agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni53Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-01-2011, 18:22   #1
Ağaç Dostu

Batuhan Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2010
Cool Evimizdeki Bitkilere Özel

Merhaba arkadaşlar evimizdeki soğanlı,çiçekli,yapraklı bitkilere özel kendi yapımımız olan gübre ilaç ve çiçek coşturan tariflerimiziyazıp paylaşırsak bence bitkilerimizin gelişimine yarrdımcı ve birbirimize yardımcı oluruz.
Ben mesela güvercin pisliğinden nasıl gübre yapıldığını öğrenmek istiyordum yazarsanız sevinirim.

Batuhan Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 18:31   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Muhabbet kuşunun kafesini temizleyince, temizlediğim pisliği su dolu plastik kovaya atıyorum, suyunu çiçeklerime veriyorum çok iyi geliyor tabi çok az olmak kaydıyla.Kesinlikle direk çiçeğin dibine koymayın yenmemiş yemler çıkıyor saksıda.Birde koyun gübresi şerbeti iyi geliyor yaz sezonu.....

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2011, 12:34   #3
Ağaç Dostu

Batuhan Yılmaz's Avatar

Teşekkürler hatice hanım peki bende güvercin pisliğini menekşemin dibine sadece koymustum bide içinden ayçiçeğinin çekirdeği vardı menekşem öldü bu mevsimde ay çiçeğim oldu ?
Ozaman bu yöntemi şöyle yapsak olurmu kurumuş güvercin pisliğini 1 şişeye koyuyoruz üstüne yarım litre su koyup 5 - 10 damla damlatsak ne etki görürüz.

Eski 01-02-2011, 13:13   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-01-2010
Merhaba,

Kurumuş güvercin gübresinden yarım litre suya ne kadar koyuyoruz? Ve bekletme süresi ne kadar?

merkürvenüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2011, 13:23   #5
Ağaç Dostu

Batuhan Yılmaz's Avatar

Ben bunu misal olarak söyledim fakat belki işe yarar bide ben çatımda güvercin besliyorum onların gübresi uygun olurmu bu hayvanların yavruları var belki gençlerinki 2 kat sindirilmiş olacağından daha az yem posası olur yavruların pisliğinden yapacağım bunun için mandalina dikip onda deneyim bari eğer işe yararsa bunu paylaşır fotoğreflarını yollarım.

Eski 21-02-2011, 16:59   #6
Ağaçsever

elifsirin's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2010
Arkadaşlar bende size kendi deneyimimi anlatayım,belki yardımı olur

Yanmış güvercin gübresinden bir kase kadar,yer silme kovası dolusu suya koyup akşamdan sabaha beklettim.Sabah karıştırıp her bitkine 2 su bardağı verdim üzerine 1 subardağı suladım

ve her bitkiye verdim bence çok da başarılı oldu

şimdiye kadar okuduklarımdan öğrendiğim ise yapmış olduğum karıişıma hümikte ekleyeceğim bakalım ne olcak

elifsirin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 11:43   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Hümik asitlerin önemini bilmek.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elifsirin Mesajı Göster
şimdiye kadar okuduklarımdan öğrendiğim ise yapmış olduğum karıişıma hümikte ekleyeceğim bakalım ne olcak
Elif hanım bitkilerimizin gübre istekleri karşılanırken, bu gübrelerin yarayışlılığını sağlamak ve besin alımını kolaylaştımak istiyorsak hümik asitlerinde hazırlanan gübre eriyiklerine katılması gerekmektedir.

Hümik asitler aynı zamanda bitkilerimizin topraklarında gerekli düzenlemelerin oluşumunda yer aldıklarından uyguladığımız gübrelerin alınamıyan forumda olan minerallerin forumlarını bitkilerin alımları yönde düzenlemektedir, toprakta alınamıyacak foruma geçen mineraller toprak yapısında dengesizliler yaratmakta bitkilerin gelişmeleri bozulmaktadır.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 12:11   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Gübrelerden çok yönlü yararlanmak.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bat-uhan Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar evimizdeki soğanlı,çiçekli,yapraklı bitkilere özel kendi yapımımız olan gübre ilaç ve çiçek coşturan tariflerimiziyazıp paylaşırsak bence bitkilerimizin gelişimine yarrdımcı ve birbirimize yardımcı oluruz.
Ben mesela güvercin pisliğinden nasıl gübre yapıldığını öğrenmek istiyordum yazarsanız sevinirim.
Arkadadaşlar elimize geçen gübre ve organik malzemelerimizi kulanım gereğinden fazlalıkları değerlendirme konusunda sizlere değerli bilgiler sunmak amacındayım, elimize geçen bu gübrelerin tamamını bitkilerimize sunmanın bir yararı olmadığını belirterek, kullanacağımız kadarını ayırdıktan sonra diğer kalan bölümü bitki olmayan saksılarımızın toprağına karıştırarak gelecek dikim dönemine zenginleştirilmiş bitki toprağı edinmiş olacağız.

Hertürlü kanatlı gübresi dahil yaşta olabilir toprak yapımızda canlılığa sebeb olacaktır, hatta buradan bir hatırlatma gereği olarak saksılarımıza özen götererek bitki varmış gibi düzenleme ve sulamanın yanında havalanmasını sağlıyarak toprak canlılarının yaşamlarını dikkate alarak çevreseler şartların olumsuzluklarından korumalıyız.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025