![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Alıntı:
Yalnız benim toprağım çeltik ekilebilen, alüvyon, kuvvetli bir toprak.. Fakat yinede organik madde ve azot fakiri..Bunun nedeni toprağın hiç dinlenmeye fırsat bulamaması..her yıl ekilmesi.. Dediğim gibi ben toprağın iz elementler dahil her tür gıda takviyesi yapma şartıyla yıllarca buğday veya arpa ektim..Verim hiç düşmedi..her yıl dekara en az 500 kilo aldım.. Geçen yıl taban gübresi olarak Ünaldı gübrenin Biocomp'unu attım.. Dekara, bunca yıpranmışlığa rağmen 600 kilo civarında ürün aldım.. Fakat..ben her yıl buğdayı daha biçer biçmez hemen patlatma yaptırdım..toprağı üstündeki anızıyla beraber 40-50 santim karıştırdım..koca koca tezekler ilk sonbahar yağmurlarından sonra un gibi dağılırlar..sanırım yaptığım bu işlem yarım nadas yerine geçer..sonbaharda da enine boyuna bir tiller çekti mi tarla mibzerle ekime hazır hale gelir.. Sizin söylediklerinize kısmen katılıyorum Cüneyt Bey.. Ama bunun böyle olmaması gerek aslında..münavebeli ekim ideal olanıdır.. Sayın Madlord'un dedikleri doğrudur..hastalık riski artar.. Bu yüzden her yıl sıfır-ilaçlı tohum kullanılmalı.. Toprak analizine göre gübre verilmeli..toprağın eksiklikleri çok iyi bilinmeli.. Bu da yetmez..buğday ektiğiniz tarlaya her türlü gerekli gıdayı verseniz bile ürün almanız garanti değildir..iyi ürün almanızın en büyük şartı iklim ve yağışların , özellikle bahar yağışlarının iyi olmasıdır.. Zordur çiftçilik.. Buğday ambara girmeden hayal görmek doğru değildir.. |
|
|
|
|
![]() |
|
|