agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tarla Bitkileri
(https)




Beğeni Düzeni67Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-11-2017, 21:12   #1
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Ununuz tam tahıllı olduğu sürece gençler hep aynı tepkiyi verecek . 50:50 beyaz un : tam un karışımı ikna edebilir onları. Katkılı rafine un olmadığı müddetçe beyaz un kesinlikle ekmekte kullanılabilir, zehir değil neticede.
Oranı biraz daha azaltarak yaptığımızda seviyorlar, en azından ısrarlı ret yok.

Beyaz un zehir değil ancak üstte verdiğim linkte de objektif olarak görülecektir ki (boş zamanınızda göz atmanızı isterim) kişiden kişiye oranlar değişmekle birlikte kan değerlerini bozmaktadır. Bu bozulma/lar yaşamı ve kalitesini ne kadar etkiler benim verebileceğim cevaplar değil. Kimi görüşlere göre değerlendirirsek; artan insülin değerleri ve dolayısıyla yükselen insülin direnci eninde sonunda kişinin şeker hastalığına yakalanmasına veya şeker metabolizmasının bozulmasına neden olacaktır. Beyaz unun şeker metabolizmasına olumsuz etkisi, yapay şeker ve pirinçten farksızdır. Ha bu duruma sebep doğal olmayan yollarla yetiştirilen buğday, pirinç vs. den midir denemek lazım. Son yıllarda oldukça artan şeker hastalığının cins, bölge, yaşam şartlarını gözetmeksizin yayılması böyle basit sebepleri düşündürmüyor değil aslında. Vaktim olmalı üç ay siyez unundan ekmek yapıp denemeliyim

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2017, 23:00   #2
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Oranı biraz daha azaltarak yaptığımızda seviyorlar, en azından ısrarlı ret yok.

Beyaz un zehir değil ancak üstte verdiğim linkte de objektif olarak görülecektir ki (boş zamanınızda göz atmanızı isterim) kişiden kişiye oranlar değişmekle birlikte kan değerlerini bozmaktadır. Bu bozulma/lar yaşamı ve kalitesini ne kadar etkiler benim verebileceğim cevaplar değil. Kimi görüşlere göre değerlendirirsek; artan insülin değerleri ve dolayısıyla yükselen insülin direnci eninde sonunda kişinin şeker hastalığına yakalanmasına veya şeker metabolizmasının bozulmasına neden olacaktır. Beyaz unun şeker metabolizmasına olumsuz etkisi, yapay şeker ve pirinçten farksızdır. Ha bu duruma sebep doğal olmayan yollarla yetiştirilen buğday, pirinç vs. den midir denemek lazım. Son yıllarda oldukça artan şeker hastalığının cins, bölge, yaşam şartlarını gözetmeksizin yayılması böyle basit sebepleri düşündürmüyor değil aslında. Vaktim olmalı üç ay siyez unundan ekmek yapıp denemeliyim
Bahsettiğim un karışımının ekşi maya ile mayalayarak tüketilmesini ilave etmeyi unutmuştum. Siz de mayanızı kurduğunuz için tahmin edersiniz diye düşündüm. Teorik olarak ekşi mayanın undaki şekerlerden beslenip nihai ekmeğin glisemik indeksini ekşi mayasız haline göre düşürdüğünü biliyoruz. Gerçi bu yılın başlarında yapılan bir çalışma bunun her zaman böyle olamayabileceğini öne sürüyordu. İki farklı deney grubu üzerinde yapılan çalışmada ekşi mayalı ekmek tüketenlerde daha yüksek glisemik indeks tepkisi ölçülmüş. Sonuç olarak farklı kişilerin farklı bağırsak mikrobiyomlarının farklı sonuçlar yaratabileceği belirtilmiş.

Siyez buğdayında günümüzde tükettiğimiz buğdaylara kıyasla gluten içeriğinin düşüklüğü ve besin içeriği zenginliği dışında sizin araştırmanızda nasıl bir kontrol grubu olur bilemiyorum.

safran ve TCM beğendi.
its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025