agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-07-2009, 19:49   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 3,093
İlginize ben teşekkür ederim. Sorularınızı yanıtlayayım.

Telefonumu ve ürünü nasıl temin edeceğiniz hususunu özelden mesaj olarak yolluyorum.

Bionemi açıp kullandıktan sonra güneş görmeyen oda sıcaklığında herhangi bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Hatta hazırladığınız Bionemli su karışımı bitkilerinize uyguladıktan sonra arttığında bir sonraki uygulama ya kadar bekletip tekrar karıştırıp uygulayabilirsiniz.

Biberleriniz ile ilgili sorunun bir kaç sebebi olabilir. Bu konuda da sizi bilgilendirmeye çalışayım.

Fidelerinizi dikmeden önce toprak hazırlığı çok önem teşkil etmektedir. Toprağınızı yumuşacık hale getirip un gibi yaptıktan sonra nemlendirip dikim aşamasına geçebilirsiniz.

İlk can sulamaları çok önemlidir. Bu aşamalara dikkat ettiğinizde fidelerinizdeki erime sorunları minimuma inecektir.

Bionemli su (200lt suya 1LT bionem )karışımından biberlerinizin kök boğazından aşağıya 1 su bardağı ( 200cc ) kök uygulaması yaptıktan 3 gün sonra 2.kök uygulamamızı yine aynı şekilde tekrar edeceğiz.

Bu kök uygulamaları biberinizdeki kök hastalıklarını , kök çürüklüklerini varsa halledip yoksa koruma altına alarak iyi bir saçak oluşumunu sağlayacaktır.

Bu tekrarları yaparken de yaprak uygulamamıza başlayacağız bunu da yine 200lt suya 1 lt Bionemi ( Bionem ilk sayfasını mutlaka okuyun karışım ile ilgili ) karıştırıp biberlerinizin yapraklarının altına üstüne ve gövdesine püskürterek ve her hafta da 1 veya 10 günde bir defa tekrar edilmek suretiyle hasat sonuna kadar devam edip, sağlıklı biberler elde edebilirsiniz.

Yine sorularınız olduğunda yardımcı olurum. Saygılar

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 23:06   #2
Ağaç Dostu
 
akcan67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: kdz.Ereğli
Mesajlar: 464
akcan67

Oğuz bey bu asmalara nasıl bir uygulama yaparsak düzeltebiliriz.Tabi biberler konusuna da değinirseniz sevinirim.Biberlerin yaprakların da içi doğru kıvrılmalar var.

Eklenen Resimler
   
akcan67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2009, 10:06   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akcan67 Mesajı Göster
Oğuz bey bu asmalara nasıl bir uygulama yaparsak düzeltebiliriz.Tabi biberler konusuna da değinirseniz sevinirim.Biberlerin yaprakların da içi doğru kıvrılmalar var.
Sevgili akcan67,

Geçmiş olsun canım.

O asmalarda ki hastalığı biliyormusun?
Bak belki sn. sevgili denizakvaryumu bilebilir.

İsterseniz sizi o aslalardaki düşmanla tanıştırabilirim. Ben kendilerini 40 yıldan fazla tanırım. Ama siz tanışmışsız bile...

Bundan sonra asmalarınıza ne olacak anlatayım. Belki ismini hatırlarsınız.

1) Artık o salkım tanelerinin üzerindeki kül gibi tabakayı, dünya üzerindeki hiç bir zehirli ve ya zehirsiz ilaçla (ROA' yı bilemem) silemiyeceksin.
2) Sn. Oğuz beyin dediği gibi ilaçlamaya devam edersen, hastalığı durduracak, baskılıyacaksın. Ama o kül gibi şey hep üstünde kalacak. Ama asman tek ise her salkımı ve tanelerini teker teker, eline bir mantar alıp camaşır suyu ile yığkayıp temizler ve sn. Oğuz beyin dediği gibi ilaçlarsan kurtulursun. Bu da sizin yarım gününüzü alır.
3) Artık taneleriniz irileşmiyecek ve salkımınız büyümeyeçek. (tabi durdurup baskılarsanır)
4) Salkımınıza ve tanelerine tatlı su çok daha az yürüyecek. Kül tabakası altıda üzümünüzün eridiğini göreceksiniz. Ama üzümünüz pek tatlı olmayacak.
5) Bu koşullarda üzümünüzü keser ve kurutursanız, tanelerinize yeterli tatlı su yürümediği için, kuruyan tanelerden su çekilecek, kara_kuru kavruk bi şey alacak. Tabii kilo basmıyacak.

Kural:
Bu hastalığa yakalanmıyacaksın.
Bu düşman bildiğin diğer hastalıklara benzemez. Örneğin, domateste, biberde, kavun ve karpuzda vb. çiçek tripsisine yakalandın. İlaçladın, önledin. Yeni sürgünlerinde oluşaçak çiçekleri kurtarır ve ürün alırsın. Ama yeni salkımın olmayacak.

Bu düşman çok sinsi ilerler. Gözünle göremezsin. Gözünle gördüğünde çok geç kalmışsın demektir.
Rahmetli Dayım bunu yeni sürgün uclarını koklayarak anlardı. Onun burnu çok hassastı. Hemen 10 gün arayla en az 3 ve ya 4 defa, her seferinde ayrı ayrı ilaçla saldırır ve durdururdu.

Bu düşman diğerlerine benzemez. Hani derler ya, bitkin iyi beslenmiş ve güçlüyse zaten hastalıklara karşı direçlidir, kolay kolay yakalanmaz. Doğrudur. Buna katılırım.

Ama bu düşman iyi bakılmış, iyi gübrelenmiş bitkileri çok seviyor. Hep onları seçiyor.
Çünkü o bitkilerde yeni ve genç sürgün ve yaprak var.
Bakımsız bitkiler de pek görülmüyor.

Bunları niye yazdım biliyormusunuz?

Şu anda bütün Menemen ovasına bu hastalık sardı. Daha düşman ortaya çıkmadan her türlü zehirli ve zehirsiz iaçlar kullanıldı.
Şu anda durdurmak ve baskılamak için uğraşılıyor.
5 yıldır yoktu. Bu yıl bütün gücünü toplayıp tekrar saldırdı. Ve yine kazandı.

Bu düşman hakkında destan bile yazabilirim.

Ama hep o kazandığı için elim varmıyor.

Sn. akcan67' nin asmalarının başına gelen ben de de var. İsteyen olursa resimleri gönderebilirim.

Yoksa HEYKEL dediğin nedir ki? Dikmekten şeref duyarım. Ve önünde saygıyla eğilirim.

Şimdi bu düşmanı tanıdınız mı?


(sadece bu hastalık konusunda sessiz kalamadığım için üzgünüm. Diğer tüm hastalıklar konusunda bionemin başarısını alkışlıyorum. Umudumuzu gelecek yıla ve ROA ya bağlıyoruz.)

Not: Bionem 3 gün arayla 10 defa sadece yapraktan uygulanmış ve başarılı olmuştur.
Ama 10 dönüm asma bahçesi için bir maliyet hesaplar mısınız?

Saygılar diliyorum.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2009, 12:00   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
...sadece bu hastalık konusunda sessiz kalamadığım için üzgünüm. Diğer tüm hastalıklar konusunda bionemin başarısını alkışlıyorum. Umudumuzu gelecek yıla ve ROA ya bağlıyoruz.
Umarım ROA bu işi bitirir.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026