agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tavuk Yemekleri (https://www.agaclar.net/forum/tavuk-yemekleri/)
-   -   Tenekede Tavuk (https://www.agaclar.net/forum/tavuk-yemekleri/16116.htm)

mrduran 05-07-2012 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 989939)
Yüklemeyi başardınız, tebrikler:)
Bir de o tavuğu bu tarafa yollamayı başarırsanız çok mutlu olacağım inanın:D:D
Ellerinize sağlık afiyet olsun..

İzmir üzerinden olur ise kargo ücreti daha uygun olur. Ağırlık azalınca tarife de düşüyormuş dediler. Sizde Adil bey ile ''ladeş'' tutuşabilirsiniz böylece efendim.

Bu sayfaya girmiyeceğim bir daha. Manzara her yönden kötü bana, öncelik ile çenem...

Afiyetler ile yeyin, sağlıkla kalın inşallah. Tüm teneke severler de dahil buna.

Saygılarımla lütfen.

sakagun 06-07-2012 08:19

Dün yine yaptık. Bu sefer kendi tavuğumuzla. Köy tavuğu geç pişer diye 50 dakika pişirdik. Dışı çok güzel kızarmıştı. İçi biraz daha pişse çok daha iyi olurdu.

Bir dahaki sefere SigortacıHaşim Bey'in tavsiyesine uyup bir kenarına bir kap su koyacağım. Böylece pişirme süresini biraz daha uzatabilirim sanıyorum.

sigortacihasim 07-07-2012 08:40

Sn.Sakagun kardeşim.Normal bir tavuk 45 dakkikada pişiyor.Normal tavukdan maksadım.Marketlerde satılan,tabaklı-tabaksız piliçler.Bunlar 1 kilo 1.250 civarında.Tavuk kg mı büyüdükçe pişme süresi daha da artıyor.Sizinki köy tavuğu olduğu için haliyle biraz daha geç pişmesi normaldir.Zaten köy tavuğu malum pencerede bile zor pişiyor.Tenekenin içine bardakla veya bir tasla su konulması,sıcaktan tavuğun dışının kavrulmasını önlediği gibi,çıkan buharlarlaşma ile de daha yumuşak pişmesini sağlıyor.Sevgiler.

ozencan43 07-07-2012 09:59

tenekede tavuk olayı tamam. tarifler sayesinde ilk tavuğu yakmadan ve çiğ bırakmadan yapabildik.
ilk mesajı yazan arkadaş bi ara "varilde kuzu" anlatırım demiş ama ses seda çıkmamış. var mı varilde kuzu yapan? hatta daha da ileriye gidelim "tankerde dana" nasıl olur acaba?

işin şakası bir yana, katkıda bulunan herkese teşekkürler........

trakya1401 30-01-2013 11:58

market tavuğu
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim (Mesaj 995211)
Sn.Sakagun kardeşim.Normal bir tavuk 45 dakkikada pişiyor.Normal tavukdan maksadım.Marketlerde satılan,tabaklı-tabaksız piliçler.Bunlar 1 kilo 1.250 civarında.Tavuk kg mı büyüdükçe pişme süresi daha da artıyor.Sizinki köy tavuğu olduğu için haliyle biraz daha geç pişmesi normaldir.Zaten köy tavuğu malum pencerede bile zor pişiyor.Tenekenin içine bardakla veya bir tasla su konulması,sıcaktan tavuğun dışının kavrulmasını önlediği gibi,çıkan buharlarlaşma ile de daha yumuşak pişmesini sağlıyor.Sevgiler.

Milliyet -

sakagun 14-08-2014 11:16

1 Eklenti(ler)
Tenekede tavuk için yapmışlar, aldım.

sakagun 25-08-2014 07:09

2 Eklenti(ler)
Aparatı daha önce fırında tavuk butuyla denemiştim. Şimdi de bütün tavukla tenekede denedim. Her ikisi de güzel oldu.

maya 25-08-2014 08:08

Acımasızsınız hepiniz! Bulan var, bulamayan var :mad: (Afiyet olsun, çok güzel görünüyor gerçekten! :rolleyes: )

TCM 25-08-2014 19:21

@sakagun, nasıl yaptığınızı ayrıntılı yazar mısınız? Yani tenekenin etrafına sadece köz mü koydunuz, yoksa odun yaktınız mı? Ve süreyi ne kadar tuttunuz?

İsmail Kuzucu 25-08-2014 20:23

Afiyet olsun, bol bol kilo ve yağ olarak geri gelsin :) Bizde yapmayalı bayağı olmuştu. Yarından sonra yapmak lazım. Tabakta toplanan suyu favorimdir :p

Arkadaş Bursa'dan özel tabak almıştı. Tenekeden çıktığında dahi tabak soğuk oluyor. Unutmaz isem fotoğrafını ekleyeyim.

sakagun 26-08-2014 07:43

Teşekkürler. Afiyet oldu, bitti bile.

Tenekeyi kapattıktan sonra tenekenin toprakla temas eden kısmına bir iki kürek toprak döküyorum. Böylece tenekenin içindeki buhar dışarı çıkmıyor. Sonra etrafına çalı ve tahta parçaları döşeyip tutuşturuyorum. 15 dakika kadar çalı ekleyerek yakmaya devam ediyorum. Çalı eklerken kazayla oynayıp içindeki buharın dışarı çıkmaması için tenekenin üzerine ağır bir taş koymakta fayda var. Sonra közleri tenekenin çevresine iyice yaklaştırıyorum. Bu şekilde 45 dakika pişmesini bekliyorum.

Bu arada domates, biber ve patatesler bahçeden.

guppy 26-08-2014 17:19

Akşam akşam ağzımın suyu aktı. Aparat kaç tl?

sakagun 26-08-2014 17:54

15 tl

Yağmurcan 26-08-2014 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1315083)
Teşekkürler. Afiyet oldu, bitti bile.

Tenekeyi kapattıktan sonra tenekenin toprakla temas eden kısmına bir iki kürek toprak döküyorum. Böylece tenekenin içindeki buhar dışarı çıkmıyor. Sonra etrafına çalı ve tahta parçaları döşeyip tutuşturuyorum. 15 dakika kadar çalı ekleyerek yakmaya devam ediyorum. Çalı eklerken kazayla oynayıp içindeki buharın dışarı çıkmaması için tenekenin üzerine ağır bir taş koymakta fayda var. Sonra közleri tenekenin çevresine iyice yaklaştırıyorum. Bu şekilde 45 dakika pişmesini bekliyorum.

Bu arada domates, biber ve patatesler bahçeden.

Sayın Sakagün, bu verdiğiniz tarif marketlerde satılan tavuklardan birisi için herhalde, Acaba köy tavuğu için ne kadar süre gereklidir? (malum köy tavuğu diğerine göre daha geç pişiyor :)

sakagun 27-08-2014 07:43

Daha önce kendi tavuğumu 50 dakika pişirmiştim. Dışı çok güzeldi. İçi biraz daha pişseydi iyi olurdu. Alttaki tabağa su koyulabiliyor. Su sayesinde derisi yanmadan daha uzun süre pişirilebilir. Bir dahaki sefere köy tavuğunu 1 saatte pişirmeyi deneyeceğim. Sonucu yazarım.

Cumhur Tonba 27-08-2014 09:30

Teneke de tavuk,
Bu başlığa rastlamam iyi oldu.

Kümesteki tavuklara musallat olan sayın üyemiz Lilium'a tavsiye edeyim.
Hiç olmazsa burada hazır pişmişler..

İsmail Kuzucu 27-08-2014 20:31

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ismail kuzucu (Mesaj 1315039)
afiyet olsun, bol bol kilo ve yağ olarak geri gelsin :) bizde yapmayalı bayağı olmuştu. Yarından sonra yapmak lazım. Tabakta toplanan suyu favorimdir :p

arkadaş bursa'dan özel tabak almıştı. Tenekeden çıktığında dahi tabak soğuk oluyor. Unutmaz isem fotoğrafını ekleyeyim.


Eklenti 515235

Eklenti 515236

Eklenti 515237

Eklenti 515238

kaantekin 29-08-2014 01:05

Merhabalar çok güzel bir fikir ama daha basit ve kolay bir yöntemi sizlere paylaşmak isterim;
Rakı,şarap şişesi,ve fırın ile bu işlemi evinizde çok daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz,Kısaca tarif edeyim öncelikli olarak temiz bi rakı veya şarap şiseini temizliyoruz ve içine kaynar su dolduruyoruz,marketten aldığınız taze pilici şişseye tavuğun arka kısımı içinden geçirip hazırlıyoruz,üzerini yani tavuk göğsünü ve but kısımlarını bıçak ile çizik atıyoruz,daha sonrz tuzluyoruz,üzerine nar gibi kızarsın diye acılı veya acısız tercih size kalmış domates ketçapı ile güzelce ovuşturuyoruz.Tavuk ile işlemimiz bitti,daha sonra orta boy taze temizlenmiş yıkanmış patatesleri soymadan ortasından kesip hazırlıyoruz fırına girebilecek bir tepsi üzerine tavuklu rakı veya şarap şisesini oratay gelecek şekilde yerlştiriyoruz,tepsinin kenaralarına 7-8 tane yıkanmış patatesleri ortasından kesip ters yani kesik tarafları tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyouz,işlemimiz hazır bu şekilde evdeki fırınımıza yerelştirip orta kısık durumda pişirmek için pişiriyoruz,yaklaşık 20-35 dakika sonunda harika bir tenekede tavuk veya çingene tavuğu elde etmiş oluyoruz herkese afiyet olsun,uyduda sinyal yok,uydu sinyal yok,tv sinyal yok,televizyon sinyal yok diyor, | İstanbul Uydu Servisi ,Uydu Servisi, Uydu Teknik Servisi , Uydu Çanak ,LED TV,LCD TV, Anten Servisi , Alıcısı Kurulumu , Anteni , Montajı,Uydu Teknik Servis,Merkezi Uydu S

s.serdar 29-08-2014 01:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1312726)
Tenekede tavuk için yapmışlar, aldım.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-img_0309.jpg

Bahçe evimizden bir komşum bunu Ankaranın Ulus semtindeki sobacılardan birine yaptırmış. Bende sipariş vermeyi düşünüyordum. Hazırını görünce pek sevindim. Nerede satılır bunun hazırı?

sakagun 01-09-2014 08:16

Geyve'de bir sobacıdan aldım.

capsaicin 01-09-2014 09:39

Sabah sabah ağzımın suları aktı, insafsızlar sizi. :)

trilye 01-09-2014 17:00

Sayın İsmail Kuzucu arkadaşınız Bursa'da bu aparatı nereden almış acaba? Öğrenmeniz mümkün mü?

İsmail Kuzucu 01-09-2014 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi trilye (Mesaj 1316836)
Sayın İsmail Kuzucu arkadaşınız Bursa'da bu aparatı nereden almış acaba? Öğrenmeniz mümkün mü?

Öğrendiğim zaman tekrar haber veririm. Bizim için çok pratik bir aparat. Suya tutunca hemen temizleniyor.

İsmail Kuzucu 01-09-2014 21:34

5 Eklenti(ler)
Yaptığımız tenekede tavuk hakkında bilgi vereyim :) İlk olarak kesinlikle ateşte pişirme yapmıyoruz. Başka yerde yaktığımız ateşin korlarını tenekenin etrafına koyuyoruz. (korlu alanda 45 dakikada pişiyor) Ateş ile direk pişirme yapınca et çabuk pişip yanma oluyor ve tam lezzetli olmuyor. Ateş yakıp tavuğun sofraya konması 2 saate yakın bir zaman alıyor.

Sos olarak hazır sos bulamaz isek evden (karabiber, pul biber, tuz, kimyon vb.) karışım hazırlayıp yağ ile tavuğun üzerine ve içerisine sürüyoruz.

Tavuk tam pişmiş ise kemiği çekince et direk ayrılmış olarak elinizde kalıyor :)

Eklenti 515777

Eklenti 515778

Eklenti 515779

Eklenti 515780

Eklenti 515781

İsmail Kuzucu 01-09-2014 21:35

5 Eklenti(ler)
Eklenti 515782

Eklenti 515783

Eklenti 515784

Eklenti 515785

Eklenti 515786

İsmail Kuzucu 01-09-2014 21:36

3 Eklenti(ler)
Eklenti 515787

Eklenti 515788

Eklenti 515789

gngburak 28-02-2015 06:21

Off resimler cok guzel gorunuyor bugun yapicam kismet olursa ellerinize saglik.

sahin 28-02-2015 20:08

bu da benden olsun...
 
1 Eklenti(ler)
1 saatte sabırla yavaş yavaş pişirilmiştir...iliklerine kadar pişmiştir...

Yağmurcan 28-04-2015 16:52

Gecen hafta biz de koy tavugunu tenekede yaptik ama maalesef cok guzel kizarmasina ragmen cok sert olmustu. Acaba koy tavugunun da tenekede yenilebilir yumusaklikta olmasi icin ne yapmak gerekir?

arıkuşu 29-04-2015 15:08

Tenekenin içine bir tas su koyun etin yumuşak olmasını sağlıyacaktır.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025