![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 214
|
Alıntı:
Öncelikle söyleyeyim mangalda tavuğu pek severek yemem ama bu güzel olmuştu ![]() Sistem şöyle: önce 18 kg'lık bir yağ tenekesinin bir tarafını açtım. Sonra içini, dışını ateşte iyice yaktım ( yağ ve dıştaki boya kokusu vb için). Sonra tenekeyi bir daha yıkadım. Sonra eski bir aluminyum tencere kapağını buldum evde. Ortasını yaklaşık 2 cm çapında kazık girecek şekilde deldim. Kazığın bir ucunu sivriltip deldiğim kapağın içinden geçirerek yere çaktım. Kazığın diğer ucu( Y ) şeklindeydi. Buradan terbiyelenmiş tavuğun poposunu geçirerek kazığa oturttum. ![]() Delismus kardeş, aynı şehirde olduğumuz için pişirme süresi konusunda fikir versin diye yazdım. Ben bile becerebildiğime göre sen haydi haydi yaparsın. Bu arada bişey söylemeden geçemeyeceğim. Yiyenlerde genel kanaat şöyle " Tavuk kesinlikle mangaldakinden güzel, ama patatesler daha güzel" ![]() Bir sonraki denemede bunu dikkate alacağım. Herkese afiyet olsun... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|