![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemde ve balkonumda her sene başıma dert olan kırmızı örümceklerle bu yaz pek karşılaşmıyorum. Açıkçası bionemi 4 kez uyguladım henüz. Sadece 2 adet örümcek gördüm, onları da elle ortadan kaldırdım. Güllerimde ve oya ağacımda hafif bir külleme var, bu hafta sonu bionem uygulayacağım. Bitkilerim genel olarak oldukça sağlıklı görünüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Alıntı:
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Yoğun böcek problemi yaşadığınız bitkilere 3 gün ara ile uygulayabilirsiniz. Külleme problemi olan gülleriniz ve oya ağacınıza da aynı uygulamayı 3 gün ara ile tekrarlıyabilirsiniz.Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sn Alper; Kimyasal ilaçların üzerindeki hasat uyarı gün sayısı Bionem de sözkonusu değil dimi çileklerime sıktıktan sonra tüketmemde bi sakınca olmaz her halde (artık idare edin yeni bionemci olduğumuz için sorularımız çok oluyo belki ama ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sn.ialp32 ; İki uygulamayıda aynı gün yapabilirsiniz.Hiçbir sakıncası olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sn.ialp32; Herzaman hiç çekinmeden soru sorabilirsiniz. Bionem de kalıntı sorunu ve hasat süresi yoktur.Uyguladığınız anda bile çileğinizi koparıp yiyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-09-2008
|
syn oğuz bey bugün için gelip ziyaret edip bağların burdaki durumunu görüp benimle tanıtığınız için teşekkür ederim.Bence bu işin en güzel tarafı teşisi yerinde koymak ona göre tedbir almaktır sizde bunu başardınız .Verdiğiniz ürün üzerinde bana samimiyet göstermiş oldunuz. Asma şu an çiçekten çıkmak üzere ve asmaları çiçekteyken bionem uyguladım ve çiçeklere en ufak bir zararını göremedim.****** burası yeri değil olabilir.Ama bu ilaç ile ilğili burada resimlediğim için asmaların fotoğraflamaya başlayabiliriz.Eğer halen asmalarda kükürt ve bordo bulamacı kullanmadan ve herhangi bir kimyasal ilaç vermedennasıl yetiştiğini merak eden varsa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Valla hayal mi gerçek mi, ancak sizler yazdıkça inanacağız ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Bu benim için kesin bir açık bulacağımı ve bionem üzerine kavganın tekrar başlayacağı anlamına gelir. ![]() Heykeli kurtarma operasyonu başlamıştır. Düzenleyen Halil Önen : 27-05-2009 saat 00:00 Neden: neden belirtmiyom |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Halil Bey ; Bence Sn20 horoz ' un bağına mutlaka ziyaret edin.Ben üzüm bağını ziyaretimden ve Süleyman Bey ile yüz yüze tanışmaktan çok mutluluk duydum. Üzümlere baktıkça daha da çok keyiflendim.( Heykeli nereye dikebileceğimizin yerinide kafamda tayin ettim .)Süleyman Bey e bana ve ürünüme güvenip ,titizce ve dikkatlice uygulamalarından dolayıda teşekkür ediyorum , iyi bir hasat geçirmesini diliyorum. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Oğuz bey pek sevindim diyemem. Eğer sn.20Horoz beyle görüştüyseniz, bu işte organize işler olabilir. En iyisi siz 2 tane litrelik, kekikli ilaçtan gönderirmi siniz? İş başa düştü desenize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Halil Bey; Çok sevindim . Külleme olmuş bir yaprağa lütfen püskürtün ve ne oluyor görün.Yalnız bakterimi fazla yormayın iyi davranın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Oğuz bey, sizde biliyorsunuz ki, zeytinler için önümüzdeki en büyük tehlike zeytin sineği zararlısı. Bionemin zeytin sineğine karşı bir etkisi olur mu? Olursa nasıl, ne zaman kullanmak gerekecek? Bu arada bionem buralarda kekikli ilaç diye anılıyor ve biliniyor. Teşekürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Halil Bey; Artık havalar ısınmaya başladı biliyorsunuzki böcekler ve sinekler artış döneminde . Bu yüzden Zeytin ağaçlarınızda haftada 1 defa yaprakların altına üstüne ve ağacınızın gövdesine sisleme şeklinde püskürterek uygularsanız zeytin sineğini de külleme gibi unutabilirsiniz.Ancak tek tük uçarlar . Popülasyonlarını arttıramazlar. Bionemin su ile karışımının homojen olması ve ilaç makinanız ile hortumlarının temiz olmasına dikkat ediniz. Kekikli ilacın içerisindeki bakterileri öldürmemeye özen gösterelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sn.K0900; Asmanızın eski gariban hali gitmiş . Yavaş yavaş ben burdayım diyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sn.akcan67; Sözlerinize katılmamam mümkün değil. Uygulamalarınızı resimlerle burada paylaşmanız beni çok mutlu eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Sayın Oğuz Bey Siz hiç merak etmeyin bu sayfayı bionem uygulaması ve sonuçları hakkında tam bir görsel şova dönüştüreceğim. Beni izlemeye devam edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Önçe bi resimleri görelim bakalım. Sonra görsel şova bi bakarız. Bionemin içine lütfen yağ karıştırmayalım. Yoksa içinde ki bakteriye iyi gelmeyebilir. saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Söz uçar yazı kalır. (size takmış durumdayım) Sizi ROA bölümünden buraya alabilir miyim. Sizin asmalardaki o hastalık KÜLLEME. Hani şu heykele konu olan hastalık. Sizden öğrenmek istediklerim var. Siz 200 m. karelik bir alanda sera uygulaması denediniz. Takip ettiğim kadarıyla B5A uygulaması da yaptınız. Bionem uygulaması yanında. Ancak, salatalıklarınız su sitresine girdi. Ve kırmızı örümceye kaptırdınız. Biberleriniz yaprak kıvırcıklığı öncesi çiçek tripsisine yakalandı ve ilk çiçekleri kırdırtınız. Damlama sistemi ile sulama yaptınız. Şimdi ROA sayfasında 4 ve ya 5 dönüm arazi kiralıyacağım diyorsunuz. 200 m. karede anlarım da, 4 ya da 5 dönüm de deneme yanılma yöntemine devam edecekseniz, bu size maliyetli olacağı gibi, Ağaçlar_net gibi uzmanların çok ve hızlı bilgi akışının olduğu yerde sizin başarısızlığınız bizleri üzer. Siz öğrenmek istediğim. Küllemeye yakalanan asmanıza nasıl bionem uyguladınız? Bionemi kökten de verdiniz mi? Bionem ve B5A uygulamasını bebaber mi yaptınız. Külleme için kükürt ve topaş kullandınız mı? Bana hiç bir şey yapmadım diyecekseniz, lütfen yukarıdaki alıntınızı ukuyunuz. Ve sayfa 18, mesaj 532 de ki bu alıntınıza karşılık verilen yine aynı sayfa mesaj 534'e lütfen bakınız. Yanlış anlamayın, burada sorun bireysel gibi görünsede değil. Dün Manisa'ya gittim orada da külleme baskısı var. Ayrıca Menemen' de BETA sulama ve fidancılığın ege ve marmara sorumlusu sn. ferokcudan bu hastalığın tüm ege bölgesinde baskın olduğunu ögrendim. İşin ilginç yanı, külleme şu günlerde olmaması ve zamanının da geçmiş olması gerekirken hala hastalığın devam etmesi. Anlaşılır gibi değil. Bu lanet hastalık hakkında sn.Oğuz bey ve diğer organik ve ya Mikrobiyal gübre satıcılarından yardım istiyoruz. Bir hastalık tüm önlemler alınmışken nasıl bir anda bu kadar hızlı yayılabiliyor, hala kafam basmıyor. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2008
|
Alıntı:
Saygılarla Zir.Müh.Hakan Saltan |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlginize ve paylaşımlarınıza teşekkür ederim. Ancak külleme hastalığı Mantari bir hastalıktır. Bakteriyel bir hastalık değildir. Hastalık etmenini tanımı ve gelişimi Bağ küllemesinin etmeni Uncinula necator denen mantardır . Fungusun eşeysiz formuna Oidium tuckeri adı verilmektedir. Konu ile ilgili daha detaylı olarak burayı inceleyebilirsiniz. Sevgiler http://www.tagem.gov.tr/YAYINLAR/KITAP3/bagkul.html |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Halil Bey; Sizlerin bugüne kadar uyguladığınız ilaçların tamamı müzelik.Bu ilaçları uyguladığınız halde başınız beladan kurtulmuyor. Ben ürünümün neler yaptığını gayet iyi bildiğim için benim en ufak bir endişem olamaz ama bence siz ve sizin gibi ticari yetiştiricilik ile uğraşanlar artık değişimi gerçekleştirmeli diye düşünüyorum. Aksi taktir de ne sizler mutlu olacaksınız nede ihracaat şirketleri. Ben ise yoluma devam etmekteyim her geçen gün sayılarım artarak devam ediyorum.Sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Denizakvaryumu; Kesinlikle haklısınız.İlk sayfaya ekledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
en kısa zamanda bahcenin fotoğraflarını yukleyeceğim.36 adet güllerde ilk kez bu yıl bionem sayesinde küllenme yok.bu bile bahçıvanı ikna edemedi.bahcıvan bionemi söyle bir koklayıp''Abla yaw ,bunda mikrop falan yok bu kekik suyu,böcekler kokuyu duyunca toz oluyorlar sonra geri geliyorlar ,böyle herşeye inanma allahsen dedi ve gitti.Herhalde aralarında konuşup tuaf olduğuma karar verdilerki bir haftada işe aldığım iki bahcıvanda başlamadan vazgeçtiler..Eşim ne yapıyorsun sen bu adamlar kaçıyor diyor Valla bir şey yapmıyorum organik tarım yapıyorum sadece diyorum..bilmiyorki, sümüklü böcek ilacı bile kullanmayıp(toprakta kalıp zarar veriyor diye)bahcıvanla beraber yüzlerce topladığımızı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|