agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni10Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-11-2007, 21:05   #1
Ağaç Dostu

raddle's Avatar

Giriş Tarihi: 22-09-2007
Galeri: 4
Yenibosna Koçtaş ta var.Pazartesi günü aldım ve hazırlayamadım hatta. 26 numaralı mesajdakinin yeşil renkte olanı.4.39 YTL.Paket içeriği 5 gr. bu da 1 lt yumuşak su içinde hazırlanıyormuş.İsteyen olursa yarın akşam gideceğim Koçtaş a.Alıp gönderebilirim.

raddle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2007, 09:47   #2
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2007
Galeri: 93
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi raddle Mesajı Göster
Yenibosna Koçtaş ta var.Pazartesi günü aldım ve hazırlayamadım hatta. 26 numaralı mesajdakinin yeşil renkte olanı.4.39 YTL.Paket içeriği 5 gr. bu da 1 lt yumuşak su içinde hazırlanıyormuş.İsteyen olursa yarın akşam gideceğim Koçtaş a.Alıp gönderebilirim.
Bende Kartal koçtaş'tan aldım. açıklamasını aşağıya yazıyorum. 3lü 7 şer gramlık paketi 7,5 ytl'ye aldım yanılmıyorsam. 1 litre suya 7 gram katılıyormuş.
''Jel Haline Getirilir: 1 litre su ile dolu bir kabın içine 1 poşet (7gr.) STOCKOSORB dökülür, ilk 15 dakika 1-2 kez karıştırılır. 1 saat içerisinde tanecikler suyu tamamen emerek jel kıvamına gelir.
Jel olarak toprağa karıştırılır; Saksılarda her 1 litrelik jel, 30-40 cm çapındaki saksının toprağına bitki köklerini saracak şekilde karıştırılır, saksının dip kısmına da bol miktarda jel konur.
Ağaç Çalı-Çiçek Dikimi; Jel, bitkinin dikim çukuru içerisine köklerin etrafına ve çukurun dibine dökülerek kapatılır.
Tohum Ekimi; 1 m2 için bir paket (21 gr.) Stockosorb 3 litre suyla jel haline getirilir. 10-15 cm. derinliğe karıştırılır, üzeri toprakla örtülerek uygun derinlikte ekim ya da dikim yapılır.''

Eklenen Resimler

Jakin beğendi.
celalsungur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2007, 12:45   #3
Ağaç Dostu

raddle's Avatar

Giriş Tarihi: 22-09-2007
Galeri: 4
Celal Bey in mesajındaki ürün daha hesaplı.Eğer Celal Bey ilgilenemezse ben alır gönderirim.Bakarım tekrar 3 lü olanından var mı diye

raddle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2007, 13:43   #4
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Celal Bey in mesajındaki ürün daha hesaplı.Eğer Celal Bey ilgilenemezse ben alır gönderirim.Bakarım tekrar 3 lü olanından var mı diye
Koçtaş'ın online alışveriş sitesi de var, oradan sipariş imkanı var, ama üzerimize düşen bir şey olursa seve seve hepimiz yardımcı oluruz.

Eski 15-11-2007, 14:49   #5
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Jel içerisinde Bambu

Daha önce sözünü ettiğim jel içerisinde bambu'larımın fotoğraflarını eklemeye çalıştım. Bu şekilde bir yıldır kullanıyorum.

Name:  Bambu.jpg
Views: 7323
Size:  23.5 KB

Name:  Küçük Bambu ve vazo.jpg
Views: 12317
Size:  23.0 KB

Name:  Yakın.jpg
Views: 6527
Size:  28.6 KB

Jakin beğendi.
Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2007, 04:41   #6
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Alışveriş fişine baktım, fiyatı 4.90 ytl.(3 lü paket)

Eski 18-03-2008, 10:57   #7
Ağaç Dostu

Tubay's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2008
Galeri: 2
jel

Bana bundan bir ay kadar önce Raın Bırd diye bir firmadan bölge bayilik teklifi gelmişti.Kalın,salam ambalajı gibi paketlenmiş,çeşitli boyutlarda jel halinde sular vardı.içeriği 255 gr pakette;su %97.85,selüloz %2,Şap %0.15.Saksı boyutuna göre ve bitki çapına göre kaç adet konacağı yazıyor 30 gün bitkinin su ihtiyacını karşılıyor.sizin bahsettiğiniz jellerde vardı sanırım ama o dönemde pek ilgilenmemiştim(aklıma bu siteye üye olacağım gelseydi belki ticari boyutunuda düşünürdüm)www.rainbird.fr adresinde ayrıntıları vardır.İsteyen arkadaşlara konuyla ilgili bilgi toplayabilirim hatta mümkün olursa üründe isteyebilirim

Tubay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 21:45   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-03-2008
Dekoratif mi? Yoksa tarımsal mı?

Arkadaşlar burada 2 tür polimerden bahsediliyor sanırım,birisi tarımsal olarak kullanılan ürün genel literatürde ''sutut'' olarak bahsediliyor.Alman menşeili ''Stockosorb'' Amerikan menşeili ''SoilMoist''-''Quemisoyl'' ve İngiliz menşeili ''Rain Jel'' bunların önde gelenleri,bunlar potasyum tabanlı ve tarım için elverişli olanlar.Ancak birde sodyum tabanlı su tutucu polimerler varki asla ve asla tarım için kullanılmaz!!!Fakat ne yazıkki potasyum tabanlı polimerlerin 4/1'i fiyatına piyasada tarımsal amaçlı kulanıma yönelik satılmaktadır.Saydığım markalarla ilgili yönlendirme/reklam yapmış olmamak için mukayesede bulunmayacağım.Bu bilgiler doğrultusunda araştırma ve kıyaslama yapılabilir.
Birde dekoratif amaçlı polimerler mevcut,bunlarda yuvarlak,kare ve jel şeklinde renkli kristaller(En son Ankara Bahçeli 7. caddenin sonunda bir çiçekçiden almıştım)Bunların genel adıda ''Jel Toprak'',''Nano Jel'' **** ''Crystagel''.Çeşitli ev bitkilerinin yetiştirilmesi için ideal,Kelepek rumuzlu arkadaşın söylediği ithalatçının sitesinde bu bitkiler detaylandırılmış Sevgi ve saygılarımla..

madeleine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2009, 13:27   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2008
çok aşırı pahalıya almışsın, ben en son ankarada www.sutut.com.tr den aldım, bir kilosu yanılmıyorsam 30 lira idi, şimdi kampanyası varkilosu 20 lira, sizin 7 gramı 7,5 lira diyorsunuz ama bir yanlışınız olmalı, o hesapla kilosu 1065 e falan geliyorki korkunç bir rakam, ya yanlış hesapladınız, ya yanlış hatırladınız, ben size adreslerini vereyim isterseniz görüşün, www.sutut.com.tr, renklileri de var onlarda www.crystagel.com da satılıyor.

kelepek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025