![]() |
Alıntı:
Vatana millete hayırlı olsun Sn gambet. Bana taze tohum gerekli,bulabilirmiyiz? Madem bu iş bu şekle dönüşdü.Bunu mutlaka yetiştirelim. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Sayın Gambet, susam tohumlarıda hafiftir. Bizimkiler eskiden ekerdi. Adanada hala ekiliyor. O makinalarda denenebilir diye düşünüyorum.
Bir Şili afişinde de ...Geleceğin gıdası diyor. Eklenti 321646 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
[QUOTE=agozce;1003099]Sayın Gambet, susam tohumlarıda hafiftir. Bizimkiler eskiden ekerdi. Adanada hala ekiliyor. O makinalarda denenebilir diye düşünüyorum.
sayin agozce balikesirde tohum uretimi yapan sirketler var onlarla yaptigim gorusmede yapamiyacaklarini belirttiler.sirket sirrimidir tam olarak anliyamadim fakat ****** bunada bir cozum bulunacak |
quinoa icerigi
---- ---- Ca 0,19 P 0,47 Mg 0,26 K 0,87 Na 115 Fe 205 Cu 67 Mn 128 Zn 50 |
bu arada 250 ile 500 arasi uyeye sahip colyak hastalari istanbulda bir dernek catisi altinda birlesmisler genelde karabugday unundan yapilan gidalari tuketiyorlar eger bunu uretmeyi ve yayginlastirmayi basarirsak onlarada daha lezzetli bir alternatif saglanmis olacaktir.
|
1 Eklenti(ler)
Kırmızı Quinoa tohumum geldi, Mete Arkadaşımızın da verdiği beyaz Quinoa tohumları da elimde.
Eklenti 322179 Artık sonbaharda ekime hazırım. Bunlar hep güzel şeyler de bu Quinoa' nın lezzeti konusunda bilgisi olan var mı. Bazen çok faydalı olarak tanıtılan gıdaların tadları pek içaçıcı olmuyor da... Saygılar. |
quinoa sonucta bir tahildir oyle aman aman bir damak tadi aramayin.hashas tanelerinin kiyir kiyir haline benzer bir tadi var.cnbe-e bir dizide dizinin kahramani bunu kumlu olarak tanimlamisti.yalniz bunun yaygin kullanilani red quinoa degildir.
|
Kinoa lezzetli birşey değil kesinlikle. Besleyici, o kadar.
Çölyak hastaları saf çavdar unundan ekmek-çörek yapabilirler. Karabuğdaydan sadece bulgur pilavı gibi birşey oluyor ama ekmeği olmuyor. Ama çavdar ekmeği mümkün ve ayrıca lezzetli de. |
Alıntı:
Zaten yaygın olarak kullanılanlarla pek alakamız yok;) |
blogta okudugum kadariyla sayin nil bu bitkiyi yetistirmek istemis ama sanirim basarili olamamis.bir gercege daha parmak basiyor.metro marketde bu urun varsa (nereden ithal edildigi onemli) bu urunle ilgili rekabet maliyetleri yakalanabilirmi . nil hanimin blog baslarinda yazdigi tavsiyeleri onemsiyorum.sinirli bir alanda amatorce denenebilir.bunun bir adi olacaksada bence naturel koskos yakistirmasi bana en uygun olani gibi geliyor.
|
"Naturel koskos " iyi bir tanım;)
Tutar umarım. |
Metro markette var bu ürün almak için özellikle gittim,2010 tarihli idi ben tadına bakmak birazınıda tohum olarak kullanmak için alacaktım.Paketleme tarihinde 2010 yazınca bayatlamış olacağı düşüncesi ile almadım..
|
Alıntı:
|
Kinoa daneleri işlenmeden yenmiyor. Bunun için defalarca kaynar sudan geçiriliyorlar, ilk postamda yazmıştım. Dolayısıyla, yenmek üzere paketlenen danelerden tohumluk olarak bir değer beklememek lazım değil mi?
Not: Ben kinoa yetiştirmeyi hiç denemedim. Meraklı bir vatandaş olarak hakkında biraz okudum, biraz da buraya yazdım, o kadar. |
Alıntı:
|
Benim kinoa ile ilgilenmem besin değeri ve çölyaklılar için önemli bir alternatif besin olmasından ötürü idi. Ama artık biliyorum ki besin değeri bakımından alternatif birçok tarım ürünü zaten yetiştiriyoruz ve günlük diyetimizde de var.
Ayrıca ekmek olarak da çavdar ekmeği seçeneği var çölyaklıların. Çavdar ekmeği derken çavdarlı ekmeği kasdetmiyorum. %100 çavdardan yapılan ekmekten bahsediyorum. Bugün tükettiğimiz buğday GDO'ludur sadece GDO diye bir kavramın bilinmediği yıllarda laboratuvarda değil tarlada değişltirilmiştir buğdayın genetiği -bkz Şubat Bilim Teknik. Bu yüzden çölyak gibi buğday alerjisi belirtilerine neden oluyor yediğimiz buğday. Ama çavdarın verimini artırmaya kimse zahmet etmedi. Bu sayede korundu çavdar. Sağlıklı olmak istiyorsanız çavdar ekmeği yiyin. Sevgiler |
Kinoa taneleri paketlenirken kaynatılmıyor nitekim Ege üniversitesinde deneme yapılan ürünlerden bir tanesi yenmek üzere hazırlanan bir üründü. Yurt dışından getirilmiş yiyecek ürünü olduğu içinde havaalanında fazla sorun çıkmamıştı yani tohumlar canlı oluyor bilgilerinize.
|
Tabii kaynatılmıyor kinoa taneleri!? Ben kaynar suda yıkanıyor demiştim.
Artık ondan sonra tohumlar canlı mıdır değil midir; biz burada ne desek spekülasyondan öteye gitmez. |
Lisans öğrencileriyle tek tek ektiğimden biliyorum ve rahat söyleyebiliyorum yoksa ne haddime ?
|
markette satilan kinoalarin sicak ve soguk olarak yikanip kurutulup paketlenmesi ihmalini zayif buluyorum.bu ekstra bir maliyet olusturur.yikandigini var sayarsak bile kac derecede sicak su ile yikandigi onemlidir.ayrica taneler iki gun icinde cimlendigine gore yikananlarda tohum icindeki embriyonun canli kalma ihtimali zayiftir.
|
Ben de tohum arıyorum. Organik olanı piyasada bulamadım. Birde yetiştirenler sonuçları paylaşabilirler mi ?
|
Merhaba arkadaslar bu ürünün tohumunu en sağlıklı nereden bulurum. Lisanslı Organik buğday nohut patates ve sebze üretimi yapıyoruz. Bu ürün içinde ufak bi alan düşünüyorum. Su sıralar bi akrabam Amerika'da oradan getıtırsem ne kadar sağlıklı olur acaba beni bilgilendirirseniz çok sevınırım .
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Tohumların hepsini kaaybettiğim için ekemedim.
Ama marketlerde Quinoa tahıl olarak var. Bir de kıtırını buldum bu gün. Eklenti 450263 Tadı hiç fena değil, hatta çok sevdim. Vardır bunu da lezzetli pişirmenin bir yolu. |
Tohumları buldum.
Ekimde ekilecekti ama İzmir için kasım da uygun olur. Etsiz protein temin etmek için ideal bir kaynak:) Araştırıyorum. Quinoa, grow your own super food - YouTube Tohumlar ılık suyu boyladı. Şişsinler ekeceğim.:rolleyes: |
2 Eklenti(ler)
Hayırlı olsun.
Eklenti 452073 Eklenti 452074 İkisinin arasında hem renk hem boyut farkı var. Tat yorumları sonra:rolleyes: |
arkadaşlar bu yeni bitki hakkındaki, yazılara bilgilere okudum.
bitki sirken familyasındansa. çocukluğumdan kalma izlenimlerimi aktarmak istedim. sirkeni genelde pamuk tarlasında. tarlanın tuzdan çoraklaşıp bembeyaz olduğu kısımlarda canlı yoğun olurdu. nisanda pamuklarla birlikte filizlenip çıkar. ağastos eylül gibi tohumlanırdı. saygılarımla. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025