![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Bir web sayfasında bulunan bilgiyi alıntılayayım; "Bilinen patatesle hiç bir alakası olmayan tatlı patatesin sağlığa faydalarının olduğunu biliyor muydunuz? Sizler için tatlı patates ile ilgili bilinmeyenleri araştırdık. İşte tatlı patatesin bilinmeyen faydaları... TATLI PATATESİN SAĞLIĞA FAYDALARI; - İçeriğinde zengin A vitamini olan tatlı patates, kolay sindirilmesi ve düşük alerji riski özelliğiyle bebeklerin beslenmesi için önerilen önemli besinlerdendir. - Patatesin 100 gramında bir kişinin günlük ortalama A vitamini ihtiyacının bir katını, C vitamini ihtiyacının ise yarısını karşılıyor. - Az gelişmiş ülkelerde yetersiz ve dengesiz beslenme sorunlarını azaltmak için tatlı patates tüketiminn artırılamasına yönelik projeler geliştirildi. - Şeker hastaları için oldukça faydalıdır. - Kan şekerini düzenler. - Açlık hissi duyulmasını engeller. - Karaciğer, cilt ve prostat kanseri riskini azaltır. - Kalp krizi riskini azaltır. - Bağışıklık sistemini güçlendirir. - Kanser ve yaşlanma etkilerine karşı mücadele eder. - Sindirim sistemi için faydalı bir besindir. - Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. - Uzun süre tokluk hissi verir bu yüzden zayıflamada etkilidir. - Demir eksikliği, astım, romatizma hastalığını tedavi eder. - Cilt sorunları tedavisinde oldukça etkilidir." Link: Tatlı patatesin bilinmeyen faydaları |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2012
|
![]() Nihayet yıllardan beri elde etmeye çalıştığım tatlı patatesi bir markette bulup aldım. Çoğunu dikmek için yırdım. Üç tanesini de tadına bakmak için bıraktım. |
|
|
|
![]() |
|
|