![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
|
Alıntı:
Beyaz un zehir değil ancak üstte verdiğim linkte de objektif olarak görülecektir ki (boş zamanınızda göz atmanızı isterim) kişiden kişiye oranlar değişmekle birlikte kan değerlerini bozmaktadır. Bu bozulma/lar yaşamı ve kalitesini ne kadar etkiler benim verebileceğim cevaplar değil. Kimi görüşlere göre değerlendirirsek; artan insülin değerleri ve dolayısıyla yükselen insülin direnci eninde sonunda kişinin şeker hastalığına yakalanmasına veya şeker metabolizmasının bozulmasına neden olacaktır. Beyaz unun şeker metabolizmasına olumsuz etkisi, yapay şeker ve pirinçten farksızdır. Ha bu duruma sebep doğal olmayan yollarla yetiştirilen buğday, pirinç vs. den midir denemek lazım. Son yıllarda oldukça artan şeker hastalığının cins, bölge, yaşam şartlarını gözetmeksizin yayılması böyle basit sebepleri düşündürmüyor değil aslında. Vaktim olmalı üç ay siyez unundan ekmek yapıp denemeliyim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
|
Alıntı:
Siyez buğdayında günümüzde tükettiğimiz buğdaylara kıyasla gluten içeriğinin düşüklüğü ve besin içeriği zenginliği dışında sizin araştırmanızda nasıl bir kontrol grubu olur bilemiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|