agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni111Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-05-2012, 20:52   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-05-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 98
sulama ile ilgili

elimde 5 6 lt tekabül eden hayvan gübresi var vede ben bunu suyla karıştırıp suyunu biber domates fesliğenlerin sulmaasında kullanıyorum bu acaba normal suya göre vitamin değeri yüksek birşekilde işe yararmı acaba bunu öğrenmek istiyorum olmadı bu gübreyi nasıl kullanabilirim yer mevcut saklamak içinde sıkıntı yok

islam_joker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 12:37   #2
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
2 tane 200 litrelik varillerin içinde yanmış inek gübresinden gübre şerbeti yapmayı düşünüyorum. Bu varillerin içi biraz küflü.

- Küfün bir zararı olur mu? (İçi demir olduğu için sanırım bir zararı olmaz gibi geliyor. Ama yine de bir sorayım dedim.)
- Bu varillerin içine ne kadar gübre koymalıyım?
- Gübreyi suyla dolu varillerin içinde arada karıştırarak 50 saat bekletmeyi düşünüyorum. Yeterli midir?

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 13:21   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Varılınde sıkıntı olmaz
varıle 20-25 kg yeter yabı kbaca bir cuval yeter
imkan varsa eskimiş gübre ile kompost çayı yapabilirsiniz

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 13:31   #4
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Kompost çayı yapmayı düşünüyorum. Ama hava motorum küçük olduğu için daha küçük çapta yapacağım. Gübre şerbetini çok yapıp ağaçlara uygulamam gerekiyor.

Yanıtınız için teşekkür ederim.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2012, 18:56   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 4
arkadaşlar...öyle bir anlatıyosunuz ki variller 20 kiloluk tenekeler şerbetler falan.ben balkon sebzeciliği yapıyorum.önceden torfla yetiştirirdim 60 fidem vardı belli aşamaya geldikten sonra 20si gitti 40ı kaldı.sonra toprak al dediler.milli toprak çam altı toprağıdır dediler.dağa çıktık çam toprağı aldık torfla karıştırıp tekrar ektik.40 fidenin 10 tanesi daha gitti kaldı 30 tane fide.baktık çam toprağı olmadı gittik fındık toprağı aldık dağdan.çam toprağında yaşayan bitkiler az büyüdü fındık toprağındakiler birazcık büyüdü.bu arada 5 tane domates fidem daha gitti kaldı 25.tek toprak olmaz dediler gübre kullanmalısın dediler.gittim köye inek gübresi aldım.köylü teyze dedi ki bunu aç önce sula çamur gibi bitkinin tepesine sür dedi.okey dedim.eve geldim gübreyi açtım birde ne göreyim?içi solucan kaynıyor her biri orta parmağım büyüklüğünde.delirdim...solucanları ayıkladım kuru gübreyi bitkilerin üstüne serptim.sonra üstünü suladım.sonra 5 fidem daha gitti 20 kaldı.az önce balkona gittim 1 tane domatesim olmuş.domates de cherryden birazcık byük.biz 5 kişilik aileyiz.1 domatesi 5e bölüp yicez)şaka gibi yaa bunca eziyetin karşılığı bumu diyorum nerde yata yaptım bilmiyorum.çok çok zahmetli

06ugur06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2012, 21:48   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 06ugur06 Mesajı Göster
arkadaşlar...öyle bir anlatıyosunuz ki variller 20 kiloluk tenekeler şerbetler falan.ben balkon sebzeciliği yapıyorum.önceden torfla yetiştirirdim 60 fidem vardı belli aşamaya geldikten sonra 20si gitti 40ı kaldı.sonra toprak al dediler.milli toprak çam altı toprağıdır dediler.dağa çıktık çam toprağı aldık torfla karıştırıp tekrar ektik.40 fidenin 10 tanesi daha gitti kaldı 30 tane fide.baktık çam toprağı olmadı gittik fındık toprağı aldık dağdan.çam toprağında yaşayan bitkiler az büyüdü fındık toprağındakiler birazcık büyüdü.bu arada 5 tane domates fidem daha gitti kaldı 25.tek toprak olmaz dediler gübre kullanmalısın dediler.gittim köye inek gübresi aldım.köylü teyze dedi ki bunu aç önce sula çamur gibi bitkinin tepesine sür dedi.okey dedim.eve geldim gübreyi açtım birde ne göreyim?içi solucan kaynıyor her biri orta parmağım büyüklüğünde.delirdim...solucanları ayıkladım kuru gübreyi bitkilerin üstüne serptim.sonra üstünü suladım.sonra 5 fidem daha gitti 20 kaldı.az önce balkona gittim 1 tane domatesim olmuş.domates de cherryden birazcık byük.biz 5 kişilik aileyiz.1 domatesi 5e bölüp yicez)şaka gibi yaa bunca eziyetin karşılığı bumu diyorum nerde yata yaptım bilmiyorum.çok çok zahmetli
Üretip ürün elde etmek hele ziraatte gerçekten zor. Tabii sizinde şansınız yaver gitmemiş. Biraz araştırsaydınız daha iyi bir başlangıc yapardınız. Neyse seneye inşallah güzel ürünleriniz olduğunda fotolarla paylaşırsınız. Ha bu arada beni de çok güldürdünüz allah sizi de güldürsün inşallah.

gtatas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2012, 17:31   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
arkadaslar
ben 15 litrelik pet siseye 3-4 parmak tavuk gubresi (kumeste birikmis, kurumus, beklemis)
koyup uzerini suyla doldurup ve burada okuduklarima dayanarak pekmez yerine elimde keyfi kacmis recellerden 4-5 kaşık atip 2-3 gün bekletip arada karistiriyorum. kapak olarak toprak saksi altligi kullaniyorum. 2-3 günün sonunda bire bir sulandirarak azar azar sebzelere veriyorum.

doğru şeyler yapiyor muyum ??

2-3 gün yeterli süre mi?


Düzenleyen antihistaminik : 30-07-2012 saat 18:02
antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2012, 21:52   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
arkadaslar
ben 15 litrelik pet siseye 3-4 parmak tavuk gubresi (kumeste birikmis, kurumus, beklemis)
koyup uzerini suyla doldurup ve burada okuduklarima dayanarak pekmez yerine elimde keyfi kacmis recellerden 4-5 kaşık atip 2-3 gün bekletip arada karistiriyorum. kapak olarak toprak saksi altligi kullaniyorum. 2-3 günün sonunda bire bir sulandirarak azar azar sebzelere veriyorum.

doğru şeyler yapiyor muyum ??

2-3 gün yeterli süre mi?
Burada yani bu sayfada yazılanlara baktım melas/pekmez yerine recel kim kullanmış bulamadım ama 15 lt lik kaba 3-4 kaşık reçelin bir zararı olmaz sanırım.

3-4 gün gübrenin suya gecmesi için yeterli olmayabilir... Siz kullanıyorsunuz iki sulamadan sonra gübreli su _ gübre şerbeti_verirseniz daha iyi olur...

Pekmez ve melas, reçel gibi hazır şekerden yapılmıyor, meyvenin kendi şekeri. Enzim yaparken hazır şekerin kullanılması da tavsiye edilmiyor...

Siz gübre çayı yapıyorsunuz. Burada bazı arkadaşlar da yapıyor ve sadece su ile... 10 15 gün gibi bekletiyor, arasıra karıştırıp kullanıyor.

Gübre şerbeti ya da gübre çayı _ içine oksijen ( hava) verilerek mikro organizmaların daha fazla çoğalması sağlanır_ bitkiye verilme şekli;

bir boş bir dolu şeklindedir. Yani her gübreli su verdikten sonra su vermektir.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2012, 15:35   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Burada yani bu sayfada yazılanlara baktım melas/pekmez yerine recel kim kullanmış bulamadım ama 15 lt lik kaba 3-4 kaşık reçelin bir zararı olmaz sanırım.
halil bey;

reçel fikri tamamen bana aitti ama mantiktaki hatayi anlamis bulunmaktayim. ama "15 lt lik kaba 3-4 kaşık reçelin bir zararı olmaz" sözünüzden kastınızı tam anlamis degilim. yani hic koymamak daha mi iyi, yoksa az da olsa yarari mi olur ya da yarari olmaz, zarari olur ama bu miktarda birsey etki etmez mi anlayamadim?

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2012, 19:51   #10
Ağaç Dostu
 
TaşevliBahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 892
Sn. 06ugur06 ,

Fideleri yetiştirme uğruna verdiğiniz emeği ve çabayı gönülden kutluyorum..

Sonuna kadar mücadeleyi elden bırakmamışsınız. Fidelerinize çok üzüldüm.

Fakat Masum anlatımınız o kadar hoşuma gittiki ; okurken gülmekten karnıma ağrılar girdi , okudukça bir daha okudum , okudukça kahkaha attım , bir olay bu kadar mı güzel anlatılır..

Elinize , yüreğinize sağlık , Azmin zaferini mutluluğa çevireceğinizden şüphem yok.

Görüşmek dileğiyle , saygılar..

TaşevliBahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2012, 15:56   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
siz pekmez kullanın tüm soru işaretleri ortadan kalksın....

yağmur beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2012, 16:31   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
siz pekmez kullanın tüm soru işaretleri ortadan kalksın....
maksat eldeki çöpe gidecek reçeli işe yarar hale getirmekti. yüklenmeyin bu kadar, ayıp oluyo

Safranlı beğendi.
antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2012, 16:50   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
maksat eldeki çöpe gidecek reçeli işe yarar hale getirmekti. yüklenmeyin bu kadar, ayıp oluyo
estagfirullah canım....
mikorganizmalar pekmezi seviyorlar
recek ve düz şeker olmuyor mesele bundan ibaret

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2012, 17:36   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
hocam yakalamışken soriyim...
hazırdaki bolca şerbeti bizim sevimli alg lerimize nasıl yedirsekte çifte kavrulmuş olsa....

Halil Önen ve hepgül beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2012, 17:44   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
hocam yakalamışken soriyim...
hazırdaki bolca şerbeti bizim sevimli alg lerimize nasıl yedirsekte çifte kavrulmuş olsa....
Mete' ye bi koşu sorup geleyim...

Sanırım önce alg leri çoğaltıp _ başta_ gübre şerbetine karıştırmak daha iyi duruyor...

hepgül beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2012, 00:39   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
hocam yakalamışken soriyim...
hazırdaki bolca şerbeti bizim sevimli alg lerimize nasıl yedirsekte çifte kavrulmuş olsa....
Hocam çifte kavuracağız elbet

Yurt dışı kaynaklarında yanlış hatırlamıyorsam kuru algi çay ve şerbet yaparken kullanıyorlardı. Sanırım kurutulmasının sebebei tüm yaşamsal faaliyetler bitsin ve direk besin olarak işlem yapsın diye. Algleri bizim yetiştirme sebebimiz ne ? sorusu akla geliyor burda organik madde elde etmek peki bakteriler ne ile besleniyor organik madde yani bakteri faaliyetli gübreler kullanıldıktan sonra alg gübresi toprağa verildiğinde algler toprakta yaşayamacağı için bakterilere besi ortamı oluşturacaklar.

Bunun için bol miktarda alg üretmek lazım mesela bir tonluk yapılacak bir alg tankı tüm bahçeye mikrobiyal gübrelerden önce ve ya sonra besi ortamı gibi işlem yapacağından toprakta kullanılması harika olacaktır diye düşünüyorum. Ama bu gübre şerbetlerinde kullanılması biraz tehlikeli değil mi? Yanmamış ya da yanmış gübrelerde kompostlaşma tam gerçekleşmemişse ve ya sorunlar çıkmışsa zararlı bakterilerde olabilir bu da zararlı bakterilerin üremesine sebebp olmaz mı ?

Bundan dolayı kompost çaylarında ve enzim em gibi ürünlerde kullanılmasının daha çok taraftarıyım...

Safranlı ve hepgül beğendi.
Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2012, 17:09   #17
Ağaç Dostu
 
Muallim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: Konya,Milas
Mesajlar: 433
200 litrelik bidonun içine bir el arabası taze sığır gübresi koydum,üstünü su ile doldurdum.
Bidonun ağzını kapattım,bir hafta bekledim.
Sonra 3 lt şerbete 15 lt su ilave ederek gül ve meyve fidanlarına verdim.
2-3 hafta sonunda şerbet verdiğim gül ve fidanlarda olumlu değişiklikler gördüm.
Tavsiye ederim.
Kokmadı mı ? Rahatsız olacak kadar kokmadı.
Gülü seven o kokuyu katlanacak.

Muallim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2012, 17:18   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muallim Mesajı Göster
200 litrelik bidonun içine bir el arabası taze sığır gübresi koydum,üstünü su ile doldurdum.
Bidonun ağzını kapattım,bir hafta bekledim.
Sonra 3 lt şerbete 15 lt su ilave ederek gül ve meyve fidanlarına verdim.
2-3 hafta sonunda şerbet verdiğim gül ve fidanlarda olumlu değişiklikler gördüm.
Tavsiye ederim.
Kokmadı mı ? Rahatsız olacak kadar kokmadı.
Gülü seven o kokuyu katlanacak.
yaptıklarınız çok doğru
içine halil hocanın tavsıyesi havuç suyu veya pekmez ilave edebilseydiniz çok güzel olurdu
birde em ekleyin süper sıvı gübre olsun...

Halil Önen beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 23:11   #19
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
yaptıklarınız çok doğru
içine halil hocanın tavsıyesi havuç suyu veya pekmez ilave edebilseydiniz çok güzel olurdu
birde em ekleyin süper sıvı gübre olsun...
Konuyu okudum ama bir noktayı gerçekten anlamadım:
Şerbeti yanmış gübreden mi yapacağız yoksa taze gübreden mi? Bir mesajda taze gübrenin çok patojenik olduğu söylenirken, bir diğerinde taze gübreden harika olur deniliyor. Taze gübre sulandırıldıktan sonra kapağı kapatılıp bekletilince mi hastalık yapıcı özelliği kayboluyor? Öyleyse ne kadar bekleteceğiz? Bilenlerin benim gibi bilmeyenler için bir daha açıklayabilmesi mümkün mü?

eceyıldız ve Resulgur beğendi.
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2013, 23:25   #20
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Sorularıma cevap gelmemiş ancak nette yapabildiğim araştırmalar sonucunda doğru uygulama benim gibi merak edenler için gelsin:
Bir tank, plastik depo vb. bir kap içerisine su doldurulur ve içerisine geçirgen,
küçük delikli veya pamuk,keten çuvallara konulan ve ağzı bağlanan yaş çiftlik gübresi
çuvalları konulur ve ağzı açık 7 gün beklenir, işlem gölgede yapılır.Sonra gübre dolu
çuvallar çıkarılıp sıkılır ve tank içerisindeki su tarlalarda gübre olarak kullanılır. Ortaya
çıkan posa da kurutulduktan sonra, yine tarlalarda rahatça kullanılabilir.
Hayvan (çiftlik) gübresinin yakılmasındaki genel amaç, yanmamış hayvan
gübresindeki zararlı bakterilerin ölmesi, metan gazının çıkarılarak atmosfere
verilmesi, toprakta tuzluluk oluşturabilecek unsurların ortadan kaldırılması ve toprak
ile bitkiye zarar verebilecek ilaç, hormon, enzim atıklarının bertaraf edilmesidir.

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2012, 16:06   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
tesekkurler halil bey, aydin bey bir sonrakinde deneyecegim.
bu hormonlarin gubre suyuna-serbetine karismasi icin kabaca ne kadar beklemesi gerekir?
güneşli mi golge ortam mi tercih etmek gerekir?

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2012, 16:30   #22
Ağaç Dostu
 
Muallim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: Konya,Milas
Mesajlar: 433
Süzme bal bulaşığı olan kaplar yıkandığında ortaya çıkan bal

şerbeti melas veya pekmez yerine gübre şerbetine katılır mı ?

Başka bir deyişle bu bal şerbeti nasıl değerlendirirlir ?

Bilgi verirseniz sevinirim.

Muallim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2012, 16:53   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Bal olmaz
antibakteriyeldir
bakteriler balı üketemez
pekmez lazım

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2012, 02:17   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
ben normalde istanbulda terasta saksilarda kendi konvansiyonel+deneysel yaklasimlarimla domates biber vs. yetistirirdim.

4-5 sene once bir yerlerden 2 çuval guvercin gübresi elime geçmisti. bunlarla gubre cayi yapip sebzeleri beslemistim ayrica internetten edindigim cesitli enterasan deneylerde de bulunmustum.

bunlardan bazilari; balik yemini suda bekletip vermek, karideslerin kaynama suyunu bitkilere vermek, paslı çiviler, yumurta kabuklarini ezip vermeler, domateslerin diplerini kirmizi agirlikli naylonlarla kaplamalar, vs.... o yaz teras ormana donmustu. yaz sonu yiyemedigimiz domateslerden kışlık konserve yapmistik.tabi bu kadar cok seyi deneyince hangisi etkiliydi onu anlamak mumkun degildi. bana sorarsaniz guvercin gubresi çayıydi ama kim bilir.

O yildan sonra cesitli sebeplerle hic ekmedim. Bu sene ektim ama 2 hafta once tatile çiktim. Kendi gelistirdigim ! (ipin ucunu kacirdigim desem daha dogru olur) otomatik sulama http://www.agaclar.net/forum/998928-post162.htm + kapiciya emanetler.

Şimdi tatil amacli antalya kaş'ta kayinpederlerdeyim. kayinpeder bahcenin bir kismini sebze bahcesi yapmis. agirlikli biber, az domates, salatalik. ama biraz zavalli gorunuyorlardi. ben de bunlarin bir kismini bana birakin ugrasayim oyalanayim dedim, bu aşamada burada gubre şerbeti konusuna daldim.cunku arkada kumes var ellerinde birikmis tavuk gubresi( daha dogrusu kurumuslar toplanmis).

neyse cok uzatmıyiim..
başladim eski deneyim! ve sizlerin destegiyle tarıma !
15 litrelik bi pet sise buldum icine gubre..
sordum pekmez var mi. yok dediler eski recel var .. olur herhalde dedim onu koydum karistirdim.
siz olmaz dediniz
ikincisine pekmez aldim migrostan onu koydum.
sürgün dediniz, başladım bahcedeki cicek vs leri yolmaya,
yumurta kabuklarini attiklarinda çöpten topluyorum.

bana bakislari degisti. eminim damat sıyırdı diyorlar.

yarın havuç suyu isteyince noolcak bilmiyorum !


Düzenleyen antihistaminik : 04-08-2012 saat 03:19
antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2012, 09:17   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik Mesajı Göster
ben normalde istanbulda terasta saksilarda kendi konvansiyonel+deneysel yaklasimlarimla domates biber vs. yetistirirdim.

4-5 sene once bir yerlerden 2 çuval guvercin gübresi elime geçmisti. bunlarla gubre cayi yapip sebzeleri beslemistim ayrica internetten edindigim cesitli enterasan deneylerde de bulunmustum.

bunlardan bazilari; balik yemini suda bekletip vermek, karideslerin kaynama suyunu bitkilere vermek, paslı çiviler, yumurta kabuklarini ezip vermeler, domateslerin diplerini kirmizi agirlikli naylonlarla kaplamalar, vs.... o yaz teras ormana donmustu. yaz sonu yiyemedigimiz domateslerden kışlık konserve yapmistik.tabi bu kadar cok seyi deneyince hangisi etkiliydi onu anlamak mumkun degildi. bana sorarsaniz guvercin gubresi çayıydi ama kim bilir.

O yildan sonra cesitli sebeplerle hic ekmedim. Bu sene ektim ama 2 hafta once tatile çiktim. Kendi gelistirdigim ! (ipin ucunu kacirdigim desem daha dogru olur) otomatik sulama http://www.agaclar.net/forum/998928-post162.htm + kapiciya emanetler.

Şimdi tatil amacli antalya kaş'ta kayinpederlerdeyim. kayinpeder bahcenin bir kismini sebze bahcesi yapmis. agirlikli biber, az domates, salatalik. ama biraz zavalli gorunuyorlardi. ben de bunlarin bir kismini bana birakin ugrasayim oyalanayim dedim, bu aşamada burada gubre şerbeti konusuna daldim.cunku arkada kumes var ellerinde birikmis tavuk gubresi( daha dogrusu kurumuslar toplanmis).

neyse cok uzatmıyiim..
başladim eski deneyim! ve sizlerin destegiyle tarıma !
15 litrelik bi pet sise buldum icine gubre..
sordum pekmez var mi. yok dediler eski recel var .. olur herhalde dedim onu koydum karistirdim.
siz olmaz dediniz
ikincisine pekmez aldim migrostan onu koydum.
sürgün dediniz, başladım bahcedeki cicek vs leri yolmaya,
yumurta kabuklarini attiklarinda çöpten topluyorum.

bana bakislari degisti. eminim damat sıyırdı diyorlar.

yarın havuç suyu isteyince noolcak bilmiyorum !
benzer şeyleri hepimiz yapıyoruz.....
anlat anlat bitmez...
merak etmeyiniz aynı taraftayız..
iki şık var ya deliyiz vada veli....

eceyıldız ve g.c. beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2012, 20:10   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
büyüme hormonu amaçlı gubre şerbetinin içine şu yılışık arsız semizotlarinin uçlarından koparıp koysam yılışık arsız domates biberlerim olur mu ne dersiniz ?

antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2012, 09:13   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Bence fazlasıyla olur....

eceyıldız beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2013, 14:22   #28
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-04-2013
Şehir: BURSA
Mesajlar: 6
Merhabalar. Gübre şerbetini çiçeklere veya sebzelere hergün versek bir zararı olur mu? kullanma sıklığı ne olmalı?

101010ss Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2013, 19:37   #29
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,026
Hergün vermenize gerek yok. Haftada bir verin yeterlidir.

Hergün verdiğinizde şerbetin yoğunluğuna göre fazla gelebileceği gibi her gün sulama yapmış olursunuz.

g.c. beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2013, 23:23   #30
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-05-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 40
yanmış gübreden şerbet

uzaman tvde herhalde bir yerde duymuştum. yanmış gübreyi bir poşetin içine koyun üstüne su ekleyip 1 gün boyunca gübreden alta birken suyu süzülmesini bekleyip şerbet elde etmeyi duymuştum. aceba böyle şerbet elde etmek mümkün mü birde elde edilse bile ustune su eklenerek mi çiceklere veya sebzelere verilmeli?

ironturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025