Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus
Ooyy sabahlar olmasın ..
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor...
Yakmadan tam zamanını nasıl ayarladınız ? Açıp açıp baktınız mı ? Genelde resimlerde yanık oluyor derisinde.
Salonunuzda yapılmazıda ayrıca güzel bir anı olmuş 
|
Ben dayanamadım ve dün denedim. Malesef fotoğraf makinesi yoktu.
Öncelikle söyleyeyim mangalda tavuğu pek severek yemem ama bu güzel olmuştu
Sistem şöyle:
önce 18 kg'lık bir yağ tenekesinin bir tarafını açtım. Sonra içini, dışını ateşte iyice yaktım ( yağ ve dıştaki boya kokusu
vb için). Sonra tenekeyi bir daha yıkadım.
Sonra eski bir aluminyum tencere kapağını buldum evde. Ortasını yaklaşık 2 cm çapında kazık girecek şekilde deldim. Kazığın bir ucunu sivriltip deldiğim kapağın içinden geçirerek yere çaktım. Kazığın diğer ucu( Y ) şeklindeydi. Buradan terbiyelenmiş tavuğun poposunu geçirerek kazığa oturttum.

. kapağın üzerine patates, domates ve sarmısak koydum. Tenekeyi ters çevirip kapattım ve kenarları toprakla kapattım. Öğrendiğime göre pişirme süresi tavuk büyüklüğü ve hava sıcaklığına göre değişiyordu. Ben 15 dakika canlı ateş, sonra 15 dakika köz olarak denedim, açtım baktım olmamış. Tekrar kapatıp 15 dk daha alevli ateş yaktım ve sonra 10 dak közde beklettim. Çıkardığımda tam kıvamında tavuk yeme şansımız oldu. Bizim tavuk marketten ve yaklaşık 1,5 kg idi.
Delismus kardeş, aynı şehirde olduğumuz için pişirme süresi konusunda fikir versin diye yazdım. Ben bile becerebildiğime göre sen haydi haydi yaparsın. Bu arada bişey söylemeden geçemeyeceğim. Yiyenlerde genel kanaat şöyle " Tavuk kesinlikle mangaldakinden güzel, ama patatesler daha güzel"

Bir sonraki denemede bunu dikkate alacağım. Herkese afiyet olsun...