agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tarla Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/tarla-bitkileri/)
-   -   Taze Fasulye (Phaseolus vulgaris) yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/tarla-bitkileri/3985.htm)

berduray 02-06-2008 18:57

İlk diktiklerimi kaybettim, danaburnu mu vardı bilmem, ikinci denemem de hemen hemen hepsi yaşadı.

Ama üç dört gündür 35 derecede oldukları için maalesef yarısı kurudu.

Bahçeme bir gölgelik yapamadım, direkt güneşte kaldılar.

Belki aynı markadan sonbahara doğru tekrar dikerim, Bodrum sıcağına dayanabilen tek bitkilerim birkaç kaktüs ve sukulent kaldı...

şükran ünal 06-06-2008 13:01

Sevgili Berduray fasulyelere üzüldüm canım ya. Bence de sıcaklıkların düştüğü mevsimde yeniden ekmeyi dene ,mutlaka verim alısın diye tahmin ediyorum. Maalesef sularken yaşayabileceğimiz susuzluğu düşündükçe sulamaya çekiniyorum. Benim fasulyelerimde tek tük sebzesini vermeye başladılar.Resimlemeye çalışacağım.

berduray 06-06-2008 14:41

Öyle yapacağım artık yoksa tohumluktan memnun kaldım, gayet lezzetli, etli ,sulu, benim için en önemlisi kılçıksızdı.

Ben gün aşırı sulamama rağmen kaybettim, gölgelik de olsa farketmiyor, öyle sıcak rüzgar esiyor ki burada, yaprak anında buruşuyor.

Resmen çöl iklimi...

Ben sonbahara dek fasulye tarımını bırakıyor, sizlere kolaylıklar diliyorum.

Hoşçakalın, "AĞAÇLAR"la kalın...

ialp32 23-06-2009 21:14

Fasulyedeki siyah pirecikler için acaba Mine Pakkaner'in ev yapımı ilaçlarından fayda edebilecek olanı var mı?

ggirgin 09-10-2009 12:51

Merhaba

Serhan bey

Aslında piyasada çok miktarda fasulye tohumu bulunuyor fakat yetiştirdiğinizde kılçıklı **** çabuk kartlaştığını görüyorsunuz. Benim kaliteli çalı ve boncuk ayşe tohumuna ihtiyacım var. Yalovadan geçen sene aldıklarımdan hiç memnun kalmadım. kaliteli sebze tohumunu nasıl bulabilirim. Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.

Samsunlu55 09-10-2009 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ggirgin (Mesaj 508810)
Serhan bey

Aslında piyasada çok miktarda fasulye tohumu bulunuyor fakat yetiştirdiğinizde kılçıklı **** çabuk kartlaştığını görüyorsunuz. Benim kaliteli çalı ve boncuk ayşe tohumuna ihtiyacım var. Yalovadan geçen sene aldıklarımdan hiç memnun kalmadım. kaliteli sebze tohumunu nasıl bulabilirim. Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.

Ben her sene Çarşamba İlçe Tarım'dan getirtiyorum çok güzel oluyor fasülyesi, çok verimli.

Barçman 10-10-2009 19:41

Bu konuyu okuyunca bende fasulye yetiştirmeğe karar verdim
Bu sene balkonumuza pergule yaptırdık yarı gölgede ve saksıda olacak
Benim merak ettiğim fasulyeyi ne zaman dikmemiz gerekiyor
İlkbahardamı acaba

Adalet Yağcı 10-10-2009 20:56

Fasulyeler genellikle İlkbaharda ekilirler, ikinci ürünler için, 15 Ağustosta tekrar ekim yapılabilir.
Şu anda fasulye ekimi için geç kalınmıştır, benim 20 Ağustosta ektiğim Sonbahar fasulyeleri çiçeklendiler, bir haftaya kadar ilk ürünü toplayabileceğimi sanıyorum.
Baharda toprak dondan kurtulup, ısı 15-20C° olunca fasulyelerinizi ekersiniz, Ağustos 15 te tekrar ekim yapmayı unutmayın.

Barçman 10-10-2009 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 509576)
Fasulyeler genellikle İlkbaharda ekilirler, ikinci ürünler için, 15 Ağustosta tekrar ekim yapılabilir.
Şu anda fasulye ekimi için geç kalınmıştır, benim 20 Ağustosta ektiğim Sonbahar fasulyeleri çiçeklendiler, bir haftaya kadar ilk ürünü toplayabileceğimi sanıyorum.
Baharda toprak dondan kurtulup, ısı 15-20C° olunca fasulyelerinizi ekersiniz, Ağustos 15 te tekrar ekim yapmayı unutmayın.

çok teşekkür ederim ilkbaharda ve ağustosta fasulyelerimi dikerken sizi hatırlamayı unutmayacağım

kula78 11-01-2010 09:13

fasulyede kol atmaya başladığı sırada topraga yakın gövdesinde kararmaya ve çökmeye başlıyor bu hastalıgın sebebi nedir.

brr54 26-02-2010 21:14

bazı cinsler güzün verimlidir

gilaburu 16-03-2010 21:59

Bizim fasulyelerde kılçık oluyor ve yemeği güzel olmuyor yerken ağzına gelince kötü oluyor yutarken zorlanıyoruz.Fasulye neden öyle oluyor acaba susuzluktan mı ? tohumdan mı ? her sene dikiyoruz hep aynı oluyor lütfen bir çare bulunuz

gilaburu 30-03-2010 10:58

Bu konu hakkında fikri olan hiç kimse yok mu ?

beyzagıda 30-03-2010 15:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilaburu (Mesaj 598300)
Bizim fasulyelerde kılçık oluyor ve yemeği güzel olmuyor yerken ağzına gelince kötü oluyor yutarken zorlanıyoruz.Fasulye neden öyle oluyor acaba susuzluktan mı ? tohumdan mı ? her sene dikiyoruz hep aynı oluyor lütfen bir çare bulunuz

Sayın gilaburu fasulyenin kılçıklı olması sulanmasıyla alakalı olmayıp tohumla alakalıdır.yeşil fasulye için kılçıklı olmayan sırıga çıkan fasulye tohumu ekmeniz gerekir kuru fasulye içinse kılçıklı fasulye tohumuda ekebilirsiniz
ektiginiz tohumları kuru fasulye yemegi için marketten aldıgınız fasulyelerden (ekiyorsanız onlar kılçıklı ve kuru fasulyelik tohum olurlar genelde kuru fasulye için alınan tohumun rengi beyaz yeşil fasulye için alınan tohum ise siyah beyaz kahve beyaz gibi çift renklidir).

yarenimex 30-03-2010 15:53

Kılçıksız fasulye arayan arkadaşlar, forumun "ortak siparişler" bölümündeki "metrelik fasulye" başlığındaki fotoğrafa bir gözatmanızı öneririm. Uzakdoğu kökenli bu fasulye kılçıksızdır ve hemen her gün taze fasulye toplayacak kadar da bol verimlidir.Ben dört senedir yetiştiriyorum belli bir hastalığına da rastlamadım.Ayrica taze fasulyeleri sarı renkli olan kılçıksız ve oturak bir cins fasulye daha yetiştiriyorum..Bu sarı renkli fasulyeler taze tüketildiği gibi aynı zamanda turşuluktur.

gilaburu 30-03-2010 16:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beyzagıda (Mesaj 606535)
Sayın gilaburu fasulyenin kılçıklı olması sulanmasıyla alakalı olmayıp tohumla alakalıdır.yeşil fasulye için kılçıklı olmayan sırıga çıkan fasulye tohumu ekmeniz gerekir kuru fasulye içinse kılçıklı fasulye tohumuda ekebilirsiniz
ektiginiz tohumları kuru fasulye yemegi için marketten aldıgınız fasulyelerden (ekiyorsanız onlar kılçıklı ve kuru fasulyelik tohum olurlar genelde kuru fasulye için alınan tohumun rengi beyaz yeşil fasulye için alınan tohum ise siyah beyaz kahve beyaz gibi çift renklidir).

normal yeşil fasulye tohumu alıyoruz ve kılçıklı oluyor

gilaburu 30-03-2010 16:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex (Mesaj 606550)
Kılçıksız fasulye arayan arkadaşlar, forumun "ortak siparişler" bölümündeki "metrelik fasulye" başlığındaki fotoğrafa bir gözatmanızı öneririm. Uzakdoğu kökenli bu fasulye kılçıksızdır ve hemen her gün taze fasulye toplayacak kadar da bol verimlidir.Ben dört senedir yetiştiriyorum belli bir hastalığına da rastlamadım.Ayrica taze fasulyeleri sarı renkli olan kılçıksız ve oturak bir cins fasulye daha yetiştiriyorum..Bu sarı renkli fasulyeler taze tüketildiği gibi aynı zamanda turşuluktur.

Tamam dediğin yere bi bakayım teşekkür ederim

beyzagıda 31-03-2010 18:17

sayın gilaburu özelime adresinizi yazarsanız size taze fasulye tohumlarından ücretsiz gönderebilirim.

k_donmez 31-03-2010 19:08

Sayın Beyzagıda
Bende bir miktar yetiştirmek istiyorum. Tohumlarınız cins olarak taneli türe mi, yeşil (taze) fasulye olarak tüketilmeye mi uygun?

defnilaume 20-04-2010 12:10

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bir avuç ısladığım fasülyeleri,duvar dibine tutacağından pek emin olmamakla beraber diktim.Ama hepsi tuttu :)
Sizce dibini çapalama zamanı gelmişmidir?Ayrıca seyreltmem gerekiyormu?Son olarak ne kadar sıklıkla sulamalıyım?
Dipleri çakıl taşı dolu ne yapmalıyım?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim :)

denizakvaryumu 20-04-2010 13:04

Fasulye kimi sever, ya onu kimler sever?

Teşekkürler MeyveliTepe :)

çiftçi5234 30-01-2011 20:04

Sonja hanım cinsi nedir acaba ?

Dansel 09-04-2011 08:04

Ben evde bulunan şeker fasülyeden filizlendirdim.Onları ekeceğim saksılara.Taze olarak tüketebilir miyim acaba?Tazesi sert ve kılçıklı olur mu?

buyukcoban 09-04-2011 09:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DANSEL (Mesaj 782538)
Ben evde bulunan şeker fasülyeden filizlendirdim.Onları ekeceğim saksılara.Taze olarak tüketebilir miyim acaba?Tazesi sert ve kılçıklı olur mu?

Tavsiye etmem çok kılçıklı olur...

Dansel 09-04-2011 10:44

Sn.buyuk coban,çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.hemen yeni tohumluk alıyorum.Elimde filizlenenleri ne yapmamı tavsiye edersiniz?Kuru fasulyelik diye ekeyim mi?

buyukcoban 09-04-2011 22:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DANSEL (Mesaj 782617)
Sn.buyuk coban,çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.hemen yeni tohumluk alıyorum.Elimde filizlenenleri ne yapmamı tavsiye edersiniz?Kuru fasulyelik diye ekeyim mi?

Eğer amacınız kuru fasulye yetiştirmekse tabi ki olur...

gülenmelek 21-09-2011 14:42

1 Eklenti(ler)
Bu fasulye cinsinin adını bilen varmı acaba ? Yoksa Beyaz Taze Fasulye mi diyeyim ?

cegabo 10-02-2012 22:53

40 gün fasülye saksıda yetişir mi acaba?

eylems 11-02-2012 04:11

Yetişir ama saksısı geniş olmalı.

Rahat 19-02-2012 21:34

Peki evdeki saksıda yetiştireceğimiz fasülyeleri Ankara'da bu mevsimde ekmek yanlış mı olur acaba? Yoksa biraz daha beklemeli miyiz?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025