agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-05-2009, 20:03   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
.....Ançak zıraat odaları ve uzman yetkililer bizlere ne sunuyorsa, biz onları kullanıyoruz. Bize seçenek sunmuyorlar, belki biz bilmiyoruz.

Ançak sn.Meyveli Tepenin de dediği gibi zıraat odaları zehirli ilçlardan başka bir şey sunmuyor.


Biz istiyoruz ki, kullandığımız ürün, bitkinin büyümesini sağlasın, su alımını ve kuraklıkta su sitresini azaltsın, erken çıkışı sağlasın, bitkiyi hastalıklara, potajenlere, tüm zararlılara karşı korusun dirençini arttırsın istiyoruz.
Belki yıllardır müçadele ettiğimiz ve bıktığımız hastalıklardan bitkilerimizi korusun istiyoruz.
Belki çok şey istiyoruz.
Ançak bilimsel teknolojik gelişmelerin (belki bilimsel teknolojik devrimdir) yaşandığı çağımızda istenirse olabilir diye de düşünüyoruz.

Biz sadece bilgi tüketen insanlarız. Bilgi üretmek bilim adamlarının ve bilim çevrelerinin işidir. Biz çiftçilerin, bilgi üretmeye ne güçümüz ne bilgimiz nede zamanımız vardır.
Biz sadeçe bize sunulan bir ürünü deneriz ve teçrübe ederiz.O kadar.
Yine de, daha önçe denenmemiş bir ürünü ilk kullanan olmaktan çekiniriz. Çünkü bunun başarısızlığında ağır maddi zarara uğrayaçağımızı ve bize yıl kaybettireçeğini de biliriz.
Doğru ve yürekli sözler bunlar.

Bilim ve devletin sahipliğini yapanlar, bu konuları tekelinde bulunduranlar, ve bunlardan nemalananlar cevaplamalı.

Cevaplıyamazlar diye düşünüyorum, yaptıkları ürün otrada ; Tanrının özenerek lütfettiği, verdiği ANADOLUnun getirildiği durum.
Sulak alanlar, vadiler, ovalar, ormanlar, hayvan ve bitki zenğinliği....

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026