03-04-2009, 08:07
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2006
|
Cumhur Bey sorunuzu görmemişim.
Silajı küçük baş ve büyük başta kullandım. Yıl boyunca düzenli veriyordum.Koyunlar için, ilk kez dışarıdan silaj aldığımda, 30 kg'lık naylon torbalara doldurmuştum. Her zaman önlerinde olacak, fakat ertesi güne artmayacak kadar veriyordum. Ve silajı vermeden, kepek ve kuzu büyütme yemi ile karıştırıyordum. Çobana çıktığım gün çok nadirdir. Ağırlıklı olarak kendi bahçemde beslerdim. Bu yüzden silaj ve fiğ benim için tüm sene ihtiyacım olan ürünlerdi.
Daha sonra büyük baş beslemeye başlayınca da silaj vermeye devam ettim. Silajı ilk hazırlarken ton başına 2,5 kg tuz ekliyordum. Hayvanın durumuna göre silaja süt yemi, buzak büyütme ve/veya pancar posası katıyordum. Tüm yıl silaj yedikleri için, herhangi bir yem değişikliğinden kaynaklanan sorun yaşamadım. Tüm gün önlerinde, kuru ot, silaj, yalama taşı ve taze su bulunuyordu. Önlerinde devamlı yiyecek bulunması yağlanmaya sebep olabilir gibi görünsede, kuru madde oranı iyi ayarlandığı zaman böyle bir sorun yaşanmıyor.
Şimdi ne koyun ya da sığır beslemiyorum. Fakat 3-4 tane koyun veya saanen keçisi almak istiyorum. Sütümü kendim üretince, köpeklerin bakımı çok ucuza geliyor. 
|
|
|