agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tavuk Yemekleri (https://www.agaclar.net/forum/tavuk-yemekleri/)
-   -   Tenekede Tavuk (https://www.agaclar.net/forum/tavuk-yemekleri/16116.htm)

denizakvaryumu 21-07-2009 10:43

1 Eklenti(ler)
Aynı şişe yatay 2 tavuk geçirilmesi de akıllıca.

Tek tenekede 2 tavuk pişmiş oluyor.

Eklenti 94122

Resimdeki düzenekte şişlerin nasıl devrilmeden kaldığını çözebilirsem aynısından yaptırmaya çalışacağım.

BalıkcıSerdar 21-07-2009 10:47

Aynı şişe iki tavuk takınca pişirme süresinde sorun çıkar sanırım. Yoksa içlerinde çiğ kalma olasılığı doğar.

bengi_su 21-07-2009 11:10

Syn. Denizakvaryumu gördüğüm kadarıyla tepsiselred birer delik düzeniğin alt kısmındada sanırım şiş var onu tabağa geçirip oturturuyorlar o yüzden dik duruyor ama sebzelerin üzerine güzelce yerleştirirsenizde bu düzeneği öylece pişer **** düzeneği normal bir tepsinin içinede oturtabilirsiniz ozamanda düşmez galiba...


Çok keyifli bir yemek olmuş bende deniycem babam kaynakçı şanslıyım bu konuda sanırım:))

bengi_su 21-07-2009 11:13

Şöyle birşeyde yapılabilir Eski çukur bir tabak tas **** bir teneke parçasının ortasın bir delik açıp çubuk geçecek şekilde küçük bir delik çubuğu içinden geçirip toprağa bi çukur açıp tabağı yerleştirirsiniz çubuğuda içinden geçirip toprağa saplarsınız içine tandır ekmeği normal kurumuş ekmek parçaları böyle patates soğan katıp yağının boşa gitmemesini sağlamış olursunuz.:))

Arzu Kırlangıç 21-07-2009 12:24

Bu güzel fotoğraflar ve tarif için teşekkür ederim arkadaşlar. Daha önce yapılışını duymuştum ama fotoğraflı anlatım süper.Çok lezzetli olduğundan kuşkum yok.

BalıkcıSerdar 21-07-2009 12:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 465931)

Resimdeki düzenekte şişlerin nasıl devrilmeden kaldığını çözebilirsem aynısından yaptırmaya çalışacağım.

Ben olayı çözdüm, bir tepsi (alüminyum veya bakır olmaması koşuluyla) ve birbirinin içine geçen iki boru ile işi bitiririz. Kaynak bende var:)

denizakvaryumu 21-07-2009 12:51

http://3.bp.blogspot.com/_H3isuvBSvn...6;raf-0113.jpg

http://lh4.ggpht.com/_fNO12V87IMM/Ru...8/HPIM1008.JPG

http://3.bp.blogspot.com/_VL4pjE3kYa...MG_3313%5B1%5D

http://3.bp.blogspot.com/_VL4pjE3kYa...MG_3344%5B2%5D

Değişik yöntemler.

Arzu Kırlangıç 21-07-2009 13:40

1 Eklenti(ler)
Kaynakçıya 3 Ayaklı bir şiş yaptırmak yeterli olacaktır herhalde.

denizakvaryumu 21-07-2009 14:16

Evet, en pratik yöntem bu.

Teneke-tepsi boyutlarına uygun 3 ayaklı paslanmaz şiş olayı çözer.

selmaa 21-07-2009 16:20

Daha önce bende duymuştum ama görmedim nefis gözüküyor gerçekten. Patateslerde mükemmel.... Bu saatte iştahım açıldı. Ellerinize sağlık anlatım güzeldi.

hosseda 21-07-2009 17:08

Merhabalar,

Direkt ateşe maruz kalarak pişen et ve benzeri gıdaları tüketmemek gerektiğini devamlı okumaktayız. Izgara, dolayısı ile mangal terkedilmesi gereken keyflerden maalesef. Ancak süper yaratıcılar sağolsunlar boşlukları anında dolduruyorlar. Tokat sobası alternatiflerden biri iken yanına gaz tenekesi de geldi şükürler olsun.

Bir saat önce sobacıları dolaştım. İlk girdiğim imalatcı isteğimi dinledi ve tamam abi yaparız sana bir tane bu düzenekten dedi. Ben üste kapanan tenekeyi de galvaniz saçtan yaptırmayı düşündüm. Sebebi de teneke ile pişen tavukların genelde yandığını görüyorum yukarıdaki resimlerde. Sacı çok az kalınlaştırmanın bunu önleyeceğini düşündüm. Alta bir tava yaptıracağım 35X35 cm. tavanın ortasına 5 cm.lik ince bir çelik boru kaynatılacak. Bu boruya kurşun kalem kalınlığında seyyar ve yuvarlak çelik bir şiş oturtulabilecek. Bu şişinde orta kısımlarına büyükçe bir rondela kaynattıracağım ki gerekirse yukarıdan bir ızgara geçireyim şişe ve onun üzerinde köfte, balık vs. de yapabileyim.

Teneke vazifesi görecek şişin üzerine yaptırılacak kapakta da bir ufak pencere olsa arada kontrol için çok iyi olur diye düşünüyorum.

Tam kararımı verir yaptırırsam teneke düzeneğini fotoğraflayıp koyarım buraya.

Hoşçakalın.

Arzu Kırlangıç 21-07-2009 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar (Mesaj 465991)
Ben olayı çözdüm, bir tepsi (alüminyum veya bakır olmaması koşuluyla) ve birbirinin içine geçen iki boru ile işi bitiririz. Kaynak bende var:)

Serdar Bey ;Tepsiler neden alüminyum olmayacak ?

Denizakvaryumu ; Şişleri alüminyum folyo ile sarmışlar.Bu yöntemle daha sağlıklı olur.

hosseda; Galvanizli sacdan büyük kovalarda işinizi görmezmi ?

hosseda 21-07-2009 19:49

1 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Evet sanırım galvaniz kova ile işimi halledeceğim.

Evde aşağıdaki meyveliği buldum. Şiş ve ızgara kısmı halloldu. Yere bir yuvarlak tepsi, bahçedeki galvaniz silindirik kovanın kulplarını da söktüm mü takım tamam gibi görünmekte.

Ancak deneme için yağmurları beklemek zorundayım. Bu tarihte bahçede fırını dahi yakmak riskli, açıkta ateş mümkün değil, bir kıvılcım her tarafı yakar geçer.

ozgurbilgin 21-07-2009 20:01

Görüntüsü gerçekten nefis, en kısa zamanda denemek isterim...

eylems 22-07-2009 03:32

Tepsi olmadan sağlamca bir kazığı toprağa sabitleyip tavuğu üstüne yerleştirince de oluyor. Ben yıllardır böyle yapıyorum.

denizakvaryumu 22-07-2009 07:48

Tepsinin yararı; altta tavuk suyunun birikmesi, domates biber soğan sarımsak patlıcan vs. nin tepside tavuk suyuyla pişmesi...Yani bir nevi tenekede Tokat kebabı olayı :)

Zaten alltaki tepsiye kaynakla 6 tane şiş tutturursanız tavuk yerine de kuzu şiş takarsanız , Tokat kebabı olur ki yanınızda o kocaman Tokat kebabı sobasını taşımamış olursunuz.

bengi_su 22-07-2009 10:12

İllaki yağı boşa gitmesin istiyoruz :)) Bi fikir geldi aklıma tenekede bir delik açıp kancayla sallandırsak kemikli yerinden nasıl olur:))

hosseda 22-07-2009 10:24

süpersiniz...

Delik yerine tenekenin tavanına askılıklar kaynatılacak. Malzeme kancalarla sarkacak aşağıya. Kemiksiz tandırlık kuzu kol mesela.... pirzola kanat komple.... böbrek dizili şişler...
sebzeler altta gene tepside.....

bengi_su 22-07-2009 10:50

Evet alta tepside olur üstüne sadece kanca sığacak kadar bi delikte açıla bilir sonra üstüne çamur kaplanır hava almaz delik ama kemiksiz et pişince kancadan sıyrılıp düşebilir o yüzden kemikli yerlerineden asalım dyiye düşündüm altına pilav bile konulabilir suyuyla yavaş yavaş pişer:))

BalıkcıSerdar 22-07-2009 13:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 466454)
Tepsinin yararı; altta tavuk suyunun birikmesi, domates biber soğan sarımsak patlıcan vs. nin tepside tavuk suyuyla pişmesi...Yani bir nevi tenekede Tokat kebabı olayı :)

Zaten alltaki tepsiye kaynakla 6 tane şiş tutturursanız tavuk yerine de kuzu şiş takarsanız , Tokat kebabı olur ki yanınızda o kocaman Tokat kebabı sobasını taşımamış olursunuz.

Tenekede Tokat kebabını unutun, öyle olmaz. Malzemelerin hepsinin pişme süresi aynı değil ve sizinde tenekede pişme kontrolü yapmanız, ekleme/çıkartma yapmanız mümkün değil. Yani malzemelerin bir kısmı pişerken bir kısmı çiğ kalır veya bir kısmı yanarken bir kısmı daha yeni pişmeye başlar gibi.

BalıkcıSerdar 22-07-2009 13:41

Altına tepsi monteleyip/koyup sebzeli pilav yapabilme fikri aklıma yatmadı değil, denemek lazım. Pilavın ve sebzelerin pişme süreleri birbirine yakın olanları seçilebilirse olur neden olmasın. Deneme yanılma yöntemi ile bir şeyler tutturulabilir. Tavuğun zamanına uyularak pişirilir, en fazla pilavı ve sebzeleri yakarız:) Deneyerek de uygun bir şeyler seçilebilir.

k0900 22-07-2009 13:44

Lezzet ve mükemmellik arayanlar burda makulle yetinir:)

Dahasını isteyenlere; http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7026

denizakvaryumu 22-07-2009 13:47

İşte ikisini birleştirmeye çalışıyorum.

Dahasını isteyenlerle , pratiklik (teneke) bir arada olursa deymeyin keyfime.

Yoksa tokat ocağı almaya hiç niyetim yok :D

fsuzen 22-07-2009 14:10

Alt tepsisine patates,sarımsak,domates dizilmiş Tokat Kebabı ocağında bahsedildiği gibi soslanmış derili tavuk butu da güzel oluyor.Hele bir de tavuğun derisine biraz tereyağı sürerseniz daha hoş oluyor.

Arzu Kırlangıç 22-07-2009 14:23

Tepsi olarak hazır aliminyum folyo tabak olabilirmi.

BalıkcıSerdar 22-07-2009 14:35

Koyacağınız malzeme sığarsa, tabakta tenekeye sığarsa neden olmasın. Ben, alüminyum veya bakır olmasın derken, ortadaki demiri tepsiye kaynatmayı düşündüğüm içindi. Demir şişi üçayak yaptıktan sonra alttaki tepsi ne olur olsun, yeterki sıcaktan etkilenmesin:)

yucel 22-07-2009 17:24

Çingene tavuğu pişirme aparatı varmış meğerse.Ben bugün siparişimi geçtim 10 TL +PTT kargo parası istiyorlar(4 TL gibi).Kargo gelince kapıda ödeme yapılıyormuş.Boşuna kaynakçılar ve demircilerle uğraşmayın.Ayrıca alttaki tepsiye bulgur veya pirinç koyarak denenebilir,tavuğun buharı ve yağıyla pişeceği rivayet olunuyor.İlgili link adresi şöyle;
http://www.gliste.com/c/cingene-tavu...parati-iid688/

YeşilSeven 26-07-2009 23:55

Arkadaşlar gayretlerinize hayranım, aparatlar da bulundu sonunda :D ama gerçekten bu lezzeti tatmanız gerek. Altta ister pirinç ister bulgur pilavı mükemmel oluyor, bizzat denedim :p
Püf nokta tavuğun derisinin mümkün olduğu kadar delinmemesi ki tavuğunuzun etleri kurumasın.

denizakvaryumu 27-07-2009 13:57

1 Eklenti(ler)
Eklenti 95166

http://www.peterpeppers.com/As_Seen_...een__on_tv.htm

Tavuğu böyle de yapabilirsiniz.

Papa Jeabert’s Chicken Cooker diye patent de alınmış.

caucasus 27-07-2009 16:19

Arkadaşlar; resimlere, baktım bilgileri okudum. Çok güzel bilgiler var resimler de çok güzel uğraş veren, bilgilerini bizlerle paylaşan arkadaşlarıma teşekkürler.
Benim bir sorum olacak bu şekil de balık yapmayı deneyen oldumu ? Büyük balıkların da güzel gideceğine inanıyorum. Torik, palamut türü balıklar da güzel gider diye düşünüyorum.
Deneyecek arkadaşlar balıkların daha çabuk süre de pişeceklerini unutmamaları gerekir.
Ben en yakın zaman da teneke de tavuğu denemek istiyorum bakalım hayırlısı.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025