![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Yenibosna Koçtaş ta var.Pazartesi günü aldım ve hazırlayamadım hatta. 26 numaralı mesajdakinin yeşil renkte olanı.4.39 YTL.Paket içeriği 5 gr. bu da 1 lt yumuşak su içinde hazırlanıyormuş.İsteyen olursa yarın akşam gideceğim Koçtaş a.Alıp gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
''Jel Haline Getirilir: 1 litre su ile dolu bir kabın içine 1 poşet (7gr.) STOCKOSORB dökülür, ilk 15 dakika 1-2 kez karıştırılır. 1 saat içerisinde tanecikler suyu tamamen emerek jel kıvamına gelir. Jel olarak toprağa karıştırılır; Saksılarda her 1 litrelik jel, 30-40 cm çapındaki saksının toprağına bitki köklerini saracak şekilde karıştırılır, saksının dip kısmına da bol miktarda jel konur. Ağaç Çalı-Çiçek Dikimi; Jel, bitkinin dikim çukuru içerisine köklerin etrafına ve çukurun dibine dökülerek kapatılır. Tohum Ekimi; 1 m2 için bir paket (21 gr.) Stockosorb 3 litre suyla jel haline getirilir. 10-15 cm. derinliğe karıştırılır, üzeri toprakla örtülerek uygun derinlikte ekim ya da dikim yapılır.'' |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Koçtaş'ın online alışveriş sitesi de var, oradan sipariş imkanı var, ama üzerimize düşen bir şey olursa seve seve hepimiz yardımcı oluruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Alışveriş fişine baktım, fiyatı 4.90 ytl.(3 lü paket) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
jel
Bana bundan bir ay kadar önce Raın Bırd diye bir firmadan bölge bayilik teklifi gelmişti.Kalın,salam ambalajı gibi paketlenmiş,çeşitli boyutlarda jel halinde sular vardı.içeriği 255 gr pakette;su %97.85,selüloz %2,Şap %0.15.Saksı boyutuna göre ve bitki çapına göre kaç adet konacağı yazıyor 30 gün bitkinin su ihtiyacını karşılıyor.sizin bahsettiğiniz jellerde vardı sanırım ama o dönemde pek ilgilenmemiştim(aklıma bu siteye üye olacağım gelseydi belki ticari boyutunuda düşünürdüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2008
|
Dekoratif mi? Yoksa tarımsal mı?
Arkadaşlar burada 2 tür polimerden bahsediliyor sanırım,birisi tarımsal olarak kullanılan ürün genel literatürde ''sutut'' olarak bahsediliyor.Alman menşeili ''Stockosorb'' Amerikan menşeili ''SoilMoist''-''Quemisoyl'' ve İngiliz menşeili ''Rain Jel'' bunların önde gelenleri,bunlar potasyum tabanlı ve tarım için elverişli olanlar.Ancak birde sodyum tabanlı su tutucu polimerler varki asla ve asla tarım için kullanılmaz!!!Fakat ne yazıkki potasyum tabanlı polimerlerin 4/1'i fiyatına piyasada tarımsal amaçlı kulanıma yönelik satılmaktadır.Saydığım markalarla ilgili yönlendirme/reklam yapmış olmamak için mukayesede bulunmayacağım.Bu bilgiler doğrultusunda araştırma ve kıyaslama yapılabilir. Birde dekoratif amaçlı polimerler mevcut,bunlarda yuvarlak,kare ve jel şeklinde renkli kristaller(En son Ankara Bahçeli 7. caddenin sonunda bir çiçekçiden almıştım)Bunların genel adıda ''Jel Toprak'',''Nano Jel'' **** ''Crystagel''.Çeşitli ev bitkilerinin yetiştirilmesi için ideal,Kelepek rumuzlu arkadaşın söylediği ithalatçının sitesinde bu bitkiler detaylandırılmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2008
|
çok aşırı pahalıya almışsın, ben en son ankarada www.sutut.com.tr den aldım, bir kilosu yanılmıyorsam 30 lira idi, şimdi kampanyası varkilosu 20 lira, sizin 7 gramı 7,5 lira diyorsunuz ama bir yanlışınız olmalı, o hesapla kilosu 1065 e falan geliyorki korkunç bir rakam, ya yanlış hesapladınız, ya yanlış hatırladınız, ben size adreslerini vereyim isterseniz görüşün, www.sutut.com.tr, renklileri de var onlarda www.crystagel.com da satılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|