![]() |
Yapraklar...
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar aşağıdaki eklediğim yapraklardaki sorun nedir bilen var mı ve ne yapmam gerekiyor sizlerden rica ediyorum...
Ve son resimde gördüğünüz meyve gözü müdür? Yoksa benim hüsn-ü kuruntum mu ;) |
Yazmayı unutmuşum, pazar günü gübreleme yapmıştım, doğal hayvan gübresi ile...
|
çocukken fasulye yapraklarından sarma yapılırdı,değişik lezzette olurdu..sizler de bilir misiniz?
|
Sevgili arkadaşlar, konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum...
|
mısır çarşısından aldığım bir avuç fasulye tohumum ilaçlı (boyalı). bu tohumları suda bekletsem ilaç yıkanır gider mi üzerlerinden merak ediyorum. zira gitmemesi terhicim.
|
Alıntı:
|
tesekkur ederim aydin, suya koymadan ekeyim o zaman.
|
selamlar benim bir sorum var. kuru fasulye eksek ne kadar verim alabiliriz?
|
Alıntı:
Elde edilecek verim tohumun cinsine ve yetiştirme koşullarına göre farklılık gösterir. Bu konudaki genel bilgilere http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/23363.htm sayfasından ulaşabilirsiniz. |
Alıntı:
edit: fasulyeler bugün ekildi sabırsızlıkla bekliyorum :) |
Alıntı:
|
Daha evvelki senelerde evde marketten kurufasulye yemeği yapmak için aldığım fasulyeden ektim. Ektiğim fasulye beyaz renkli tohumdu. Kısa bodur oldu, çıtır çıtır çok güzel fasulye verdi çiçekleri beyazdı. Hatta hani sırığa sarılacaktı bu diye şaşırdım. 2 karış boy yapmadı fasulye verdi.
Sonra sebzesi mor olan fasulyeden heveslenip aldım ama tohumunu nereye ektim, ektimmi ektimde ne oldu unuttum. Gene ilk fırsat edineceğim. Tuhaf sebze ama güzel resimlerini görmüştüm internette. Tadı nasıl deneyen varmı bilmem. Geçen sene ben eylül ayları sonu gibi ekim ortası gibi havalar soğuyunca siyah tohumlu bir fasulye ekmişti komşum ne kadar çok verdi diye şaşırıyordu. Bana da verdi bu sene nasipse ağustos sonu gibi filan sanırım sorup kendisine ekeceğim. Bu sene pakette kırmızı çiçekli sırık fasulye aldım. Ektim daha ektiğim yere gidip göremedim Kısacası ektim Allah'a bıraktım. Bakalım ne oldu çıkarsa nasip olursa resimlerini paylaşırım. Çiçeklerinin rengi kırmızı diye çok imrendim. Bilemiyorum bakalım kendi tadı neye benzeyecek. |
Alıntı:
|
Ben de evvelki yıl dalmaçyalıya benzeyen fasulyeleden ekmiştim, çok güzel olmuştu.
|
Ben de bugün fasulye tohumu aldım, birazını ektim birazı duruyor. Ben de iki çeşit tohum var biri koyu renkli, diğeri yeşil. Alırken oturak fasulye mi yoksa sırık mı diye sormayı unuttum. Koyu renkli olan tohumun oturak ve sırık olarak iki çeşidi var mı? Sarılsın die tellerin dibine ektim. Sarılıcı değilse yerine salatalık ekeyim.
|
1 Eklenti(ler)
bahçeden
|
Herkese selamlar...Bende forumdaki arkadaşlardan birinin annesinin yaz boyunca 3 defa 40 gün fasulyesi ektiğini söylemişti..Bende ondan aldığım cesaretle ağustos ayının başlarında bu fasulyenin tohumundan aldım ve ektim..Resimlerini de sizinle paylaşmak istiyorum....
|
eylülde tohum eksek ürün alır mıyız?
|
Alıntı:
|
merhaba,
Bende fasulye ekiyorum,5.6 çeşit hemde hemen her rengi güzel oluyor. Burası çok yağmur aldığından şu vermiyorum,çapa bir kere yapıyorum, fakat tohum aldığım çiçekci fasulyenin sararan yapraklarında hastalık olabileceğini yere düşmeden alıp yakmamı, eğer yapraklar toprağa karışırsa ertesi yıl oraya fasulye dikmememi söylüyor,her yıl başka köşeye dikiyorum, geçen yıl yaprakları toplayamadım,bu yıl fasulyenin olduğu yere pazı diktim hastalık buldu,yaprakları normalde çok sağlıklı iken birden aynı fasulye yaprağı gibi sarardı delik delik olup kurudu... çiçekcinin dediği doğru olabilir mi? |
Merhabalar balkonumda yetiştirdiğim fasülyelerim çiçeklenmeye başlamışlar bakımı ile ilgili farklı bişey yapmam gerekirmi?
|
40 günlük fasülye yaz bahar ayları boyunca her dönemde 40 gündemi döker ? ;)
|
Fasülye başlığı çok hareketsiz kalmış :) Mart ayı başlarında tünel seraya taze sırık fasülye ekmeyi düşünüyorum. Sıra arası 50 cm, sıra üzeri 20 cm. 800 kök kadar fasülye olacak.
Geçen sene poşetlere denemek için ekmiştik. Mart ayı sonundaki soğuktan etkilenmedir. |
Fasülye
topraksız fasülye konusunda bilgisi ve tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Tohumun ismini cinsini biliyorsanız bizimle paylaşır mısınız. en azından alırken ismiyle isteriz. Ayrıca kılçık durumu, lezzeti ve pişme süreleri de önemli bunları da yazarsanız seviniriz. |
Pazara sürekli çıkan bir köylü amcadan almıştım. Nazende oturak fasulye demişti.
Lezzeti güzel olursa bu sene tohum paylaşımında tohumunu paylaşırım. |
Bazı çeşitler hemen çiçek açıp fasulye veriyor, bazıları iyice büyüyör, dal budak yapıp orman gibi oluyor, ondan sonra çiçek açıyor.
Oturak fasulyeler genelde erkencidir. Sarıkız da bu bakımdan iyi. Sırık fasulyelerden çalı çok erkencidir. Sırık ispir ve barbunya da fazla beklemeden çiçek açar. Boncuk ayşe çeşitleri bekle ki çiçek açacak :) |
Nazende, bildigim kadariyla kaliteli bir cesit (meyveleri Sarikiz gibi degil, daha kalin ve yassi-Romano tipinde olsa gerek).
40 gunluk cesitlere halk arasinda Tezgeldi de deniyor. Ne guzel bir isim, degil mi? Sarikiz'in da zaman zaman bu sekilde anildigini gordum. Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025