.

 Piyasada bulunan su zamanlayıcıları ile (Su Hattına / Çeşme ucuna takılan pilli) bunu yapabilir miyim?
 Şebeke suyu basıncını damlama borusu kaldırabilir mi?
 Serim şeklim nasıl olmalı özellikle ağaçlık alanlarda kangal ve 16lık damlama borusunu nasıl sermeliyim?

Eklenen Resimler

Acemibitkici42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025