View Single Post
Eski 03-02-2008, 19:12   #31
Ahmet Polili
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-03-2007
herkese selam,
Ben kktc de proje üretiminde görevli olarak çalışıyorum.Bu yıl henüz daha yeşil ot üretimi için ülkemizde yeterli yağışlar yağmadı.Ülkemizde yaklaşık 55 bin büyükbaş hayvan ve 300 bin küçükbaş hayvan var.Yeşil yem gereksinmesi nisan ayı içerisinde arpa,fiğ,buğday ürünün biçilmesi güneşte kurutulması ve daha sonra presli olarak bağlanması ile giderilmeye çalışılıyor.Ancak bu yıl bu olayı kuraklıktan dolayı gerçekleştirmenin pek mümkün olamayacağı görülüyor.silaj yapma teknikleri de ülkemizde gelişmiş değil.Bu nedenle yeterli bilgimiz de yok.Bana yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa mutlu olurum.
Yukarıda verieln bilgileri dikkatlice okudum.Birkaç nokta bizde daha farklı.Öncelikle salma sulama yapacak kadar suyumuz yok.Damla sulama sisteminde sulma yapılacak olursa sulama aralıkları ve dekara verilecek su miktarı ne olamalı?Suyun kalitesi çok öemli mi,ec 3000 mmhos olurasa verim nasıl etkilenir? Ekim makinelerini nasıl temin edebiliriz.Damla sulama borularını da otomatik seren sistemler varmıdır?Hasat esnasında kullanılan makineleri nasıl temin edebiliriz?Bu işleri üreticilerimize öğretirken silaj çukuru yerine sosis sistem makineler bulabilirmiyiz? Kooperatifimizi destekleyerek bu üretim dalının ülkemizde yaygınlaşması için bir proje yapmaya çalışıyorum.Üreticinin hazırlayacağı tarlaya alınacak makine ile tohum atılsın,sulama boruları serilsin,üreticiler sulayıp gübrelesin,sonunda kooperatif yine makine ile hasat yapsın tartsın ,satın alsın,silaj yapıp hayvan üreticilerine pazarlasın.Böyle bir düzen düşünüyorum.Ne dersiniz?

Ahmet Polili Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön