![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
İstanbul ıspanağı (Golden Silk Orach Mountain Spinach) Kayganası Sıcaklar arttıkça iyice kartlayıp tohuma durmadan dibinden kesildi daha önce iri yaprakları toplanıp sarması yapılmıştı, geriye kalan ufak yaprakları ile kayganası yapılmak üzere toplanıp hazırlıklara başladık. ![]() Malzemeler: Yapraklar temizlenip iyice yıkandıktan sonra doğranıp derin bir cam kabın içine alındı. 3 yumurta, 10 tepeleme ç. kaçığı un, 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre) yarım çay kaşığı kara biber 1 kahve fincanı sıvı yağı (z.yağı da olabilir) 1 çay bardağı süt (fotoğrafta sütü unutmuşum sonradan ilave ettim) yarım paket hamur kabartma tozu 1 adet iri kuru soğan ince ince doğranmış ve tuzla iyice ovuşturuldu. ![]() Yukarıdaki bütün malzemeleri doğradığımız yaprakların üzerine ilave ettikten sonra hepsini iyice kaşıkla karıştırıldı, ![]() Isıtılmış kapaklı teflon tavaya 1 kaşık sıvı yağı koyuldu ve elde ettiğimiz karışımı tavaya hepsini aktardık ve üzerini düzleyip kapağı kapalı kısık ateşte altı kızarana kadar pişirdik, sonra alt üst edildi ve kapağı kapandı kısık ateşte kızarıncaya kadar pişti. ![]() Buyurun hep beraber 5 çayına yetişti ![]() hemen tadına bakıldı, pek lezzetli olmuş, umarım beğenirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|